SWZ Zwolle zet energiezuinige Beter Peter in

Zwolle – Door energie te besparen kan een gemiddeld huishouden per jaar honderden euro’s overhouden. Maar de beste aanpak? Die is voor elke situatie anders. Daarom is er nu Peter, de energiebespaarcoach. Hij helpt iedereen om energie te besparen op een manier die bij hem of haar past. Woningstichting SWZ biedt al haar huurders de mogelijkheid gebruik te maken van de hulp van Peter. Deze week ontvingen de huurders van de corporatie een brief met daarin uitleg over de bezuinigingscoach.

peter_2.jpg

BeterPeter is een interactief bespaarprogramma voor huurders op www.beterpeter.nl. Begeleid door deze vriendelijke online coach stelt de huurder een persoonlijk actieplan voor energiebesparing op. Daarmee kan hij, of zij, jaarlijks als snel 150 euro besparen op de energielasten – en bijdragen aan een beter milieu. Vervolgens gaat de huurder het plan uitvoeren. En ook daarbij begeleidt Peter hem of haar, met op maat gesneden adviezen en tips.

Op maat gesneden advies

Natuurlijk zijn er volop andere websites die consumenten helpen energie te besparen. Maar Peter is uniek. Hij houdt als enige rekening met de individuele woonsituatie van de huurder. Die kan zelf kiezen hoe hij gaat besparen en welk doel hij wil bereiken. Peter helpt de huurder bijhouden hoe het gaat en geeft advies om zijn of haar bespaardoel te bereiken. Dus begeleiding op maat, in plaats van de eenmalige, vaak algemene adviezen die andere sites geven.

Gratis en betrouwbaarPeters begeleiding, tips en adviezen zijn voor huurders gratis, onafhankelijk en betrouwbaar. De informatie komt van Milieu Centraal, de landelijke organisatie die praktische en betrouwbare milieu-informatie biedt. Huurders krijgen Peter gratis aangeboden door woningstichting SWZ. Huurdersorganisatie de Woonbond ondersteunt het programma ook. Er is geen enkele koppeling met welke energieleverancier dan ook.

Informatie en aanmelden
Huurders van SWZ die willen beginnen met besparen kunnen zich aanmelden op www.beterpeter.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik heb mij zojuist aangemeld, heel nieuwsgierig waar ik nog op zou kunnen bezuinigen. Dat viel helaas tegen.
  Ik kan er voor kiezen om mijn 2e koelkast minder te gaan gebruiken. Ik heb alleen geen 2e koelkast. 😀
  Verder kan ik de naden en kieren waar tocht doorheen dichtmaken en kiezen voor korter douchen. Nog korter?
  Ik heb hier dus niets aan, hopelijk anderen wel.


  Maak melding

 2. ja , leuke actie, maar wat heb ik hier aan?

  Heb geen tweede koelkast, nog korter douchen?, kan ik net zo goed mn neus bij de gootsteen wassen.
  veel ramen geen dubbel glas, en een cv ketel uit 1994 die gas slurpt.
  Ik zou zeggen, doe hier eerst maar eens wat aan, in plaats met deze actie op de proppen te komen, anders heeft dit volgens mij weinig zin.


  Maak melding

Reageer