Best Buddies Zwolle genieten van galadiner

Zwolle – “Zou het niet eens geweldig zijn om een gala te organiseren voor de buddyparen in Zwolle?”, met deze gedachten hebben MEE IJsseloevers en Best Buddies Zwolle de beursvloer in Zwolle bezocht. Resultaat is, dat maandagavond mensen met een verstandelijke beperking met hun buddies een galadiner aangeboden kregen. Een groot feest volgde.

14-12-2009_best_buddies_3.jpg
 
Wat begon met een leuk idee is uitgegroeid tot een spectaculaire avond! Een avond waar iedereen natuurlijk naar uit had gekeken. De Buddy paren in Zwolle werden vanaf maandagmiddag in restaurant Koperen Kees prachtig gekapt en opgemaakt, want zonder diva/gentleman-look kan je de rode loper natuurlijk niet betreden. Tegen het avonduur kregen de buddies een daverende ontvangst krijgen op de prachtig versierde binnenplaats van Librije’s Hotel. Samen met alle lokale ondernemers, die het mogelijk hebben gemaakt dit spetterende gala-diner te laten plaats vinden, proosten ze feestelijk op een geslaagde avond; natuurlijk onder genot van een hapje en een drankje en diverse optredens. Ferdy Damman, winnaar van de zilveren camera, zette alle buddy-koppels proffessioneel op de foto, zodat ieder een leuk aandenken had. En als klapper van de avond mochten de buddyparen van Zwolle gaan genieten van een super de luxe galadiner in “het Zusje van de Librije” !

14-12-2009_best_buddies_1.jpg
14-12-2009_best_buddies_2.jpg
14-12-2009_best_buddies_7.jpg

Best Buddies is een non-profit organisatie die jonge mensen tussen de 16 en de 35 jaar met een licht verstandelijke beperking koppelt in een één op één relatie aan studenten.

Vrienden en familie vormen immers het fundament voor iedereen om succes te hebben en om je gewaardeerd te voelen in je leven. Zonder liefde, support en vriendschap zou ons leven leeg zijn. Een leven waar iedereen recht op heeft, maar dat voor mensen met een verstandelijke beperking lang niet altijd even vanzelfsprekend is. Best Buddies brengt hier verandering in.Best Buddies begon in 1987 toen Anthony Kennedy Shriver (toen zelf student) zich realiseerde dat het voor mensen met een verstandelijke beperking erg moeilijk is om in contact te komen met leeftijdsgenoten zonder verstandelijke beperking. Als student wist hij dat studenten de energie en de mogelijkheden hebben om een positieve verandering teweeg te brengen in onze samenleving. Zijn inspiratie bracht de twee doelgroepen met elkaar in contact en zo ontstond Best Buddies.

Sinds de officiële oprichting van Best Buddies in 1989, is het leven van meer dan 350.000 vrijwilligers en mensen met een verstandelijke beperking blijvend veranderd. Best Buddies is uitgegroeid van een club studenten die op 1 school actief was tot een wereldwijde organisatie die in meer dan 42 landen actief is!

14-12-2009_best_buddies_4.jpg

14-12-2009_best_buddies_5.jpg

14-12-2009_best_buddies_6.jpg

14-12-2009_best_buddies_8.jpg

Een Best Buddies vriendschap wordt aangegaan voor (minimaal) een studie/schooljaar en in dat jaar hebben beide buddies wekelijks contact met elkaar. Zo kun je elkaar even bellen, maar natuurlijk kun je ook een kaartje of een brief sturen, of even met elkaar msnnen. Twee keer in de maand ondernemen de buddies samen een activiteit. Wat dat is, wordt samen bepaald; gewoon samen een kopje koffie drinken of GTST kijken, voetballen, de stad in, vissen, naar de bioscoop of een avondje stappen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer