‘Het boek van alle dingen’ in premiére

Zwolle – Op 9 januari 2010 gaat de voorstelling ‘Het boek van alle dingen’ van Theater Gnaffel in première in Theater Odeon in Zwolle. Theater Gnaffel maakt met levensechte poppen een theatervoorstelling voor iedereen vanaf zeven jaar, gebaseerd op het gelijknamige en met de Gouden Griffel bekroonde boek van Guus Kuijer.

hetboek_websitejpg.jpg

Een voorstelling over een jongen van negen die zich staande probeert te houden in een streng en gelovig gezin, door alles wat fijn en wat vervelend is op te schrijven in zijn ‘boek van alle dingen’. Een indrukwekkend verhaal dat zich afspeelt in de jaren vijftig maar qua thematiek nog steeds actueel is. ‘Het boek van alle dingen’ is van januari tot en met april te zien in theaters en op scholen in Nederland en België. Kijk voor meer informatie op www.gnaffel.nl 

‘Het boek van alle dingen’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guus Kuijer. Het werd in 2005 bekroond met de Gouden Griffel en de Gouden Uil. Voor Theater Gnaffel is dit boek de inspiratiebron voor het maken van een indrukwekkende en verstilde voorstelling die licht van toon is zonder het drama uit de weg te  gaan. De voorstelling wordt gespeeld met levensechte poppen en twee acteurs. Het verhaal gaat over Thomas, een jongen die opgroeit in een streng en gelovig gezin. Hij heeft het niet makkelijk want zijn moeder huilt elke dag, er komen honderden kikkers op hem af en zijn vader slaat met de pollepel. Het is zijn grootste wens om gelukkig te worden. Volgens de buurvrouw, die eigenlijk een heks is, lukt dit alleen door: niet meer bang te zijn. En met haar hulp krijgt hij dat voor elkaar!

Theater Gnaffel maakt theater waarin levensechte poppen het publiek meenemen naar een werkelijkheid vol hartstocht, intimiteit en humor. Onder leiding van artistiek leider en poppenspeler Elout Hol en regisseur Rob Vriens ontstaan beeldende voorstellingen die altijd vertrekken vanuit de leefwereld van het kind. Waarin personages gretig zijn om de wereld te ontdekken en met hun nieuwsgierigheid een verandering mogelijk maken. Het gezelschap ontving voor de De Worstelaar (2006) de Zilveren Krekel en voor De Hompelaar (co-productie met Wederzijds, 2007) de Gouden Krekel (VSCD jeugdtheaterprijzen).                                                                                                
                                                                                                                                   
Regie en tekstbewerking: Rob Vriens
Spel en poppen: Marlyn Coetsier en Elout Hol

‘Het boek van alle dingen’ is te zien van januari tot en met april 2010 in theaters en op scholen.

Klik hier voor de Speellijst

 

Artikel delen:

Reageer