Art Langeler is de nieuwe trainer van FC Zwolle

Zwolle – Art Langeler is per direct door FC Zwolle aangesteld als hoofdtrainer van het eerste elftal. De oefenmeester was al werkzaam voor de club uit de Jupiler League maar dan in de jeugdopleiding, meldt RTV Oost.

De 39-jarige trainer is de opvolger van de in oktober vertrokken Jan Everse. Het eerste elftal stond na het vertrek van laatstgenoemde onder leiding van Claus Boekweg en Jaap Stam. Deze trainers beschikten echter niet over een diploma om werkzaam te mogen zijn als hoofdtrainer van een betaald voetbal organisatie. FC Zwolle zocht een trainer die wel beschikte over de benodigde papieren die tevens het seizoen af kon maken in samenwerking met Boekweg en Stam. De club vond deze dus in eigen gelederen. Langeler was in het verleden trainer van Rohda Raalte.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Goede zaak! En zeker geen afgang. Nu heb je formeel iemand met papieren en kan je de lijn van Boekweg en Stam mooi doortrekken.

  Was Zwolle ook niet de eerste profclub (als hoofdtrainer) van Lodeweges? Dat liep destijds best lekker…


  Maak melding

 2. In het regionale amateurvoetbal al een slechte naam opgebouwd bij Colmschate en Rohda Raalte.

  Keuze vooral ingegeven door een gebrek aan geld (FC Zwolle kan nog niet eens een eigen jeugdspeler een fatsoenlijk contract aanbieden).

  Heeft de club toch nog enig rendement van het clubgeld wat is besteed aan zijn opleiding tot coach betaald voetbal.

  Ik mag hopen dat deze keuze tijdelijk van aard is en dat volgend seizoen er een trainer voor de ploeg staat die past bij de ambitie.


  Maak melding

Reageer