VVD Zwolle plant kerstbomen voor behoud stadsgroen

Zwolle – De VVD Zwolle is voorstander van een beheerste uitbreiding van de stad en heeft zich in het verkiezingsprogramma dan ook opnieuw uitgesproken tegen een te ruime invulling van “inbreiden”. Inbreiden in de bestaande stad mag nooit ten kosten gaan van het bestaande stadsgroen, en mag alleen maar plaatvinden daar waar op dit moment al bebouwing aanwezig is. Om deze stelling kracht bij te zetten gaat het campagneteam van de liberalen donderdagavond 17 december op diverse locaties in de stad kerstbomen planten.

Vier jaar geleden plantte deed de VVD dat ook, onder meer in de Betje Wolffstraat, omdat de partij zich samen met de bewoners verzette tegen de realisering van een bouwplan in die straat. Dat verzet leverde helaas niet het gewenste resultaat op. Toch zullen dit jaar opnieuw kerstbomen in de straat worden geplaatst. Wel succesvol was de strijd tegen bebouwing van het Azaleapark in Assendorp. Ook hier zal de VVD Zwolle dit jaar weer kerstbomen gaan planten. Eind 2008 besloot de gemeenteraad dat de Schellerdriehoek, het groengebied tussen de Oude Deventerstraatweg, Zwarteweg en Grenslaan, groen zal blijven. Ook daar plant lijstaanvoerder René de Heer donderdag met zijn campagneteam bomen. De laatste boom plant het liberale team in Dijklanden om daarmee de kwaliteit van het bestaande groen te benadrukken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. VVD wilde toch Nederland asfalteren. Probeert men zo kiezers bij GroenLinks weg te halen. Nou ja ze doen maar. Lijkt een tijdelijke actie: zomaar overal kerstbomenplanten. Omdat die er in de zomer ook wel niet meer zullen staan, lijkt deze actie tijdelijke-aandachttrekkerij met de locale verkiezingen in aankomst.


    Maak melding

Reageer