Bestuurders bekrachtigen Europacup Badminton 2010

Zwolle – Wie is de beste clubbadmintonner van Europa? Een antwoord op die vraag volgt in de zomer van 2010 in Zwolle, tijdens de Europa Cup Badminton. De Nederlandse Badminton Bond, de Stichting Bevordering Topbadminton en de gemeente Zwolle hebben een overeenkomst getekend waarmee de komst van het topsportevenement is vastgelegd.

Van 23 tot en met 27 juni 2010 strijden in de ZBC-hal in Zwolle de landskampioenen uit een groot aantal Europese landen om de Europese titel. De verwachting is dat tientallen toppers naar Zwolle komen. De organisatie zet in op spelers uit onder meer Nederland, Denemarken, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België, Portugal, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Rusland, Turkije en Griekenland, die in eigen land clubkampioen zijn geworden in de hoogste competitie. Gedurende het toernooi in Zwolle gaan ze de strijd met elkaar aan om uiteindelijk op zondag 27 juni te bepalen wie de beste van Europa is.

Middelpunt van de Europa Cup Badminton 2010 is de ZBC-hal aan de Ossenkamp 5 in Zwolle. De organisatoren zetten in op een breed randprogramma voor het topsportevenement. De Nederlandse Badminton Bond rekent erop dat van de Europa Cup een stimulans is voor de badmintonsport in Nederland.

De gemeente draagt 15.000 euro bij aan het toernooi. Als het toernooi een succes wordt,  is de kans groot dat kans dat de Europa Cup Badminton ook in 2011 en 2012 plaatsheeft in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer