Alcoholcontrole met prijzen!

Zwolle – Met de feestdagen in het vooruitzicht gaat de ‘Winter-BOB-campagne’ weer van start. De Overijsselse verkeersveiligheidpartners willen goed gedrag belonen. Daarom worden er tijdens twee grote alcoholcontroles in december BOB-prijzen overhandigd aan de echte BOBs.

Alcohol blijft in het verkeer een gevaarlijke metgezel. Jaarlijks vinden er ongevallen plaats waarbij alcohol in het spel is. Ruim 20% van de aanrijdingen met letsel of dodelijke afloop heeft met alcohol te maken. Zeker tijdens de feestdagen wordt er meer onder invloed van alcohol gereden. Daarom gaat de politie in Overijssel extra controleren op alcohol achter het stuur in de maand december. Het gevolg van rijden onder invloed is niet alleen een veel grotere kans op een ongeval. Als je bij een alcoholcontrole gepakt wordt krijgt de betreffende bestuurder een behoorlijke boete. De wettelijke limiet is 0,5 promille en voor beginnende bestuurders 0,2 promille (minder dan 1 biertje!). Maar ook het rijbewijs staat op het spel; bij meer dan 1,3 promille wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnende bestuurders ligt die grens op 0,8 promille.

Beloning

Tijdens de controles worden echte BOBs beloond. De BOB (bestuurder die alcoholvrij rijdt en één of meerdere passagiers in de auto) krijgt tijdens de alcoholcontroles een BOB-lot overhandigd. Hij of zij kan meteen lezen wat de prijs is. De BOBs maken kans op BOB-glazen, een BOB-slee, een BOB-dienblad en de hoofdprijs is een slipcursus.

StartmomentDeze actie is een initiatief van het ROVO (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel) in samenwerking met Politie IJsselland, Politie Twente en Veilig Verkeer Nederland. Het is de bedoeling om met dit moment de campagne onder de aandacht te brengen van de burgers in Overijssel. Mede dankzij de BOB-campagne laten steeds meer mensen met een slok op zich rijden!

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer