Tweede vaccinatieronde Mexicaanse Griep Zwolle

Zwolle – Woensdag was de tweede grote vaccinatiedag tegen de Mexicaanse griep in Zwolle. In de IJsselhallen kregen, net als de vorige maand, ook vandaag weer duizenden kinderen en ouders een prik. GGD IJsselland organiseerde de tweede vaccinatieronde tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Na de eerste vaccinatieronde lag het opkomstpercentage op 70,3 procent. Woensdag was dat iets minder.

16-12-2009_griepprikje__ijsselhallen_1.jpg

Woensdag werden in Zwolle mensen die woonachtig zijn op de postcodes 8043, 8044, 8045 gevraagd verspreid te komen. Het betrof de wijk Stadshagen. GGD IJsselland raadde mensen vantevoren aan zich aan de oproepschema te houden. Lange wachtrijen, die de eerste keer in de ochtenduren ontstonden, werden daarmee voorkomen. GGD IJsselland hechtte veel waarde aan het benadrukken van het halen van twee prikken. De tweede prik tegen Nieuwe Influenza A versterkt de werking van de eerste prik. Het is als het ware een extra boost tegen de griep.

16-12-2009_griepprikje__ijsselhallen_3.jpg

16-12-2009_griepprikje__ijsselhallen_4.jpg

16-12-2009_griepprikje__ijsselhallen_5.jpg

16-12-2009_griepprikje__ijsselhallen_2.jpg

Na de tweede prik is er sprake van een langere bescherming, want na één prik is het niet zeker dat iemand het hele griepseizoen beschermd is. Na de tweede prik is degene het hele griepseizoen zo goed mogelijk beschermd tegen Nieuwe Influenza A.
Dat is belangrijk voor het geval er nog een griepgolf komt in januari of februari. Tot nu toe hebben de meeste mensen deze griep namelijk nog niet gehad.

Verder is de gevaccineerde breder beschermd. Na één prik is iemand alleen beschermd tegen de virusstam van Nieuwe Influenza A (H1N1). Na twee prikken is diegene ook goed beschermd tegen kleine veranderingen van het virus, oftewel mutaties.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. De opgegeven regio’s klopten trouwens niet, hoor. Geen Stadshagen, maar Westenholte was vandaag, en die andere postcodes klopten ook niet…


    Maak melding

Reageer