PvdA Zwolle kiest Piek en Vedelaar als wethouders

Zwolle – Gerrit Piek en Nelleke Vedelaar zijn de kandidaat wethouders van de PvdA-Zwolle voor de periode 2010-2014.  Dat heeft Eefke Meijerink, lijsttrekker van de Partij van de Arbeid voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen die op 3 maart aanstaande plaatsvinden, woensdag bekendgemaakt.

piek.jpgvedelaar_nelleke.jpg

Gerrit Piek is sinds 2007 wethouder financiën en ruimtelijke ordening in Zwolle, hij volgde Emmy Witbraad tussentijds op. Voor 2007 was hij wethouder in Assen. Nelleke Vedelaar is na de verkiezingen van 2006 lid geworden van de Zwolse gemeenteraad, waar zij lange tijd als een van de politieke talenten van de Zwolse PvdA gold. Zij is de beoogde opvolgster van de huidige wethouder Martin Knol, die afgelopen zomer al zijn vertrek aankondigde. In het dagelijks leven is Vedelaar programmaleider bij het Nicis Institute, waar zij zich vooral bezighoudt met het oplossen van problemen waar grote steden mee kampen. Lijsttrekker Eefke Meijerink is blij met de keuze voor Gerrit en Nelleke. “Met deze twee kandidaten hebben we hebben we zowel de bestuurlijke ervaring én de bevlogenheid in huis die Zwolle keihard nodig heeft.”

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Is het niet wat prematuur om nu al de beoogde wethouders bekend te maken? Het lijkt me wijzer om eerst te zorgen dat de PvdA voldoende stemmen/zetels krijgt, eer zij spreken over het leveren van wethouders.

  enne: ik zou het wel grappig vinden als Nelleke wethouder zou worden.


  Maak melding

 2. Duidelijk lijkt me. Het is bekend dat er 1 weggaat.

  Zij is de beoogde opvolgster van de huidige wethouder Martin Knol, die afgelopen zomer al zijn vertrek aankondigde.

  Om speculaties over zijn mogelijke opvolging voor te zijn, is dit een informerend bericht. Duidelijk is ook dat Gerrit Piet door wil.

  Het is niet gauw goed: Dogger wil niet meer in de raad maar geeft meer dan een half jaar geleden aan, nog wel eventueel wethouder te willen worden.

  -CDA wordt nu al (terecht vind ik) achter de kont aangezeten wie de volgende kandidaat MP is.
  -Geert laat heel duidelijk weten dat hij MP wil worden.
  -PvdA werd (volgens mij) bij de vorige verkiezingen, régelmatig gevraagd wie kandidaat MP was. Toen hadden ze gewoon 3 goede kandidaten: Herman Tjeenk-Willink, Job Cohen en Stekelenburg (die helaas overleed).

  Wat wil de goegemeente nu…. Als er geen duidelijkheid wordt gegeven wordt er wel dagelijks naar gehengeld.


  Maak melding

Reageer