Kerst Inn brengt sfeer in binnenstad van Zwolle

Zwolle – Op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 december zal in de binnenstad van Zwolle de ‘Kerst-Inn Zwolle’ plaatsvinden. Van 14.00 tot 21.00 uur ademt het historische centrum één en al kerstsfeer en wordt het kerstevent met de grootste kerstmarkt van Noordoost-Nederland opgeluisterd met een grote verscheidenheid van activiteiten voor jong en oud.

 

16-12-2009_kerst-inn_binnenstad_6.jpg

De Grote Markt vormt, net als twee jaar geleden, het hart van de Kerst-Inn. Hier staan de houten chalets opgesteld waar heerlijke kerstproducten te krijgen zijn, waaronder natuurlijk gluhwein en erwtensoep. Vandaag was er een kerstmarkt op de Luttekestraat, Grote Markt, Oude Vismarkt en de Melkmarkt. Dit is donderdag ook het geval. Op vrijdag is, in verband met de reguliere warenmarkt, de kerstmarkt verplaatst naar de Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein en de Nieuwe Markt. Er kan ook geschaatst worden op een ijsbaan op de Grote Markt. Verder is er een muziekevenement met tal van artiesten. De kerstmarkt is uiteraard niet compleet zonder de kerstman en zijn elfen.

16-12-2009_kerst-inn_binnenstad_1.jpg

16-12-2009_kerst-inn_binnenstad_4.jpg

16-12-2009_kerst-inn_binnenstad_2.jpg

16-12-2009_kerst-inn_binnenstad_3.jpg

16-12-2009_kerst-inn_binnenstad_5.jpg

Op alle dagen van de kerstmarkt zullen er diverse koren optreden. Op diverse plekken op de markt zijn de koren te horen. Op donderdagavond en vrijdagavond zullen de koren hun sfeervolle kerstrepertoire brengen. Om het kerstgevoel compleet te maken zijn er alle dagen midwinterhoornblazers te bewonderen op de Grote Markt.

De Harmonie aan de Grote Markt wordt vanaf woensdag 16 december tot en met 31 december volledig omgebouwd als Duitse bierstube met als thema Spass am IJssel. Om het echte gevoel van de feestdagen te beleven kan hier bier uit pullen worden gedronken. Om helemaal in de feeststemming te komen treden diverse dj’s op, onder wie Vinyldebiel Stephan. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ben ook even wezen kijken maar miste de echte Kerstsfeer die je wel aantreft op andere Kerstmarkten. had niet echt iets met Kerst te maken. Volgend jaar misschien toch meer Kerstartikelen. Misschien dat het gezelliger is als het donker is dus morgenavond nog maar een keer kijken.


  Maak melding

 2. nou wat een kerstmarkt,mijn vrouw en ik gingen gisteravond,.
  om 7 uur heen .
  maar er was dus echt geen markt meer te bekennen echt weer zwolle.


  Maak melding

 3. ik denk dat het vandaag wel goed komt met de sfeer. het weer doet in ieder geval z’n best. tussen de middag tod maar even in de stad kijken.


  Maak melding

 4. ben donderdagmiddag geweest: wat een zielige vertoning, de helft van de kramen leeg, als dit kerstsfeer moet zijn, dan hoeft het voor mij niet.


  Maak melding

Reageer