Groot Zwols Biologisch Kerstdiner

Zwolle – Woensdagavond vond in de bovenzaal van de Harmonie het Groot Zwols Biologisch Kerstdiner ‘Clochard Culinair’ plaats. De opbrengst van het diner en de wijnveiling kwam ten goede aan De Herberg, het nieuwe onderkomen voor de opvang van dak- en thuislozen in Zwolle.

Het ging om een initiatief van Stichting Het Genootschap, die deze dagen ook Kerst Inn Zwolle organiseert. Dit jaar wordt het kerstevenement gehouden op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 december in de Zwolse binnenstad. Geheel in lijn met de kerstgedachte wordt dit jaar een biologisch kerstdiner georganiseerd waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan De Herberg. Het driegangen-diner werd verzorgd in samenwerking met chef-kok Paul Stegeman van restaurant ’t Pestengasthuys in Zwolle en de beste amateurkoks van Nederland en winnaars van het tv-programma Herrie aan de horizon, Miriam Egberts en Arlette Swartjes. Tijdens het diner werd wijn geveild. Elke tafel kon bieden op verschillende flessen. Ook hiervan ging de opbrengst naar De Herberg.

De Herberg, een sociaal pension in Zwolle, is het nieuwe onderkomen voor de opvang van daklozen in de stad. Het is een initiatief van negen woningcorporaties en de RIBW IJssel-Vecht. Juist in de tijd van kerst is daarom gekozen om de opbrengsten van het kerstdiner te schenken aan De Herberg.

Artikel delen:

Reageer