Sneeuw zorgt voor winter in Zwolle

Zwolle – Voor de meeste Zwollenaren was het aangenaam wakker worden deze donderdag: sneeuw!!! Het Zwolse landschap was bedekt met een deken van sneeuw.

winter_1.jpg

Ook zullen er een aantal zich achter de morgen gekrabt hebben, omdat ze wisten dat ze via de weg naar hun werk toe moesten. Dan was het deze morgen opletten geblazen voor de gladheid op de wegen. De verwachtte verkeersdrukte in en rond Zwolle viel erg mee. Het werd een normale ochtendspit in Zwolle. Sinds 09.30 uur is het in Zwolle weer gaan sneeuwen.

 winter_7.jpg

winter_2.jpg
Niet iedereen kan even goed als anders zijn werk doen…

winter_6.jpg
De kunstijsbaan op de Grote Markt wordt geveegd…

Meer nieuws en foto’s via ‘Lees verder’…

winter_4.jpg 

 winter_10.jpg

winter_3.jpg

winter_8.jpg 

winter_5.jpg

winter_9.jpg

wijthmen.jpg
Foto: Marjolein

krommejak3.jpg
Foto: Bert

Sneeuw veroorzaakt in grote delen van het land problemen. Op het hoogtepunt stond er in totaal meer dan 670 kilometer file, waardoor dit de drukste spits van het jaar was. Deze ochtend staat op de vijfde plek in de top-10 van drukste files allertijden.

Vooral bij Utrecht is het verkeer vastgelopen. De langste file stond op de A12 tussen Utrecht en Den Haag, daar stond op een gegeven moment 84 kilometer. De ANWB adviseert om daar de snelweg niet op te gaan.

Ook de treinen hebben op veel trajecten vertraging, voornamelijk door wisselstoringen. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een uur.

Sneeuwduinen
De meeste sneeuw is gevallen in de noordelijke provincies. Omdat het daar gisteravond al begon te sneeuwen kan er plaatselijk tot veertig centimeter liggen.

Op de A7 tussen Heerenveen en Groningen liggen sneeuwduinen. Rijkswaterstaat zette zestien sneeuwschuivers in, één daarvan liep ook vast.

Er zijn tientallen ongelukken gebeurd, waaronder veel met geschaarde vrachtwagens. Zeker 25 vrachtwagens raakten van de weg. De politie zelf kan ook nergens komen.

Avondspits druk
Het winterse weer trekt langzaam naar het zuiden, maar zal door een lagedrukgebied boven het noorden van het land later in de middag weer terugcirkelen. Ook de avondspits zal daarom naar verwachting druk worden.

Overigens is in sommige delen van het land geen vlokje gevallen. Onder andere in Limburg en Twente bleef het droog. Op de Waddeneilanden heeft de sneeuw plaatsgemaakt voor regen.

Bron: NOS

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Wat een sfeervolle plaatjes. We gaan vrijdagavond naar de binnenstad, de kerstmarkt bezoeken. Denk dat we het kerstgevoel zeker zullen krijgen. Oude, mooie stad, kerstmarkt, de kerstman….sneeuw, wat wil je nog meer? Lijkt wel een Dickens kerst….heerlijk:D


  Maak melding

 2. Hahahaha…..da`s ook mooi Natascha;) Maar als we het hier toch ook kunnen hebben, al was het maar gevoelsmatig. Dan ga je de middenstand van 30km stroom neerwaarts toch niet spekken:D hahaha


  Maak melding

 3. @Natascha….indd we hebben het zelf hard nodig;) En waar zou de gezelligheid blijven, als we allemaal elders zouden shoppen?

  @Dick..thnx. De groep is nog niet helemaal compleet, moet nog aangevuld met allerlei. Ik neem aan dat je met andere feestdagen de jaarfeesten bedoeld, of de “normale” reguliere feestdagen ?


  Maak melding

 4. tip! ga wandelen of sleetje rijden in de bossen bij Zandhove en daarna naar de kerstmarkt in de oude Mars , om daar kerstsfeer te proeven met een warme chocolademelk of een kop snert.
  niet uw foto toestel vergeten mee te nemen om prachtige plaatjes teschieten en deze naar weblog Zwolle sturen zodat wij nog lang mogen genieten van deze winter.


  Maak melding

 5. Mooie foto van Bert.
  Voor een dickens tafereel hoef je niet zo ver te reizen; morgenavond (en za-avond) “Kerst in Oud Kampen”. Maar ook kerst in ’t Zwolse zal gezellig zijn:D


  Maak melding

Reageer