Intentieovereenkomst Kraanbolwerk eindigt

Zwolle – De gemeente Zwolle laat de intentieovereenkomst met BAM Vastgoed voor de herontwikkeling van het Kraanbolwerk aflopen. Het college van burgemeester en wethouders is tot dit besluit gekomen omdat het voorgestelde woonprogramma in deze tijd niet haalbaar is en daarmee de financiële risico’s te groot worden. BAM Vastgoed en de gemeente Zwolle hadden een intentieovereenkomst gesloten met een looptijd tot 1 januari 2010. Deze overeenkomst hield in dat er onderzoek gedaan zou worden naar de haalbaarheid van het programma. Het onderzoek dat inmiddels is verricht, heeft aangetoond dat onder de huidige condities en het voorgestelde woonprogramma een haalbare ontwikkeling van het Kraanbolwerk niet mogelijk is.

Met de verplaatsing van de fabriek Schaepman en de herontwikkeling van het Kraanbolwerk kan er in de binnenstad een aantrekkelijke woonlocatie ontstaan. Door de nieuwe Wet ruimtelijke ordening is de rol van de gemeente bij dergelijke particuliere ontwikkelingen veranderd. De gemeente is verplicht bij de opstelling van een bestemmingsplan de financiële haalbaarheid onderzoeken. De gemeente is hiervoor dan ook deels verantwoordelijk. Het besluit van het college is aan BAM Vastgoed en de klankbordgroep meegedeeld.  

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Bijzonder jammer, maar als het niet haalbaar is moet je niet gaan ontwikkelen, een verstandig besluit. Ben wel benieuwd wat er nu gaat gebeuren met dit terrein, laten verloederen lijkt me ook geen positieve ontwikkeling. Hopelijk kan dit project in de toekomst weer opgepakt worden als de markt weer aantrekt.


    Maak melding

  2. Dit is belangrijk nieuws, het betekent in ieder geval dat Zwolle voorlopig nog niet met een klein Manhattan op het Kraenbolwerk wordt opgezadeld…
    De gemeente Zwolle wilde daar in dat kleinschalige historische gebied immers torens van 35 meter hoog??
    en volgend jaar zijn er weer verkiezingen…..


    Maak melding

Reageer