Monitoring studenten Centre for Sports & Education

Zwolle – Deze week is de samenwerking tussen het bedrijf coach2score en het Centre for Sports & Education vastgelegd. Vanuit coach2score zal Rianne van Strien verantwoordelijk zijn voor het sportondersteunende domein binnen de topsportersopleiding. Ze combineert het projectleiderschap met haar functie als videoscout bij Landstede Volleybal en het Nederlands dames volleybalteam én haar opleiding tot sportpsycholoog (VSPN).

centre.jpg
 

Het Centre for Sports & Education (CSE) biedt talentvolle sporters de kans hun talenten optimaal te ontwikkelen. In de sport waarvoor ze willen gaan, maar ook in de samenleving. De opleiding is opgebouwd uit drie domeinen, namelijk sport, onderwijs en sportondersteuning. Het domein sport is erop gericht om het talent in een specifieke sport verder te ontwikkelen, zoals voetbal, basketbal en volleybal. Binnen het domein onderwijs ontwikkelt ieder talent zich op zijn eigen niveau (vmbo, havo/vwo, mbo).

Het laatste domein (sportondersteuning) is het domein van Van Strien en vormt de rode draad binnen de opleiding. Binnen dit domein wordt informatie verzameld door het afnemen van tests (fysiek, technisch, tactisch en mentaal) en het opzetten van een talentvolgsysteem. Bovendien wordt van ieder talent een talentprofiel bepaald. “Dit profiel geeft inzicht in de verschillende gedrag- en leerpatronen van het talent. En hieruit pikken we de zogenaamde verschilmakers op die voor ieder talent anders kunnen zijn,” aldus Van Strien. Niet alleen de sporter zelf heeft inzicht in het systeem, maar ook de trainer/coach, leercoach, docent en de ouders, waardoor de sporter op alle niveaus optimaal wordt begeleid.

Van Strien: “Het zo uitgebreid vragen en in beeld brengen van de talenten op drie domeinen is echt uniek in Nederland. Niet voor niets heeft de Nevobo onlangs het CSE omarmd en ook NOC*NSF en andere organisaties volgen de ontwikkelingen op de voet.”

Artikel delen:

Reageer