Sneeuw zorgt voor plezier en overlast in Zwolle

Zwolle – We kunnen er deze donderdag niet omheen: het is winter in Zwolle! Jong en oud kan zich deze dag goed vermaken door het maken van sneeuwpoppen of het gooien van sneeuwballen, het levert fraaie plaatjes op.

17-12-2009_winter_in_zwolle_06.jpg

Vanaf donderdagmiddag is de sneeuwval in Zwolle hevig. Dikke vlokken dwarrelen naar beneden en het sneeuwdek groeit dan ook gestaag tot al ongeveer 5 centimeter dikte. Het openbaar vervoer ging overdag naar wens, maar vanaf 15.55 uur is er richting Deventer een sein- en wisselstoring op het treintraject. Dat zal nog voor de nodige vertraging gaan zorgen richting het zuiden. In de noordelijke provincies ligt momenteel het openbaar busvervoer al stil. Rond Utrecht en op sommige plaatsen ook in het midden van het land ligt het treinverkeer stil.

17-12-2009_winter_in_zwolle_08.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_10.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_09.jpg

 Meer foto’s en nieuws via ‘Lees verder’…

De ANWB verwacht dat ook de avondspits donderdag druk zal zijn als gevolg van het winterse weer. Dat meldde een woordvoerder. Vooral in het midden van het land en in de Randstad voorziet de automobilistenclub nieuwe problemen omdat het daar naar verwachting later op de dag weer gaat sneeuwen.

De ochtendspits van donderdag was met 671 kilometer file de drukste van het jaar, en de op vier na drukste spits ooit. In het hele land veroorzaakten sneeuw en gladheid ongelukken en vertragingen. Het KNMI waarschuwde al dat het verkeer op sommige plaatsen ook rekening moet houden met dichte mist.

17-12-2009_winter_in_zwolle_01.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_02.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_03.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_04.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_05.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_07.jpg 

17-12-2009_winter_in_zwolle_11.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_12.jpg

17-12-2009_winter_in_zwolle_13.jpg 

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Update :

  NS heeft het treinverkeer rond station Utrecht Centraal helemaal stilgelegd omdat treinen al vanaf de ochtendspits veel vertraging oplopen. Ook in de rest van het land rijden minder treinen door het weer.

  Rond half vier vanmiddag kon geen enkele trein Utrecht Centraal verlaten of er aankomen. De NS en ProRail raden iedereen met klem aan de avondspits te mijden.

  Treinen geschrapt
  In het westen en midden van het land hebben de spoorbedrijven treinen geschrapt om er voor te zorgen dat de treinen die wel rijden, aankomen. In het noorden rijden al de hele dag minder treinen dan normaal. De vertraging wordt geschat op een half tot een heel uur.

  Ook de ochtendspits verliep vanmorgen problematisch door de sneeuwval. Bij een ongeluk in Flevoland viel een dode. Overal stonden lange files. De ANWB verwacht dat de spits vanavond net zo druk zal zijn.

  Sneeuwbui
  Vanuit het noordoosten trekt een flinke sneeuwbui over het land. Vanmorgen waren er grote problemen in Groningen en Drenthe. Rond middernacht wordt de sneeuw in Zeeland verwacht.


  Maak melding

 2. @Natascha:
  Inderdaad, prachtig om ze te zien spelen. Minder wordt het echter als ze sneeuwballen op verkeer gaan gooien. Dan vind ik die smoeltjes ineens heel wat minder leuk om te zien.


  Maak melding

 3. Je zou denken dat de politie z’n handen vol had aan de verkeerschaos, maar nee hoor: ze stonden rond 17.30 uur bij de Van Karnebeektunnel fietsverlichting te controleren…


  Maak melding

 4. >:( waarom word de westenholteallee niet sneeuw vrij gemaakt en de bus route in westenholte is een glijbaan. o ja ook de nieuwe brug bij de sluis is net een rodelbaan. dus gemeente strooi en schuif eens een paar keer.!!!!!!!!:D


  Maak melding

 5. @Natascha: inderdaad, ze hebben het gevaar niet door. Ik wel. Ik kan je verzekeren dat het best eng is te zien hoe een vrachtwagencombinatie in een slip raakt doordat de chauffeur een sneeuwbal tegen z’n voorruit kreeg.

  Maar goed, als ze op mij gooien dan brom ik ze even flink toe.

  Ik heb trouwens maar even een ‘winterbandje’ gemonteerd om m’n achterwiel want slicks zijn met deze omstandigheden niet echt de beste keuze 😛


  Maak melding

 6. Nadat het busverkeer in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe donderdagochtend al was uitgevallen, zijn donderdagavond ook de diensten in de regio IJsselmond (Emmeloord, Kampen, Zwolle) gestaakt. Dat liet vervoersbedrijf Connexxion weten. Oorzaak zijn de heftige weersomstandigheden. Verwacht wordt dat er donderdag in elk geval geen bussen meer uitrijden.  Maak melding

 7. Gezellig die sneeuw allemaal, beter dan voor de kids dan achter de PC zitten.
  Buiten spelen is goed voor ze, op school wordt er al veel van hun gevraagd en dit is geweldig.
  t’is maar een paar dagen vaak……


  Maak melding

 8. Het was een tijdrovend karwei om vanavond weer terug te komen in Stadshagen. Kwam van de N35, dus bij de Isala linksaf richting de Wipstrikkerallee – Middelweg –

  Heel langzaam rijden, heel veel auto’s. Heb er denk ik 2x zo lang over gedaan als normaal. Weg was blubberig, maar het was wel te doen. Zeker als je de hele weg stapvoets moet rijden doordat het niet doorrijdt. Maar goed, we zijn weer thuis.

  Was trouwens rond 18.00 uur.

  Ceintuurbaan stond inderdaad bij de Isala/Zuidbroeklaan al vast. Ik neem aan tot aan de A28.


  Maak melding

 9. Mijn allereerste pechgeval dit jaar …
  Ik ben in ieder geval gisteravond onderuit gegaan, en loop nu iets moeilijker dan voorheen.
  Beetje last van mijn linkerknie … wel koud, dat dan weer wel … maar ik heb het liever zomer hoor.


  Maak melding

Reageer