Studentenactie Deltion Zwolle voor Serious Request

Zwolle – Een optreden van Bert Heerink, knuffelen, broodjes verkopen en tal van andere activiteiten stonden donderdag op het rooster van de eerstejaars studenten van de opleidingen Assistenten Gezondheidszorg & Optiek en de studenten van afdeling Podiumtechniek & Audiovisueel van het Deltion College. Dit alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Malaria actie van Serious Request, een initiatief van 3FM. Dat lukte! Het eindbedrag was maar liefst 2.750 euro. Twee winnende groepen studenten Gezondheidszorg & Optiek mogen het bedrag naar het Glazen Huis in Groningen brengen.

delt_1.jpg

Serious Request is een jaarlijkse actie van de radiozender 3FM, waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel. Dit jaar wordt er geld ingezameld ter bestrijding van Malaria. Drie DJ’s van 3FM sluiten zich zonder te eten zes dagen op in een Glazen Huis en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het Glazen huis staat van 19 t/m 24 december op de Grote Markt in Groningen. Ruim honderd studenten gingen donderdag verdeeld in groepen aan de slag. Iedere groep krieeg vijf euro van Deltion met als doel om dit bedrag te vermeerderen. De groepen waren vrij in wat ze gaan doen. De activiteiten, zoals het verkopen van oliebollen, poffertjes en voor 0,50 eurocent met een studente knuffelen, vonden voor een deel plaats bij Deltion én in het centrum van Zwolle. Een andere actie betrof een optreden van Bert Heerink.

 

delt_5.jpg

 

delt_3.jpg

 

delt_2.jpg

De studenten kregen aan het begin van deze week een les over het doel van de actie van Serious Request, zodat ze ook wisten waar ze het voor deden.

 

delt_4.jpg

 

delt_6.jpg

Een student van afdeling Podiumtechniek had een optreden van Nederlandse muzikant Bert Heerink weten te regelen. Hij is bekend als zanger van de Nederlandse hardrockband Vandenberg en droeg donderdag zijn single Panic Attack op aan Serious Request. Heerink verzorgt hét hoofdoptreden tijdens de opening van Serious Request 2009 op 18 december vanaf 20.00 uur in Café Koster te Groningen. Voorafgaand gaf de hardrocker belangeloos een exclusief optreden voor de studenten en medewerkers van het Detlion College, met als doel het verkopen van zoveel mogelijk singels á 2,50 euro voor de Serious Request actie. Helaas was er voor het optreden weinig animo. Het merendeel van de studenten zal de bekende rocker niet kennen.

Het Deltion College vindt het belangrijk om maatschappelijke betrokkenheid onder de studenten te bevorderen. Deze inzamelingsactie is daar een prima voorbeeld van. Meer informatie over het Deltion College en de Serious Request staat op www.deltion.nl en www.3fm.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer