Kunstenaar Henk Jonker bezorgd over de regenwouden

Zwolle – In het kader van de 15de Klimaattop te Kopenhagen presenteerde beeldend kunstenaar Henk Jonker donderdagmiddag tijdens een actie op het plein bij de Broerenkerk zijn nieuwe kunstwerk ‘Het woud ligt al om, de laatste als gehangene?’.

17-12-2009_klimaat_protest_achter_de_broeren_03.jpg

Jonker: "Klimaattop Kopenhagen: de grote finale van de aarde. Met als belangrijk onderwerp de ontbossing van de regenwouden. Hierover maak ik mij als beeldend kunstenaar, net zo als vele anderen enorm bezorgd. Om aan deze bezorgdheid vorm te geven presenteer ik dit kunstwerk." De afgelopen dagen was bij de kunstenaar de drang ontstaan om dit kunstwerk te realiseren. "De staat van de openbare en private ruimte, ons totale leefklimaat is het statement van dit kunstwerk. Het spontaan te presenteren in de publieke ruimte is voor mijn dan ook een noodzakelijkheid geworden. Op het breukvlak tussen natuur en cultuur, het punt waar de natuur niet als idyllisch wordt voorgesteld en waar de mens zijn eigen feilbaarheid en kwetsbaarheid laat zien, bevindt zich mijn artistieke inspiratiebron."

17-12-2009_klimaat_protest_achter_de_broeren_01.jpg

17-12-2009_klimaat_protest_achter_de_broeren_02.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Plasterk’s voorbeeld (een hoed) krijgt navolging. Zag er vandaag ook al één onze residentie binnenkomen met een hoed. Benieuwd of hij een trent zette…


    Maak melding

Reageer