Brouwer en Van de Pijl winnen Kiek op de Poort

Zwolle – Donderdagmiddag vond in het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt de ontknoping van de fotowedstrijd Kiek op de Poort plaats. De winnaar van de Publieksprijs werd Bert Brouwer.

17-12-2009_kiek_op_de_poort_winnaars_6.jpg
Winnaar Publieksprijs…

Na een ontvangst van het hoofd educatie van het museum, Anne Prümers, en een inleiding van de directeur van het Historisch Centrum Overijssel, Bert de Vries, maakte  wethouder J. Cnossen de winnaars bekend. De Juryprijs ging naar Rutger van de Pijl. Davy van de Boom won met zijn tekening ook een prijs. Geheel 2009 stond de Sassenpoort, met haar 600 jarig bestaan, in Zwolle centraal. Ter gelegenheid van het bijzondere jubileum van de 600-jarige Sassenpoort was de creatieve wedstrijd “Kiek op de Poort” georganiseerd. De wedstrijd kent 3 categorieën: Foto en film, Beeldende kunst en Proza en poëzie. In totaal waren er zo’n dertig inzendingen binnen gekomen. Na de bekendmaking van de gelukkigen kreeg het aanwezige publiek de gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken.

17-12-2009_kiek_op_de_poort_winnaars_7.jpg

17-12-2009_kiek_op_de_poort_winnaars_4.jpg 
Bert, Davy en Rutger… 

17-12-2009_kiek_op_de_poort_winnaars_2.jpg

17-12-2009_kiek_op_de_poort_winnaars_8.jpg

17-12-2009_kiek_op_de_poort_winnaars_3.jpg

17-12-2009_kiek_op_de_poort_winnaars_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Creatieve, fantasierijke foto’s inderdaad. Vind de juryprijs geloof ik nog mooier dan de eerste prijs. Maar prima zo; beiden van harte gefeliciteerd!


  Maak melding

 2. Ik vind het effect van de winnende foto érg gaaf… Ik kan haast niet bedenken wat nu voor het licht zorgt. Een stadsbus wellicht? Helaas vind ik de belichting van de toren wat minder (door de nabewerking?), maar desondanks een mooi en zeker niet standaard eindresultaat.


  Maak melding

 3. Tsja, heeft helemaal gelijk!
  De namen zijn verwisseld, Bert Brouwer wint de publieksprijs (terecht!)
  en de juryprijs is aan mij uitgereikt!

  Groet,
  Rutger.


  Maak melding

 4. gefeliciteerd rutger! Dat effect ken ik ergens van;) Ziet er fantastisch uit op de foto, ben alleen wel benieuwd of je ook bijna bent aangehouden;)
  Groeten van een oud collega (samenwerking op het vorig nieuwsjaarsreceptie)


  Maak melding

Reageer