BrugMedia stopt met tv in Zwolle

Zwolle – BrugMedia stopt met het maken van tv. Dat laat een woordvoerder van het Kampense mediabedrijf vrijdag weten. De verwachting is dat Brug TV per 31 december 2009 op zwart zal gaan. Eerder strandde Omroep Zwolle in het maken van tv in de regio Zwolle.

Of Zwolle in de toekomst verstoken blijft van regionale tv is overigens nog wel de vraag. BrugMedia is momenteel in gesprek met een geïnteresseerde partij die de tv-beelden mogelijk gaat uitzenden. Dat zal volgende week duidelijk worden.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Niet verrassend toch? Zolang er geen regionale beelden via een digitaal signaal te zien zijn wordt het niets. Ik begrijp dat er een zeer smalle basis is om tv-producties in Zwolle te realiseren. Wie volgt?


  ⚠️ Meld

 2. TV Twente heeft 3 weken later ook nieuws:

  De regionale tv-zender Brug TV zendt vrijdagavond het laatste journaal uit.

  Volgens uitgeverij BrugMedia in Kampen is er geen geld meer om televisie te maken. Enkele medewerkers komen op straat te staan. BrugMedia voert op dit moment gesprekken met een mogelijke overnamekandidaat.  ⚠️ Meld

 3. Vanaf vrijdag liggen de producties stil. Programma’s gemaakt door derden blijven voorlopig draaien tot de overname. Daarnaast alleen dagtv met nieuws items van de Swollenaer, de Stadskoerier en de Brug.


  ⚠️ Meld

 4. Zou mooi zijn, hoop dat het dan ook wat aantrekkelijker wordt om naar te kijken. Keek er vorig jaar eens zappend naar, toen barste het van de reclame en verscheen ineens de Zwolse Harry Mens…Gelukkig zonder Suze, maar reden genoeg om te zappen.

  Wat is onafhankelijke media toch mooi, maar zo vaak een utopie gebleken.


  ⚠️ Meld

 5. @BrugTV, Jullie hadden toch ook plannen voor uitbreiding naar de regio zoals o.a. Dalfsen. Als jullie overgenomen worden gaat dit dan ook gebeuren?


  ⚠️ Meld

 6. BrugTv blijft volgens toch gewoon uitzenden? Alleen hun Nieuws uitzendingen (zeg maar het Journaal) is gestopt. De kabelkrant overdag blijft samen met de overige TV programma’s. Hoop dat BrugTv door een goed bedrijf overgenomen gaat worden. Men kan dan zoals door Mark al is aangeven misschien ook wel de regio in en uitbreiden en zo een commericiele concurrent worden van dat TV Twente…eh bedoel RTV Oost. Mensen van BrugTv sterkte gewenst en hoop dat jullie de kans krijgen verder te gaan in de toekomst!


  ⚠️ Meld

Reageer