Verdachten explosie Mimosastraat aangehouden

Zwolle – De politie heeft woensdag 16 december twee mannen van 22 en 51 jaar uit Zwolle aangehouden op basis van een onderzoek naar een explosie in de Mimosastraat die dinsdagavond plaatsvond. Onderzoek heeft uitgewezen dat de 22-jarige man vermoedelijk in een schuur aan de Mimosastraat bezig was met explosieve stoffen waarmee bijvoorbeeld vuurwerk wordt gemaakt. Dat heeft geleid tot een ontploffing waarbij de schuur is ontzet en een aantal ramen is gesprongen.

 

De man was op dat moment niet in de schuur en heeft uit paniek zijn woning verlaten. Woensdagmiddag meldde hij zich bij de politie. Op basis van het verhoor is dezelfde dag een 51-jarige Zwollenaar in een woning aan de Van Hille Gaerthestraat aangehouden omdat hij vermoedelijk de explosieve stoffen heeft verstrekt. Een team van explosievenverkenners heeft donderdag 17 december beide woningen doorzocht en aanwezige explosieve stoffen veiliggesteld. Uit voorzorg is een aantal omliggende woningen tijdens het veiligstellen van de stoffen ontruimd. De EOD heeft in de buurt van de woningen een aantal explosieve stoffen laten ontploffen om te voorkomen dat er tijdens het transport explosies zouden ontstaan.


De twee verdachten worden verdacht van het voorhanden hebben van explosieve stoffen en medeplichtigheid aan het veroorzaken van een explosie. Ze worden vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De politie gaat er vanuit dat met de aanhouding van deze twee verdachten het onderzoek is afgerond.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer