Selectiedagen CSE Volleybal schooljaar 2010 – 2011

Zwolle – De volleybalopleiding van het Centre for Sports & Education (CSE) start in januari met de selectie van volleybaltalenten voor het nieuwe schooljaar 2010 – 2011. De selectie vindt plaats op zondag 10 januari voor jongens en op zondag 17 januari voor meiden.

Het CSE is bedoeld voor sporters met talent die in de toekomst verder willen met hun sport. Het CSE is ontstaan uit een samenwerking tussen de onderwijsinstellingen: Landstede, Thomas a Kempis en Talentstad. Daarnaast vinden er ook gesprekken plaats met Windesheim om het HBO onderwijs aan het CSE te koppelen. Het CSE biedt talentvolle volleyballers en volleybalsters de mogelijkheid om hun volleybaltalenten maximaal te ontplooien door het aanbieden van een programma dat sport en studie zo optimaal mogelijk verbindt. De intentie is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te geven waar zowel het sporttechnisch domein, het onderwijsdomein als het sportondersteunend domein deel van uitmaakt. Naast volleybal biedt het CSE ook mogelijkheden voor onder andere basketbal, voetbal, tennis en golf.

De meerwaarde van het CSE ten opzichte van andere opleidingsprogramma’s zijn;

·          Een fulltime trainingsprogramma gebaseerd op het Long Term Athlete Development (LTAD) program, waarmee een optimale arbeidsrust verhouding gewaarborgd kan worden.

·          Een sportondersteunend domein waarin aandacht is voor medische en mentale begeleiding, voedingsadvies, studiebegeleiding en maatschappelijke ondersteuning.

·          Een onderwijsprogramma dat zo in elkaar zit, dat je als student na schooltijd geen huiswerk meer hebt, maar de avond vrij kunt besteden.

 ‘De filosofie van het CSE op talentontwikkeling: Voor een optimale ontwikkeling van talenten dient de sportieve, sociale en maatschappelijke ontwikkeling goed op elkaar afgestemd te zijn.’ 

Onderwijsmogelijkheden
Havo/vwo          Leerjaar 1 t/m 5
Vmbo               Leerjaar 1 t/m 4
Mbo                 Opleiding Sport & Bewegen of Handel & Commercie
Val je buiten deze groep, dan zijn er nog andere mogelijkheden die we kunnen bespreken.

 

Meld je aan!
Heb je vragen of wil je je aanmelden voor één van de selectiedagen, mail dit dan naar: volleybal@cse-zwolle.nl of neem contact op met Mark Broere (Manager CSE Volleybal) via 088 – 850 80 49. Na aanmelding ontvang je praktische informatie over de dag.

 

Zondag 10 januari
12.15 uur          Ontvangst
12.30 uur          Presentatie \’talentteams’/CSE

13.00-15.00 uur Jongens U14 & U16

 14.15 uur          Ontvangst
14.30 uur          Presentatie \’talentteams’/CSE

Zondag 17 januari
12.15 uur          Ontvangst
12.30 uur          Presentatie \’talentteams’/CSE
13.00-15.00 uur Meisjes U14 & U16

 

14.15 uur          Ontvangst
14.30 uur          Presentatie \’talentteams’/CSE
15.00-17.00 uur Meisjes U18 & U20

 De selectiedagen worden gehouden in de ZBC-hal te Zwolle (Ossenkamp 5, 8024 AG Zwolle).

Artikel delen:

Reageer