‘Van Glasstad naar Glazen Huis’ doet Zwolle aan

Zwolle – Op zaterdag 19 december zal vanuit Leerdam, dé glasstad van Nederland, vertrokken worden per fiets, ligfiets, bakfiets, step, skike, skates of tandem. Onder de reeds aangemelde deelnemers bevinden zich zelfs mensen die (een deel van) de route per bakfiets zullen afleggen.

glasstad.jpg

Het traject leidt achtereenvolgens via Nijmegen, Arnhem. Zutphen, Zwolle en Heerenveen om op woensdag 23 december in Groningen te arriveren. Daar zal de opbrengst van deze sponsortocht worden aangeboden aan Radio 3FM die het zal toevoegen aan de totale opbrengst van 3FM Serious Request. Op maandag 21 december zal rond 17.15 uur de ‘On Wheels’ ploeg warm worden onthaald op de Grote Markt te Zwolle. De volgende dag verzamelen de deelnemers zich rond 09.00 uur in de hal van het gemeentehuisvan Zwolle.Na een korte warming-up zal de directeur van COS Overijssel, dhr. Satoor de Rootas, het startschot geven waarna de deelnemers verder zullen wheelen naar de volgende tussenhalte, Heerenveen.

3FM Serious Request heeft dit jaar in samenwerking met Rode Kruis het thema Malaria als goede doel gekozen. Dit komt overeen met millennium doel zes van de Verenigde Naties: "help ziektes als malaria en aids de wereld uit!" Een groep enthousiastelingen heeft besloten om deze twee acties met elkaar te verbinden middels een tocht "On Wheels" langs zoveel mogelijk millennium gemeenten. In vijf dagen van dé glasstad Leerdam, naar het ‘Glazen Huis’ van Radio 3FM, dat dit jaar in Groningen staat. Dit om zoveel mogelijk draagvlak voor deze actie te krijgen en zodoende zoveel mogelijk geld in te zamelen.  De doelstelling is om minimaal € 16.000,- binnen te halen voor het goede doel. Dat kunnen de deelnemers doen door zich te laten sponsoren door familie en vrienden of middels een ludieke actie. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden om mee te rijden, één of meerdere dagen. Natuurlijk zijn ook bedrijventeams van harte welkom. De initiatiefnemers roepen ook mensen aan de route op om aanvullende activiteiten te organiseren die bijdragen aan het succes van “van Glasstad naar Glazen Huis”. Verschillende gemeenten hebben hierin al het voortouw genomen, evenals diverse sportscholen en verenigingen. Voor meer informatie over de route, aanmeldingen, mogelijkheden en sponsorbijdragen kunt u terecht op de website www.glasstad-glazenhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer