PvdA wil Glazen Huis naar Zwolle halen

Zwolle- In Zwolle wordt het glazen huis in Groningen ondersteund: er staat op het terras van de Harmonie een Zwols glazen huis om geld in te zamelen en er is een grote benefietfinale in de Broerenkerk op 23 december. De organisatie wil proberen het Glazen huis volgend jaar naar Zwolle te halen.

De PvdA Zwolle ondersteunt dit initiatief en start hiervoor een handtekeningenactie. Lijsttrekker Eefke Meijerink geeft aan: “We geloven in de kracht van mensen in de stad en willen die ondersteunen, dit is een goed voorbeeld.” In januari wordt, als er een heleboel handtekeningen binnen zijn, het college dan gevraagd Zwolle kandidaat te stellen voor 2010. Meijerink: “Het is heel belangrijk dat ook jongeren bewust worden gemaakt van het feit dat de wereld groter is dan hun eigen straat. Als je het zelf goed hebt hoort daar bij dat ook anderen het goed hebben. Als stad kun je laten zien dat de wereld groter is dan Zwolle.”

De petitie kan worden ondertekend op http://www.zwolle.pvda.nl/nieuws/nieuws/2009/12/Glazen+Huis.html

Radiozender 3FM organiseert elk jaar in de week voor kerst de actie Serious Request in een andere stad. Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niet eten. In ruil voor donaties draaien zij dag en nacht verzoeknummers van luisteraars. Dit jaar wordt het voor de zesde keer georganiseerd. In Groningen wordt geld ingezameld voor de bestrijding van malaria. Eerdere gaststeden waren Utrecht, Den Haag en Breda. Het Glazen Huis is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement. In Breda kwamen er vorig jaar 200.000 mensen op af en Groningen denkt dat bezoekersaantal dit jaar minimaal te evenaren.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Kun jij een tactisch en ultra-geheim, strategisch plan uitstippelen om de concurrentie uit te schakelen Tim? Natuurlijk voorzien van een tijdspad.


  Maak melding

 2. Slimme jongens, die van de PvdA. Betere actie dan de groene actie van de VVD gisteren. Je eerst naar de website van de PvdA leiden, en daarna pas de optie om de petitie te tekenen. De verkiezingen zijn begonnen!


  Maak melding

 3. Wij hebben de slimste rakker aan boord Marcello. Lobbyist Tim gaat het glazen huis naar Zwolle halen in 2010. Door in het geheim de concurrentie uit te schakelen. PvdA aan de voorkant, Tim van de zijkant en wij steunen het “centraal” met elkaar. Later, Maxima gaat nu de toko zo sluiten.


  Maak melding

 4. Toch wel al trimmend in de outfit op je avator Frankwin?

  Maxima vroeg gewoon…..Anouk aan! Ze had zelf geen tattoos en zei voor Giel’s mic “goedenmorgen”. Niet wetend dat hij dat altijd in zijn shows gebruikt…op een bijzondere manier 😉


  Maak melding

 5. Zwolle – Zwolle staat dit jaar op de eerste plaats in de ranglijst gemeenten naar Economische prestaties. Dat valt deze week te lezen in weekblad Elsevier. Bureau Louter doet jaarlijks in opdracht van dit weekblad onderzoek naar de economische kracht van gemeentes. Het behalen van de eerste plaats betekent dat de economische groei van Zwolle op niveau blijft.

  Wethouder Martin Knol van Economische Zaken is trots op het behaalde resultaat. ⤽Sinds 1998 staat de gemeente in de ranglijst in de top 10 van gemeenten die het economisch goed doen. Met dit jaar dus een uitzonderlijk goed resultaat!. Dit is een enorme prestatie van het Zwolse bedrijfsleven. Het is immers niet alleen dankzij het gemeentelijk beleid dat we het zo goed doen. Ook in economisch opzicht Maken Wij Samen de Stad.⤝ Bureau Louter baseert de ranglijst van gemeenten op 41 indicatoren, zoals bijvoorbeeld het opleidingsniveau van de beroepsbevolking, de productiviteit en de toegevoegde waarde. Al die kwaliteiten bij elkaar leiden tot één rapportcijfer .

  Met Wouter Bos een goede leermeester.  Maak melding

 6. Waarvan acte inderdaad Zwolse,
  Ken ook geen politicus die qua empathie, sociale vaardigheden, IQ, slimheid, managementskwaliteiten (was en is o.a. crisismanager), interviewvaardigheden, snelheid, charme, helicopterview, beleid maken en dit uitvoeren, qua financieel/economische inzichten (enz. enz. maar dan moet ik er over nadenken)… aan Wouter Bos kan tippen.


  Maak melding

 7. Hm….. wat zegt dat iets over Bos of zegt dat iets over de overige politici?
  Ik kan me best plaatsen in sommige positieve punten die je over hem noemt maar voor mij heeft hij toch echt wel de nodige steekjes laten vallen. Met name toen hij voor het ministerpresidentschap ging en tegenover Balkenende stond. Ik vond het toen meer een verwende kleuter dan de man die jij hierboven schetst.


  Maak melding

 8. Beiden denk ik WF. Denk dat Bos een uitzonderlijk talent is, dat zich al jaren bewijst. Vorige verkiezingen nog gekeken toen hij hier op een kissie stond en alle vragen beantwoordde. Meen oprecht dat ik niet heel veel sterke politici kan opnoemen. Plasterk, kereltje is ook wel aardig maar hij is zo machtig populistisch en vertegenwoordigd een partij die in Europa één met de VVD was; parelkettingen zonder kroonjuwelen, Femke doet het ook wel aardig. Jammer dat Marijnissen haast niets meer doet. Zeg het maar wie verder nog?

  ========

  Edit:
  Laten we het vooral over het nieuwsbericht hebben en de wens van de PvdA voor een Glazen Huis in Zwolle!
  On-topic dus.


  Maak melding

 9. De burgemeester van Groningen Rehwinkel zegt zondagmorgen vroeg, dat de gemeente Groningen en de gelijknamige Provincie er samen 200.000 euro voor over hebben gehad om, met het binnenhalen van het Glazen Huis, Groningen op de kaart te zetten.


  Maak melding

 10. De burgemeester van Groningen Rehwinkel zegt zondagmorgen vroeg, dat de gemeente Groningen en de gelijknamige Provincie er samen 200.000 euro voor over hebben gehad om, met het binnenhalen van het Glazen Huis, Groningen op de kaart te zetten.

  Dat geld had ook wel gelijk in de goeiedoelenpot gekund!
  Is dat een netto of bruto bedrag.


  Maak melding

 11. Het zou natuurlijk fantastisch zijn, maar ik denk dat Zwolle (nog) niet aantrekkelijk genoeg is voor dit evenement. Ik denk dat het op dit moment lastig is om te concurreren met steden als Nijmegen, Haarlem en Eindhoven. SR wil natuurlijk ook een standplaats die aanspreekt, nou vind ik Zwolle wel een fantastische stad, maar ik weet dat de stad dit imago in de rest van Nederland niet heeft.

  Voor Zwolle zou het een vorm van city-branding zijn als het lukt om dit evenement in de komende jaren een keer binnen te halen. Maar of het zal lukken betwijfel ik.


  Maak melding

 12. Bij de gemeente, dus indirekt bij de inwoners van Zwolle, want zijn investeren, en zeg nou niet dat wij de inwoners van Zwolle dit niet kunnen missen.


  Maak melding

 13. Haarlem Peter? Kijk dat je zegt dat het moeilijk concureren is met Nijmegen en Eindhoven ( ik vind van niet maar goed) kan ik ergens begrijpen maar Haarlem? Leg uit!


  Maak melding

 14. Lijsttrekker Eefke Meijerink geeft aan: ⤽We geloven in de kracht van mensen

  Volgens mij is dit toch een echte D66 Slogan.

  Zo zie je maar weer dat zelfs de lijsttrekker van de PVDA Zwolle nu al D66 uitspraken gaat doen.


  Maak melding

 15. @Natascha: Haarlem is ook de minste concurrent in dat rijtje. Maar vergeet niet dat Haarlem één van de mooiste (binnen)steden in Nederland is. Wij zien dat vaak anders doordat we Haarlem direct associeren met het lelijke eendje aan de Jan Gijzenkade, maar ga maar eens in dat centrum kijken, prachtig!


  Maak melding

 16. @ ingrid, op 20 december 2009 om 13:02
  En de provincie! Die heeft in Grunn tenminste ook meebetaald. Dan gaan inwonders van Zwolle dus dubbel betalen, maar tjonge, jonge….hoe weinig?!

  2 ton gesmeerd over de inwoners van Overijssel én de 125.000 (dan?) van Zwolle. Da’s nixxx natuurlijk en kijk (laat Zwolle Marketing eens kijken) wat het opleverd!!??
  Voor de touristen-industrie, naamsbekendheid, het winkel en horeca-aanbod in Zwollywood etc., etc. Heb trouwens al een paar leuke Zwolle-SMSjes gelezen.

  Beregezellig, beetje jammer van de kou waardoor een aantal acties niet door kunnen gaan. Vind de hoeveelheid volk nog hard meevallen!
  Die gozer vanacht met die fles Beerenburg en maar stoer blijven doorpraten. Denk dat toen de camera weg was, hij gelijk van zijn sokkel donderde.
  —–
  Agut Karel….gaan we “geloven in de kracht van mensen” claimen? Denk dat Marx dat ook al wel vond, Darwin, Nietsche en Jezus. Wie eigenlijk niet?

  Democraten van 1966 hahaha bestaan nog geen 44 jaar.


  Maak melding

 17. @ Dick, vind dat ze inderdaad hun best moeten doen om het huis hier te krijgen. Denk dat een goede manier is om meer publiciteit voor je stad krijgt.


  Maak melding

 18. Eens Ingrid. Maar dit is niet zo hoopvol:

  Bericht door Admin., op 19 december 2009 om 23:44
  Tussenstand petities ‘Glazen Huis in 2010’:
  Nijmegen 468 ,
  Haarlem 515,
  Zwolle 106,
  Eindhoven 65.

  Wat is de minimale eis voor een petitie?
  Als wij er met elkaar en de medewerkers van de VVV, Zwolle Marketing, Gemeente…die nog werken jezt, bureau UIT, medewerkers Provincie …..
  een aantal schrijven? Met één enkele handtekening.


  Maak melding

 19. Je bent te lang in Zweden Peter 😀 Je bent vergeten hoe mooi onze binnenstad is 😉

  Ingrid, Tim is er nu 2 weken over aan het nadenken hoe we de concurrentie uit kunnen schakelen:D


  Maak melding

Reageer