Start Zwolse Glazen Huis

Zwolle – In de Harmonie aan de Grote Markt is vrijdagmiddag de Zwolse editie van het Glazen Huis gestart. In de serre van het café nemen vele zwolse dj’s plaats achter de draaitafels voor het goede doel Serious Request, en om een feestelijke kerstsfeer op de Grote Markt neer te zetten.

serious_request.jpg

De Harmonie is tot en met 1 januari omgebouwd tot een gezellige Bierstube, voor het pand is kerstmarkt, een ijsbaan en elke dag koopavond, dus een ideale gelegenheid om veel geld op te halen voor Serious Request 2009. Het publiek kan de gehele dag plaatjes aan komen vragen, donaties doen of zelf een actie komen doen.  Het Zwolse Glazen Huis mondt op 23 december uit in de grote finale actie in de Broerenkerk. Het is voor de initiatiefnemers helaas niet mogelijk 24 uur in touw te zijn. Dat laat de vergunning noet toe. Ze willen dit volgend jaar wel realiseren.

Al jaren is het Glazen Huis van 3 FM Serious Request een begrip. Heel Nederland leeft in december mee met hun actie om zoveel mogelijk geld voor het Rode Kruis op te halen. In het hele land worden acties opgezet en het is dus ook de hoogste tijd dat Zwolle zich van zijn beste kant laat zien.Op 23 december wordt in de Broerenkerk een grote benefiet actie  gehouden met als doel zoveel mogelijk ‘Zwols’ geld bij het Glazen Huis aan te kunnen bieden.Overdag wordt het winkelend publiek in de Broerenkerk vermaakt  met een  gevarieerd muzikaal programma voor het hele gezin gevolgd door een stamppotten buffet bereid door bekende Zwolse topkoks.  ‘s Avonds vindt er een groot Benefiet Concert plaats met medewerking van vele Zwolse artiesten, bands en dj’s. Het zal echter ook geweldig zijn als er in Zwolle meer acties door particulieren en bedrijven worden georganiseerd. Natuurlijk zijn zij dan ook van harte uitgenodigd om de opbrengst van deze acties ‘s avonds in de Broerenkerk bekend te maken. Op grote beeldschermen wordt de gehele dag contact met het Glazen Huis gehouden, de stand bijgehouden en natuurlijk alle initiatieven vermeldt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer