SWZ realiseert grootste inbreidingsproject sinds jaren

De omgeving van de Hobbemastraat in Zwolle ondergaat een metamorfose. Op de hoek van de Hobbemastraat/Ferdinand Bolstraat,  waar voorheen oude garages stonden, volgt na een periode van sloop- en grondwerk, op 2 februari de feestelijke start van de bouw van een groot bouwproject. Woningstichting SWZ realiseert hierin 51 huurappartementen met zorggarantie (door Isala Ouderenzorg), 24 huurappartementen voor starters en een kinderdagverblijf van Mickey’s.

 

Schets: Artist Impression

Tijdens de feestelijke start worden verder de naam van het nieuwe gebouw en de metamorfosewinnaar bekendgemaakt en de intentieovereenkomst met Isala Ouderenzorg getekend. Met één van de grootste inbreidingsprojecten sinds jaren in Zwolle, wil SWZ, gezien de tekorten op de huurmarkt, een belangrijke bijdrage leveren aan het opleveren van meer huurwoningen in de stad. De verwachting is dat in het voorjaar van 2008 de eerste bewoners er, met alle voorzieningen van de binnenstad binnen direct bereik, met plezier zullen wonen.

Metamorfose en nieuwe naam

De transformatie van oude garages naar een modern appartementengebouw voor kinderen, starters en senioren symboliseert een metamorfose. Niet alleen qua bebouwing, maar ook doordat er nieuwe mensen, in diverse leeftijdscategorieën, in de buurt komen wonen. Daarom is metamorfosespecialist Nelleke Mulder uitgenodigd om op 2 februari de feestelijke start van de bouw te begeleiden. Zij presenteert op ludieke wijze de metamorfose die gaat plaatsvinden. Verder wordt deze ochtend de intentieovereenkomst tussen Isala Ouderenzorg en woningstichting SWZ getekend. Ook maakt SWZ directeur Eddy Veenstra de metamorfosewinnaar van de prijsvraag voor de mooiste naam bekend en onthult wethouder Emmy Witbraad samen met de prijswinnaar de winnende naam voor het nieuwe appartementengebouw. Tijdens de bijeenkomst, waar naar verwachting 70 genodigden en bewoners op afkomen, bestaat tevens de mogelijkheid de bouwplannen te bekijken en vragen te stellen.

Intentieovereenkomst

De intentieovereenkomst tussen SWZ en Isala Ouderenzorg die vrijdag door de respectievelijke directeuren Eddy Veenstra en Wilma Koch getekend wordt houdt het volgende in: Beide partijen willen, ieder vanuit de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid, in Zwolle een centrale rol innemen bij het oplossen van volkshuisvesting- en zorgvraagstukken. Daarbij staat de nadrukkelijke scheiding van wonen en zorg en de zelfstandigheid van senioren centraal. Het nieuwe gebouw richt zich op senioren met minimaal een zorgindicatie. Doordat Isala Ouderenzorg de zorg aanbiedt en SWZ de woonruimte, is het voor zorgvragende senioren mogelijk om zelfstandig een woning te (blijven) bewonen, ook bij een stijgende zorgvraag in de toekomst.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Tja, jammer hoor, was een leuk plekje om je hond even los te laten. Je had ook nog een beetje gevoel van ruimte.
  Ze zullen de parkeerkelder ook wel vergeten zijn, krijgt de buurt er nog een lading auto’s bij. Inbreiden leuk, en over vijf jaar als er geen leeg plekkie meer te vinden is in Zwolle, dan maar weer uitbreiden, Mark my words.


  ⚠️ Meld

 2. Tja, men wil tegenwoordig niet meer groen in de stad opofferen, dus dan moet je inderdaad uitbreiden. Zeker in Dieze waar al geen parkeerplek meer te vinden is, is inbreiding niet verstandig zonder een parkeergarage ofzo aan te leggen.


  ⚠️ Meld

 3. Ondanks alle initiatieven die de ouderenzorg neemt blijft het een organisatie die haar bewoners voor de volgende keuze stelt namelijk:
  Willen bewoners een dagje uit dan moeten ze geen bewaar tegen hebben wanneer ze naar het toilet toe willen dan kunnen ze niet geholpen worden maar dan kunnen ze dat gewoon laten lopen, want de bewoner kan uitgaan maar dan wel een luier om.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.