Financiële problemen bij FC Zwolle

Zwolle – Ook FC Zwolle kampt met financiële problemen. De club wil op korte termijn 500.000 euro lenen, om zodoende weer in de zwarte cijfers te komen. Momenteel heeft Zwolle een tekort van liefst acht ton, op een begroting van 3,8 miljoen. Zwolle gebruikt geld van sponsoren om tekorten van het jaar daarvoor weg te werken, een situatie waar volgens voorzitter Adriaan Visser snel een eind aan moet komen.

"Dat kan niet langer. Er hoeft maar iets mis te gaan en je hebt de grootst mogelijke problemen", zegt hij in De Stentor. "Inmiddels is de min wat weggewerkt. We staan nu zes ton rood. Maar dat is niet onze grootste zorg. Het is vooral ons inkomsten- en uitgavenpatroon. Als we niets doen zitten we begin volgend jaar al in de problemen." Visser heeft inmiddels een plan van aanpak opgesteld om de problemen te verhelpen. "We willen ons kapitaal versterken met dik twee miljoen euro. Verder hebben we de gemeente gevraagd mee te denken over de mogelijkheden bij een commerciële bank. We hebben twee lijnen uitgezet. We hebben een echte lening van een half miljoen euro nodig. En we willen een rekening-courant openen van 500.000 euro, waarmee we structureel schokken op kunnen vangen", aldus de preses.

Bron: FCUpdate.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

78 gedachten over “Financiële problemen bij FC Zwolle”

  1. Goh, hoe zou dat nu zo gekomen zijn? En welke lijken komen er nog meer uit de kast?
    Ook dit bestuur zal geen lang leven beschoren zijn, want zij hebben de veroorzaker van dit financiële debacle in al hun ‘wijsheid'(…) ook nog erevoorzitter gemaakt.

  2. ik zeg opdoeken die handel. het prestatie nivo van fc zwolle is dermate laag dat ze als voetbalclub nog serieus moeten worden genomen.

  3. Moeten we niet gewoon tot de conclusie komen dat het nooit wat gaat worden met betaald voetbal in Zwolle!!!

    -Er zijn geen grote sponsors die voor voldoende inkomen zorgen
    -zwolle trekt bij lange na niet genoeg publiek om ook maar in onderste regionen eredivisie mee te kunnen draaien
    -de gemeente is niet voetbal minded.

    Ga als stad verder met 2 goede hoofd of topklasse verenigingen waarbij er tot een bepaald budget betaald mag worden.

    wat doen we dan met het stadion? Een groot deel van de fc zwolle ruimtes kunnnen aan derden verhuurd worden. misschien kunnen er door wat aanpassingen tribunes verdwijnen en bij de winkelruimten aangetrokken worden of een ombouw met bijv.apartementen. Het veld en deel van de tribunes wat overblijft kan gebruikt worden voor bijv. vrouweninterland voetbal of bepaalde regionale (jeugd) sport activiteiten.

  4. @verdieping

    “het prestatie nivo van fc zwolle is dermate laag dat ze als voetbalclub nog serieus moeten worden genomen”

    Weet je eigenlijk wel op welke plaats ze staan? Of schrijf je gewoon meer iets op? Even speciaal voor. Afgelopen vrijdag hebben ze met 4-1 van kooploper De Graafschap gewonnen.

  5. @realist

    zwolle trekt bij lange na niet genoeg publiek om ook maar in onderste regionen eredivisie mee te kunnen draaien.
    – Gemiddeld ongeveer 5500 bezoekers per wedstrijd. Naar de belangrijkere wedstrijden toch al snel ongeveer 7000 .
    In de eredivisie zullen er elke wedstrijd meer mensen zitten als bij heracles,vvv en rkc

  6. Dit is geen nieuws. Iedere subsidie voetbal club, word uitgekleed door z.g. bestuurders die te hoge vergoedingen ontvangen.
    Men noemt dit prof. voetbal.
    Eertijds door gekwalificeerde vrijwilligers bestuurd.
    Een professional kan de eigen broek ophouden.
    Dat geldt niet bij voetbal.!!!
    Denk na en betaal redelijke bedragen. Groet.H.

  7. @zwolle

    met die aantallen toeschouwers wordt nogal gegoocheld. er zaten bij laatste thuiswedstrijd echt geen 7000 toeschouwers zoals wel opgegeven was!! en zo is het ook met dat gemiddelde van 5500. daar zitten dan in ieder geval al 2000 sponsorkaarten bij………. Dat noem ik nu jezelf voor de gek hoiuden!!!

  8. Vreemd, die Adriaan Visser is de baas van Sita Benelux en sponsort de Graafschap maar FC Zwolle niet.
    De andere sponsoren hebben een eigen tribune waar ze naar genoegen kunnen zuipen en brallen maar dokken ho maar dat mag de gemeenschap weer voor ze doen die luie stukken stront.
    Laat ze hun eigen puin ruimen, als het aan mij ligt krijgen ze geen zak!

  9. @zwolle, die toeschouwersaantallen worden al tijden kunstmatig mooier voorgespiegeld dan ze in werkelijkheid zijn, dat weet iedereen behalve jij blijkbaar.
    Elke wedstrijd bestaat de helft van de toeschouwers uit mensen(kinderen) met een gratis kaartje DUH !

  10. FC Zwolle moet doen wat ze niet laten kunnen, als de gemeenschapsgelden dan ook maar voor andere doelen worden ingezet!
    Die club is toch een bedrijf?
    Een bedrijf wat slecht presteert en een enorm pand/stadion gaat opzetten is daar zelf verantwoordelijk voor.

  11. @Zwolleeder;

    Helemaal mee eens…. Bij Zwolle hebben we de laatste jaren alleen nog maar voorzitters (v.Vliet/ Scania, Visser/ SITA) met babbels..”ze weten allemaal precies wat een ander moet gaan doen…!” Managen zijn ze heel goed in.. Laat ze de commerciële beurs maar eens trekken..!
    Die gasten van de Graafschap lachen zich slap.. laat die Visser maar lekker direkteur-tje spelen bij Zwolle; zolang hij z’n centen maar in doetinchem uitgeeft..!

    WAKKER WORDEN FCZWOLLE; laat de heren bestuurders maar eens zien of ze echt(!) een clubhart hebben of er alleen maar zitten voor hun “zakelijke agenda en netwerk”. De broodheer van Visser vindt alles uitstekend zolang het maar:
    a veel nieuwe afvalklanten oplevert (netwerken)
    b geen geld kost (eten, drinken en kaartjes etc zijn toch lekker gratis)

    FCZwolle is voor mij gewoon weer het speeltje van een bobo zonder clubhart die, zodra het netwerk is uitgezogen, vertrokken is.

  12. “Die club is toch een bedrijf?
    Een bedrijf wat slecht presteert en een enorm pand/stadion gaat opzetten is daar zelf verantwoordelijk voor.”

    @ Hans;

    Net als BANKEN zeker????
    Wordt wakker man; zo zat de wereld lang geleden in elkaar..!

  13. En mede doordat het inderdaad altijd word bestuurd door een manager zonder dat bijzondere voetbal gehalte zal zwolle toch nooit een gezonde voetbalstad worden? Het leeft, maar de tijden van PEC en vakkie BE,ik mis ze!!!
    En ik blijf erbij… ik ben laatste weer eens geweest en ik vind het betonnen blok wat bestuurlijk van vliet heeft achter gelaten vreselijk en dan ook niks met voetbal te maken te hebben. Er is verdorie nog ruimte voor een atletiekbaan er omheen.
    Dat zal het zijn;) De aankomende doorstart…

  14. Wou dat Sporre de kar maar weer ging trekken! En natuurlijk vergezeld van echte clubmensen die financieel substantieel bij willen/kunnen springen. Echte sponsors dus, anders wordt het niet wat hier. En dat stadion? ’t Is zonde dat dit het resultaat is van het geld wat er eindelijk voor vrij is gekomen. Tragisch om te zien, deze sfeerloze bak!

  15. Sporre heeft de kar toch al getrokken door kost wat kost Jan E een nieuw veel te duur betaald contract te regelen.

    Daardoor heeft ook Sporre er voor gezorgd dat deze man de club naar de afgrond heeft gebracht .

    Sporre is net zo goed verantwoordelijk voor de financiele puinhoop nooit meer een functie geven die man.

  16. @Zwolle Fan, volgens mij heeft Sporre destijds bemiddeld, de verantwoordelijkheid lag toch echt bij de algemeen directeur en de voorzitter (tegenwoordig ere-lid).
    Als je het niet kan betalen moet je geen contract aangaan!

    In het interview staat heel duidelijk wat er aan de hand is.
    Naast de ex-trainer zullen er wel meer kosten gemaakt worden, of het nu geld voor de chef bezemsteel, een trainer of een speler is maakt niet zoveel uit.
    Feit is dat je kosten en opbrengsten hebt en die moeten goed in de gaten gehouden worden.
    Helaas hebben de oud bestuurders gefaald, wel een stadion maar geen beleid.
    Wel een gemeente garantie afbouwen maar geen goede financiering op basis van een beleid.

    Aan het a.i. bestuur/definitieve bestuur de taak om deze klus te klaren.
    Laten de sponsoren die de trainer graag weg wilden hebben maar bijdragen, die wilden de club toch verder helpen.

    Ik denk dat als er een paar maanden geleden 250.000 euro betaald had moeten worden dat het toen al mis was gegaan.
    En dat op basis van een juridisch pruts verhaal, over onverantwoorde risico’s gesproken……

  17. Hans, zal ik je eens nieuws vertellen, nieuws van 10 jaar geleden? Fc Zwolle is geen eigenaar van dat stadion, Fc Zwolle zou nooit eigenaar worden van t stadion!

    Ik begrijp best heel goed dat mensen zeggen dat het maar eens afgelopen moet zijn en misschien is dat ook wel zo maar…..

    Zwolle fan, lees nou nog eens terug wat je gezegd hebt, en relativeer t eens. Je kan toch zeker Sporre hier niet de schuld van gaan geven!!

  18. de droom van een nieuw stadion was ,meer sponsoren.Is dit ook waargemaakt?/ Misschien door de crisis niet.Volgens mij was de begroting de lucht in gegaan op dit gegeven.Eerst zien en dan geloven.Eerst geld beuren en dan uitgeven.als men de begroting aan gehouden had van de laatste jaren was er niets aan de hand geweest ????Zo gauw er zich dan meer sponsoren aanmelden kan de begroting de lucht in .Ook hebben ze de pech gehad dat de inkomsten van T.V gelden zijn verminderd.??? Ik zet overal vraagtekens bij zoals jullie lezen,want ik weet niet of ik goed genoeg ben geinformeerd,maar als leek denk ik er zo over.

  19. Het zal niet de eerste keer zijn dat van Vliet zich mengt in discussies op internet onder de namen ‘Super Fan’ en ‘Zwolle Fan’ om te kunnen stoken en vooral de waarheid te verdraaien.

  20. @Wichert, ik ben met je eens dat je eerst moet beuren en dan pas uitgeven.
    In het interview van A. Visser staat duidelijk dat men gewend was om inkomsten van het komende seizoen al mee te rekenen in het lopende seizoen.
    Kortom het ene gat met het andere dichten.
    Dit geeft een beeld dat je een en ander op orde hebt terwijl je nog niet zeker weet wat je beurt maar wel vast de kosten daarop vast stelt.
    Dit wil men nu veranderen, en terrecht in mijn optiek.
    Daarnaast is er een tekort.

    Verder is het inderdaad een droom, een nieuw stadion en dromen van meer sponsoren of sponsorgeld.
    Je moet een beleid hebben om sponsoren te interesseren en te binden, met een nieuw stadion alleen ben je er niet.

  21. Het probleem is en blijft dat Zwolle buiten Zwolle niet of nauwelijks uitstraling heeft. Creeer regionale binding, zodat het stadion voller zit en er meer sponsoren uit de regio zitten. Bedrijven uit de dorpn besteden hun geld nu aan de hoofdklassers of andere hoog spelende amateurverenigingen. Logisch, want Zwolle heeft jarenlang duurbetaalde Zuid-Amerikanen boven regiospeler laten prevaleren. Doe ook eens een goede marketingcampagne in de regio.

  22. Dat is dus wat ze afgelopen zomer geprobeerd hebben Erik. Er was niet 1 oefenwedstrijd hier in t stadion of op de zwolse amateurvelden.

  23. Je kunt neit verwachten dat de regio in eens uitloopt omdat Zwolle eens een keer een wedstrijdje komt spelen. Dat proces duurt jaren. Goede regiovoetballers opleiden, een leuk magazine de regio in duwen en echt investeren ipv denken dat de mensen wel komen omdat je toevallig Guarino hebt aangetrokken. Ik kom zelf weinig in het stadion, behalve in het seizoen dat bijv. Duncan van Moll bij Zwolle speelde. Dat trekt mij meer dan de 7e Zuidamerikaan van dubieuze kwaliteit.

  24. @ Kippenboer, ben jij (nog) sponsor?

    Heb je dit geluid ergens geventileerd of ga je dat nog doen?

    Je moet een beleid hebben om sponsoren te interesseren en te binden, met een nieuw stadion alleen ben je er niet.

    Volgens mij, rond Koninginnedag, had ik op een ander draadje al wat over sponsoronvrede mee gekregen. Betrokkenheid is hartstikke mooi, maar heb je het destijds (toen er misschien makkelijker wat aan veranderd kon worden) al geventileerd?

  25. @Dick, ik ben geen sponsor, tenzij de drankomzet van het home in de FC wordt gepompt.;)
    Wel zijn we (ik niet alleen) al een hele tijd aan het roepen dat er een beleid moet komen.
    Dat het er niet was is een feit maar daarmee heb je geen oplossing.
    De oplossing begint met tijd vrij te maken en de juiste mensen bij elkaar zetten om dit beleid op papier te zetten en daarna uit te voeren en bij te stellen waar nodig.

    We zullen niet stoppen met dit soort dingen aan te geven.
    Nu maar hopen dat er wat mee gedaan wordt en dan niet in Powerpoints maar het echte werk.

    Professionaliseren is een proces wat tijd kost, maar dan moet je wel de juiste stappen zetten.
    Niemand steekt geld in een club waar geen duidelijk beleid of visie achter zit.
    Ik hoop maar dat dit beleid en deze visie op papier staan….

  26. @Dick, het antwoord is dus ja, het is destijds al geventileerd.
    Zowel bij A. Jansen als bij A. Visser.
    We hebben een document gemaild met een aantal bevindingen o.a. het ontbreken van een beleid, en het is verschillende malen ter sprake gekomen.
    We hebben flink zitten pushen of dit opgepakt kon worden.
    Of het er is weten de supporters niet, ik hoop de (toekomstige)sponsoren wel.

  27. @ Kippenboer; Da’s geen verkeerde manier van sponsoren, nog onderhoudend en gezellig ook. Klinkt logisch

    Oplossing begint met tijd vrij te maken en de juiste mensen bij elkaar zetten om dit beleid op papier te zetten en daarna uit te voeren en bij te stellen waar nodig.

    Dus de juiste mensen zitten nu niet bij elkaar? Kennen jullie profs die wél de juiste mensen op de juiste plaats zouden zijn?

    Ongelooflijk dat je niet weet hoe het met je mail is afgelopen….
    Dan mail je er toch netzo lang achteraan tot er antwoord komt?

    Je vermoedt dat ze de mail niet serieus hebben genomen? Onbeschoft om een mail niet eens te beantwoorden! Hoe lang is dat geleden?

    Vermeldenswaardig in deze, is misschien het feit dat WVF de penningmeester-functie gaat professionaliseren. Er was namelijk geen goede amateur-penningmeester te vinden.
    Een groot deel van de FC-medewerkers zijn toch ook amateur?

    Eens met je afsluiter

    Niemand steekt geld in een club waar geen duidelijk beleid of visie achter zit.

    Prima dat e.e.a. op papier staat!

  28. @Dick
    Ik kan nu niet de conclusie trekken of de juiste mensen bij elkaar zitten. Dan moeten we eerst weten of er een beleid is gemaakt.

    Wat betreft die email is er niets aan de hand, we zijn nog steeds in gesprek, echter op een aantal vragen moeten we nu een goed antwoord gaan krijgen.
    Dus die emails zijn niet onbeschoft behandeld!
    Wel is er toegezegd dat er een beleid zou komen en dat er geprofessionaliseerd ging worden, tevens zou er een supporter in de Raad van Toezicht komen (destijds door A. Jansen gepresenteerd in de Be Quick kantine).

    De vraag is nu wat de status is, de financiele situatie is in elk geval erg belangrijk en hangt samen met bovenstaande.

    Je gaat ook geen huis bouwen zonder fundering.

  29. Ok, vond het al zo vreemd: geen reactie! Mooi: supporter in RvT.

    Toch lijken er bijzonder weinig betrokkenen in staat een exact financieel plaatje neer te leggen.

    ElRey kwam hier een week of 6 geleden wel met preciese cijfers. Nou ja, hopen maar dat jullie de juiste mensen naar voren schuiven om met elkaar aan het behoud van betaald voetbal in Zwolle te werken. Ook die versterking van de regiofunctie lijk een mooie uitdaging.

  30. @Dick, ik denk dat het financiele plaatje nu eindelijk in zicht is (hoop ik tenminste).
    Daarom een herfinanciering.
    Een supporter in de RvT is mooi, maar is een onderdeel van de noodzakelijke veranderingen wat mij betreft.
    Uiteraard de juiste mensen op de juiste plek maar de basis is een goed beleid. Daar moet de versterking van de regiofunctie een onderdeel van zijn.
    Volgens mij begint het bij een visie en voetbaltechnisch beleid, dit is het vertrekpunt.
    Dat vertaald zich in een totaal beleid met daarin, financien, regiofunctie, sponsoring, supporters etc.

    Ik hoop dat er snel duidelijkheid is waar we staan wat betreft het beleid.

  31. @Natascha, ik ben van mening dat er inderdaad al iemand had moeten zitten.
    Maar goed mensen verschillen wel eens van mening.

    Betreffende persoon had dan aan kunnen geven dat op zijn minst de timing om van Vliet tot ere-lid te benoemen onhandig was.

    Wat mij persoonlijk betreft had hij nooit tot ere-lid benoemd mogen worden.

  32. Ik persoonlijk ben van mening dat dat meteen bij het begin van het seizoen al had gemoeten. Ik moet er wel bij zeggen dat ik t een beetje moeilijk vind om de juiste persoon er voor aan te wijzen.

    Dat laatste ben ik ook met je eens trouwens…

  33. @ Kippenboer; eens. Maar zou er nog helemaal niet/amper

    een visie en voetbaltechnisch beleid

    beschreven zijn?

    Hoe komt El Rey op jou over? Op mij als iemand die zeker niet dom is en vaak precies van de hoed en de rand weet. Is er eigenlijk al iemand gevonden die naar voren wordt geschoven in de RvT? Uit opmerkingen en teksten om me heen lijd ik namelijk af dat de supporters niet eens één front vormen.

    Misschien is het een aandachtspunt om daar ook haast mee te maken?

  34. @Dick, ik hoop dat er iets op papier staat en dan wat meer dan doorgroeien naar een structurele middenmoter in de eredivisie.

    ElRey is inderdaad erg slim, en weet wat er speelt sinds jaar en dag.
    Er is inderdaad niet op alle vlakken 1 front onder de supporters, de vraag is of dit gaat lukken.
    Als het gaat om de toekomst wil iedereen het beste voor de club, alleen de invulling daar denkt men wel eens verschillend over.
    We moeten afwachten of er een supporter in de RvT plaats mag en gaat nemen.
    We zullen er in elk geval ons best voor doen.
    Wie het wordt is dan de volgende stap, eerst maar eens duidelijkheid.

  35. @Natascha, de juiste kandidaat moet in een open procedure gekozen worden.
    Wie het ook is er zullen altijd voor en tegenstanders zijn.
    Als maar duidelijk is welke eisen er gesteld worden aan die persoon en wat de rol exact inhoud.

  36. Die voors en tegens zullen dan eerder gebaseerd worden op hoe je iemand vind en niet op zijn ”bestuurlijke” capaciteiten…. Maar idd stemming vind ik ook het beste middel, maar dan wel onder ALLE scc houders bv en niet alleen de leden van de supp ver.

    Joppuh er zijn zo machtig veel zwolse bedrijven die bv bij een Heracles of Twente wel sponsor zijn en hier niet….:'( Kan nu geen concrete namen noemen maar ik weet dat het zo is

  37. @Natascha mee eens, hoe breeder het draagvlak voor de kandidaat hoe beter de keuze is.
    De procedure moet opem en duidelijk zijn voor iedereen.
    Eerst maar eens kijken of die rol er komt.

    Wat betreft de sponsoren is denk ik een goed (ook commercieel)beleid de basis en vervolgens erop uit naar de sponsoren en kijken of je interesse in sponsoring om kan zetten.

  38. het prestatie nivo van fc zwolle is dermate laag dat ze als voetbalclub nog serieus moeten worden genomen.

    Aan je opmerking te zien vermoed ik dat je nog nooit 1 wedstrijd hebt gezien. Van de laatste 9 wedstrijden 7 gewonnen en 1 gelijk. Vrijdag gewonnen van de koploper dus die opmerking slaat duidelijk negens op.
    Maar gelukkig is het voor jou over 1 1/2 maand weer Carnaval, eindelijk weer een “sportieve” activiteit om “serieus” te nemen.;)

  39. @Dick, er schijnt een en ander op papier te staan wat betreft het beleid.
    Wat de exacte status is zal hopelijk binnenkort op papier staan.

  40. Niemand heeft bezwaar om door FC Zwolle bijgepraat te worden over de financiële toestand, maar de koppeling tussen een officiële hulpvraag en het ‘in de watten’ leggen met na afloop een diner en de voetbalwedstrijd tegen RBC gaat de meerderheid veel te ver. ‘Informatie oké, franjes nee’. Alleen de ChristenUnie en Swollwacht distantiëren zich van deze actie.

    De SP wijst op de integriteitscode die de Zwolse politiek twee jaar geleden aannam. “Een diner en een kaartje voor een voetbalwedstrijd is al gauw meer dan de door ons ingestelde cadeautjesgrens van vijftig euro. Wij gaan weliswaar luisteren, maar daarna trekken we ons terug.”

    Zowel de coalitiepartijen PvdA, CDA, GroenLinks als alle oppositiepartijen (op Swollwacht na) gaan wel naar de presentatie, maar laten de extraatjes schieten. “De buitenwacht moet zien dat we ons niet laten beïnvloeden.” VVD, fractie Kistemaker, D66 en SP vinden dat FC Zwolle net als andere insprekers zijn ei kwijt kan in de raadszaal. “In het openbaar, zodat ook alle Zwolse burgers weten wat er speelt,” benadrukt VVD’er Gerrit van der Kooy. “Wij willen het spel zuiver spelen.”

  41. helaas blijkt nogal eens dat de bedrijfstak betaald voetbal, haar begrotingen niet rond krijgt. De standaard reflex is dan om geld vragen bij de gemeente waar de club gevestigd is.
    Maar wordt het niet eens tijd dat de bedrijfstak zelf een garantiefonds begint. Want ook zij hebben voordeel, en misschien nog wel meer dan een gemeente met betaaldvoetbalclub van een competitie die niet bedreigd wordt door clubs die niet meer aan verplichtingen kan voldoen.

  42. @Marcello, wel grappig, een politieke partij die roept dat ze zich niet laten beinvloeden.
    Volgens mij is draagvlak belangrijk, en dus zijn partijen altijd onder invloed, de vraag is hoe ze er mee omgaan!
    De uitnodiging van FC Zwolle is zichtbaar, de zaken die niet zichtbaar zijn voor het publiek zijn veel zorgwekkender.

  43. @Edwinkost, hoeveel culturele zaken worden niet gesponsord door de gemeente? Ik ben wel van mening dat een profclub zijn eigen broek moet ophouden maar een garantie is iets anders dan een lening.
    Het is meer een afweging tussen kans en impact.

  44. Marcello; kun je dit onderbouwen?

    Zowel de coalitiepartijen PvdA, CDA, GroenLinks als alle oppositiepartijen (op Swollwacht na) gaan wel naar de presentatie, maar laten de extraatjes schieten.

    Pardon….Papje en zuiver spelen? Persoonlijk speel ik in elk geval niet hetzelfde spel als Papje. Makkelijk die Harry M. (met dochter)Makelaars-oneliners.

  45. @Dick, ik vraag me af wat ze exact bedoelen met het spel zuiver spelen. Volgens mij is het een kwestie van horen wat er verteld wordt, een standpunt bepalen op basis van argumenten en dit delen met ons allen.

    Ik ben absoluut tegen omkoping en dat soort praktijken, maar het aanbieden van een diner/lunch is volgens mij goed gastheerschap.
    Wat ik nogal krampachtig vindt is dat er een grens is gesteld van 50 euro. Waarom is dit geen 25 of 125 euro? Daarnaast is het de vraag of een kaartje en een diner 50 euro kost, waar reken je mee, de inkoopprijs, de prijs die een sponsor zou betalen?

    Kortom onze politici maken zich druk om een kaartje en een diner, hoe zit het dan met het geld wat er in het stadion is gestoken, dat is toch ook meer dan 50 euro, is dat dan omkoping van een deel van de bevolking? O nee dat delen we voor het gemak door het aantal inwoners niet door het aantal gemiddelde bezoekers (zit je nog boven de 50 euro 😉 ).

    Laten ze zich druk maken over echte problemen en goed nadenken over de financiele positie van de club en wat de argumenten voor en tegen zijn om zich garant te stellen, wat overigens iets ander is dan een lening!!!

  46. FC Zwolle probeert de politiek te paaien. Zover is duidelijk. Goed dat de partijen daar oog voor hebben en dit vooraf met de burgers deelt. Hoevaak zal het niet gebeuren dat je er niets van hoort of leest. Achterkamertjespolitiek? Mooie bende als iedere onderneming dit gaat doen. FC Zwolle kan gewoon naar de Raadzaal komen.

  47. Kippenboer ik ben het roerend met je eens,als je als politicus je al om laat kopen voor een diner sta je niet erg sterk in je schoenen.Je hebt een mening n.a.v wat je te horen krijgt van het bestuur en daar zal een vlaflip toch geen invloed op hebben.Dat diner hadden ze wat mij betreft wel weg kunnen laten,ze hebben immers lekkere bitterballen bij de F.C..Ik vind echter ook dat dit wel dat dit een onderwerp is voor in de raadzaal.Zolang er betaald voetbal in Zwolle is ,zijn er altijd situaties ontstaan waarbij de gemeente of bij heeft gesprongen of garant heeft moeten staan.

  48. Het profvoetbal in Zwolle staat onverwacht op de tocht. De plaatselijke FC trekt aan de bel bij de gemeente Zwolle omdat het problemen verwacht met uitbetaling van salaris aan spelers en leveranciers. Op een begroting van 3,8 miljoen euro komt de club acht ton tekort.

    Om het liquiditeitsprobleem op te lossen heeft het bestuur van Zwolle de gemeenteraad uitgenodigd om 15 januari de wedstrijd FC Zwolle tegen RBC te bezoeken. Als de gemeente niet bijspringt, voorziet voorzitter Adriaan Visser een doemscenario. “Dan hebben we een nieuw stadion maar geen betaald voetbal meer”, aldus de preses.

    Overigens wacht bouwer Moes, zelf een van de hoofdsponsors, nog op uitbetaling van 4,5 miljoen euro van de opdrachtgevers. Daar heeft Zwolle echter niets mee te maken. De club is huurder, maar geen eigenaar van het onderkomen

    Telegraaf

  49. @ Kippenboer 07:49 , precies zo bedoel ik het aanhalen van het supervage, oprechtheid-simulerende “zuiver spelen” ook.
    Precies!

    ik vraag me af wat ze exact bedoelen

    Wil me niet eens afvragen wat voor vieze spelletje (uh, bijna Kerst-alert) Papje allemaal speelt. Mooi: goed gastheerschap. Tuurlijk kan dat! Vraag maar eens hoe politici in de hele wereld worden ontvangen!! Guusje heeft er overigens een hele duidelijke integriteitsnota over liggen. Daar staan die bedragen ook in.

    MAAR maak niet de vergissing dat je “Papje” “onze politici” noemt.

    Vergeet niet dat veel politici als tv-mensen zijn die kijkcijferge*l de volgende dag in alle vroegte kijken wat ze gescoord hebben: scorebordtv
    Natuurlijk word er in Zwolle over de FC gesproken….sommige politici zie je (écht) al denken: hoe haal ik (vooral) en de partij (op het 2e plan) hier politiek gewin uit…….SCOREBORDPOLITICI

    Jij wilt wat bereiken door samenwerking. Op zich al geweldig. Kijk uit voor de wolven in het bos. En vooral voor de aasgieren.

    Goeie & gezellige Kerstdagen!

  50. @Dick, helaas zijn de politici er als de kippen bij om zich te profileren.
    Ze gedragen zich wel vaker als kippen zonder kop.
    Profilering is te vaak prioriteit nummer 1, terwijl problemen oplossen prioriteit nummer 1 moet zijn.
    Dat ze in dit geval over elkaar heen vallen vanwege een diner en een bezoek aan een wedstrijd is gewoon zielig.
    Als ze het dan zo belangrijk vinden stuur ze dan een rekening, hoeven ze zich niet bezwaard te voelen en kunnen ze gewoon aanschuiven en de inhoudelijke discussie voeren.
    Dit is te simpel om je druk over te maken, over goede profilering gesproken……

    Dat er misstanden zijn op deze aardkloot is helemaal waar, dit zijn vaak misstanden die achteraf aan het licht komen.

    Wolven een aasgieren horen in de dierentuin net als kippen zonder kop.;)

  51. @ Kippenboer: Ach, met een beetje mensenkennis valt toch wel in te schatten wie w?l oprecht zijn hoop ik. Geen discussie over mogelijk: prioriteit. Schiet mij ineens Sporre te binnen, die was ook politicus. Volgens mij was hij wel een uitzondering?
    Jouw “zielig”=eens!

    Wat hierna komt klopt ook. Maar

    Dit is te simpel om je druk over te maken

    het kost tijd, frustratie, spraakverwarring….je wordt gewoon weer teruggeworpen in de communicatie; terwijl je wat hoopt te bereiken. Het allertriest is dat de “stoorzenders” het vaak ook nog expres doen >:(

  52. @Marcello, FC Zwolle probeert een garantstelling te krijgen en daarvoor gaan ze met de gemeente in gesprek.
    Volgens mij is FC Zwolle hier open over.
    En jij bent zo naief dat ondernemingen en andere instanties geen overleg met de gemeente hebben.
    Iedereen die wat wil van de gemeente zal in overleg gaan met de gemeente, dat kan tijdens een lunch zijn (beneden de 50 euro), tijdens een raadsvergadering, diner (beneden de 50 euro).
    Ik was een paar weken terug bij een overleg met de gemeente en provincie over het tramlijntje (Zwolle-Kampen) toen er 1 of andere belangenverening begon te discussieren over een hoogspanningsleiding die weg moest als ruilhandel met de bovenleiding voor de tram.
    Kortom iedereen zal voor zijn belangen op komen, als je er maar open over bent wat je wil is het in mijn optiek geen probleem.

    Wat ik jammer vindt is dat een aantal mensen zonder de feiten te kennen al weer een mening heeft.

    Stel dat ik overweeg flink te investeren in Zwolle en er wordt zo met me omgegaan denk je dan dat ik nog een gesprek aan ga met de gemeente?

  53. mompelt in reactie op Kippenboer 16:30 iets over “makkelijke aanname’s” bedwingt zichzelf, uitstekend, om te reageren…mist wel het woord “nuances” 😉

    Mooi:

    Kortom iedereen zal voor zijn belangen op komen, als je er maar open over bent wat je wil is het in mijn optiek geen probleem.

    Feiten/meningen ook mooi.

    Natascha heeft wéér gelijk om 16:47

    Maar uh, ik ga ook afsluiten, Goeie & Gezellige Kerstavond en morgen en overmorgen ook alles toegewens wat fijn en aangenaam is: Laterrrr

  54. FC Zwolle wil dus 500.000 lenen om uit de problemen tekomen?? belachelijk en te gek voor woorden dat de samenleving weer op moet draaien voor het wanbeleid dat ze bij de fc uitspoken! Want.. waarom moest dat nieuwe stadion er nu eindelijk komen om de zg veiligheid die het oude stadion niet meer aan de tands des tijds voldoet?? Tuurlijk niet!! Het nieuwe stadion is alleen gebouwd vanwege die gokhallen en nu zitten ze dus in de sores?? Tja hoogmoed komt voor de val zeggen ze wel eens.. als ze nu nog een beetje beter gingen spelen en dus naar de eredivisie promoveerden maar dat zal voorlopig wel niet gebeuren!! Ook ben ik van mening dat het bedrijfsleven de helpende hand moet bieden zoals die gokhallen enz enz. Je kan de belastingbetaler niet opzadelen met financiele problemen die de club over zichzelf heeft afgeroepen!!! De FC moet de boer op en gaan praten met grote bedrijven en investeerders en niet afhangkelijk worden van de gemeente en het gemeenschapsgeld van alle burgers. Ik vind dat de FC
    een gedegen financieel plan van aanpak moet hebben en niet op zo’n wankele basis zoals nu dat als de gemeente niet bijspringt dat dan de boel op instorten staat, dit is dwijlen met de kraan open!! Wij van de lwl zijn dus van mening dat de FC zichzelf zoveel mogelijk moet redden met sponsors en de inbreng van de verhuur van het stadion aan andere sportgelegenheden zoals paardensport en grote evenementen, bovendien lijkt het stadion een prima plek om damesvoetbal te promoten en meer delen van het stadion verhuurt of verpacht aan investeerders. Je hebt het bedrijfsleven nodig alsmede de huidige medebewoners van het stadion om de fc in leven te houden!! Bovendien moet het maar eens afgelopen zijn met die luxe etentjes voor VIPS en genodigden. kan je zien wat je daarop zult besparen!! Dats it. fijne feestdagen gewenst!!!

  55. Dat FC Zwolle zo ‘open’ is, is geheel te danken aan twitter en de krant. Ik zak vorige week al een melding van twitter bij het Algemeen Log hier, dat de FCZ wilde praten met de gemeente. Als de media het niet opgepakt had, had niemand iets van het etentje (of de 50 euro) geweten. Jij zou moeten weten dat FCZ verre van open is!

  56. Na de zonde komt doorgaans de hoogmoed. lucht blijt mij ook verbazen, alhoewel ik het grotendeels wel met hem eens ben. al lijkt het mij niet zo verstandig om dit voor de verkiezingen zo te posten.

  57. Ah net terug van een lekker weekje uitwaaien in texel.
    Dit is toch wel het nieuws van 2009

    Het zal niet de eerste keer zijn dat van Vliet zich mengt in discussies op internet onder de namen ‘Super Fan’ en ‘Zwolle Fan’ om te kunnen stoken en vooral de waarheid te verdraaien.

    Het is me nu geheel duidelijk waarom dit geval geen biertje met mij wilde drinken. Hij bleef liever anoniem zijn eigen wanbeleid verdedigen.
    Wat een arrogante zak hooi, maar dat wisten wel al.

  58. FC Zwolle wil dus 500.000 lenen om uit de problemen tekomen?? belachelijk en te gek voor woorden dat de samenleving weer op moet draaien voor het wanbeleid dat ze bij de fc uitspoken!

    Welke samenleving? Lenen bij een bank gaat volgens mij NIET ten koste van de samenleving.

    Het wanbeleid en de daaruit vloeiende lijken uit de kast zijn veroorzaakt door het vorige bestuur! Waarom was de begroting van de fcz altijd geheim. Waarom is al het geld (winst en verkoop van spelers) wat er nog was gebruikt voor een beperkt financieel succesje waardoor het net leek dat de club schuldenvrij is?

    Ik heb altijd gepleit voor een postuum erelid voor Marten EIbrink maar als de grootste knoeier en prutser erelid kan worden, dan is de titel erelid voor altijd besmet.

Reacties zijn gesloten.