Instuif rondt succesvol Jaar Gehandicaptensport af

Zwolle – Op Hogeschool Windesheim heeft vandaag de laatste sportieve activiteit in het kader van het Zwolse Jaar van de Gehandicaptensport plaats. Tientallen Zwollenaren met een beperking nemen deel aan de instuif ‘Zwolle Sport Onbeperkt’. Onder leiding van bekende Zwolse sporters zijn er allerlei activiteiten, zoals sportlessen, disco en een informatiemarkt. Met de instuif, van 15.00-20.30 uur, komt een einde aan het Jaar van de Gehandicaptensport. In de loop van 2009 is met een groot aantal wedstrijden, demonstraties en symposia extra aandacht gegeven aan de gehandicaptensport in de stad en de regio. Het doel van het door wethouder Janco Cnossen (onder andere Sport) geïnitieerde jaar is tweeledig.

Enerzijds heeft het Jaar van de Gehandicaptensport voor extra aandacht gezorgd voor sporten door en voor mensen met een beperking. Anderzijds is het jaar gebruikt om, samen met de betrokkenen, een goed beeld te krijgen van de wensen en kansen wat betreft gehandicaptensport. Wethouder Cnossen: “Ik kijk met tevredenheid terug op het Jaar van de Gehandicaptensport. Nu is het zaak het enthousiasme vast te houden. Bovendien moeten we samen met de betrokken partijen in de stad en regio goede afspraken maken hoe we in de toekomst de gehandicaptensport blijven ondersteunen”. Enkele hoogtepunten uit het Jaar van de Gehandicaptensport waren de opening in het stadion van FC Zwolle en de zwemclinic door Pieter van den Hoogenband in het Hanzebad.  

Inmiddels is ook duidelijk geworden wat de inzet wordt bij het (toekomstig) beleid van de gemeente wat betreft de gehandicaptensport. Zo is er behoefte aan een centraal coördinatiepunt voor sporters en verenigingen. Ook wat betreft (regionale) vervoersregelingen kan een slag gemaakt worden. In algemene zin moet er wat de gemeente betreft meer samenwerking komen binnen de gehandicaptensport. Begin volgend jaar volgt nog een bijeenkomst waarop samen met betrokkenen uit de gehandicaptensport conclusies voor de toekomst worden getrokken. In het dit jaar aangenomen Masterplan Sportaccommodaties van de gemeente komt een extra bijlage over de toegankelijkheid van sportcentra in Zwolle voor mindervaliden.

Artikel delen:

Reageer