Een gebouw met een verhaal

Het voorlopig ontwerp voor het nieuwe gebouw aan de oostkant van het Rodetorenplein op de huidige locatie van de parkeerplaats is klaar om te laten zien. Tijdens een inloopbijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis op 31 januari (17.00-20.00 uur) kunnen belangstellenden het bekijken en erop reageren.

 Meer info op binnenstad.zwolle.nl

Het ontwerp is van de hand van Van Wijnen Projectontwikkeling en Architectenbureau DeZwarteHond. Zij werden begin 2006 door gemeente geselecteerd als projectontwikkelaar en architect voor de planontwikkeling van het bouwblok dat de oostelijke gevelwand van het Rodetorenplein in ere herstelt. De gemeente is nog eigenaar van de grond en heeft met Van Wijnen een reserveringsovereenkomst afgesloten. Zodra er een goedgekeurd ontwerp ligt, wordt de grond overgedragen aan Van Wijnen. De ontwikkeling past in het bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht. De toekomstige bebouwing is straks samen met het heringerichte Rodetorenplein, sterk beeldbepalend voor het gezicht van de binnenstad. 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Had wel iets hogers mogen komen. Dat kan heel goed zonder het stadsbeeld te verpesten. 10 lagen ofzo. Een mooie icon voor Zwolle, zonder dat je meteen over hoogbouw spreekt.


  ⚠️ Meld

 2. ja hoger en laten we meteen de overkant van de straat meepakken…
  overigens de omgeving rodetorenplein was veel mooier voordat het maagjesbolwerk zn lelijke gezicht vertoonde…met een beetje geluk bouwen ze in ouderwetse stijl een paar mooie panden op de lege plekken en nemen de architecten een kijkje in bijvoorbeeld de amsterdamse pijp…daar is redelijk hoge bouw gerealiseerd zonder gezichtsverlies


  ⚠️ Meld

 3. goedzo! nieuwbouw in ouderwetse stijl zoals het hoort, prima!!
  Nu nog dat glas-in-lood gedrocht van het museum op de melkmarkt slopen en vervangen…. ;D en dat van de bank naast de Harmonie.


  ⚠️ Meld

 4. Jammer dat weer een mooi plein opgeofferd wordt.
  De grond wordt gratis overgedragen aan de projectontwikkelaar en om het plein toch ruimte te geven voor evenementen moet er een miljoenen kostende demping van onze mooie stadsgracht plaatsvinden.
  Historisch en ecologisch besef is verre te zoeken bij onze bestuurders.  ⚠️ Meld

 5. Zijn er nou werkelijk mensen die menen dat het Rode toren plein mooier was toen het nog een onverharde parkeerplaats was en het pand van jan sikkens lappenland er stond? Ik kan me niet voorstellen dat jullie dit menen. Het maagjesbolwerk vind ik persoonlijk een prachtig complex met een duidelijke herinnering aan de vroegere vesting contouren van de stad.

  Of ik dit gebouw op die plek nou zo mooi vind weet ik niet, daarvoor wil ik graag eerst een gedetailleerdere uitwerking zien.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.