Wilhelminaschool in Assendorp in trek bij studenten

Zwolle – In het hart van de wijk Assendorp, aan het Assendorperplein, staat de karakteristieke Wilhelminaschool uit het jaar 1910. In dit voormalige schoolgebouw realiseert Woningstichting SWZ 25 zelfstandige studio’s speciaal bestemd voor (conservatorium)studenten. Onlangs hebben de ingeschreven conservatoriumstudenten voor het eerst een kijkje genomen in het gebouw. De reacties zijn zeer positief waardoor alle studio’s in korte tijd verhuurd zijn.

wilhelminaschool.jpg

De studio’s zijn verdeeld over drie verdiepingen en variëren in oppervlakte van ongeveer 22 tot 38 m². Elke studio is uniek. Zo hebben sommigen een entresol, anderen een lichtkoepel of extra bergruimte. Bijzonder aan het gebouw is de nog authentieke trap in de centrale hal en de raampartijen die de sfeer van vroeger nog goed weergeven. Doordat de verbouw van de Wilhelminaschool voorspoedig verloopt, kunnen de eerste studenten waarschijnlijk al begin februari 2010 hun nieuwe studio betrekken.

De Wilhelminaschool is niet het enige project van SWZ rondom het Assendorperplein. Het eerste project was de ver-/nieuwbouw in 2007 van de oude Enkschool aan de Enkstraat. Deze 6-klassige school is veranderd in een school met 12 klassen voor de Jenapleinschool. Het tweede project was een nieuwbouwproject in 2008 van drie woningen en zes appartementen op de hoek Celestraat/Van Ittersumstraat achter het wijkcentrum De Enk. Dit project is na intensief overleg met de buurt tot stand gekomen. Elders in Assendorp is de karakteristieke Tulpstraat enige jaren geleden grondig gerenoveerd. Momenteel realiseert SWZ 35 Artlofts en atelierruimte voor de kunstenaars van de Stichting DOAS in de Oude Ambachtsschool op de hoek van de Hortensiastraat en de Mimosastraat.

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer