Organisator Daklozenmarathon in het zonnetje gezet

Zwolle – Jan ten Bloemendaal, initiatiefnemer voor de Daklozenmarathon werd woensdag 23 december door de gemeente Zwolle in het zonnetje gezet. De Daklozenmarathon eindigde in de verkiezingen voor de LPB Award 2009 op de derde plek. Niet genoeg om de Award in de wacht te slepen maar zeker een enorme prestatie en daarom een feestje waard.

23-12-2009_daklozen_marathon_1.jpg

De uitreiking van de LPB Award was 26 november. Met de behaalde derde plek liet de Daklozenmarathon van Jan ten Bloemendaal 16 andere projecten achter zich. De LPB Award is een initiatief van het LPB, platform voor wijkgericht werken. De Award wordt sinds 2005 jaarlijks tijdens het LPB congres uitgereikt voor het meest aansprekende participatieproject. Namens de gemeente Zwolle was de heer Van Lindenberg aanwezig. Hij reikte aan Jan ten Bloemendaal een prijs uit.

23-12-2009_daklozen_marathon_4.jpg

23-12-2009_daklozen_marathon_2.jpg

23-12-2009_daklozen_marathon_3.jpg

Het LPB is een netwerkorganisatie van en voor ambtenaren die werkzaam zijn in de wijkaanpak. Regisseurs, pioniers, intermediairs, bruggenbouwers, voorlopers. Wijkambtenaren dus, die op zoek gaan naar de grenzen van hun vakgebied. Belangrijkste doelstelling van het LPB is het samenbrengen van vakgenoten en het uitwisselen van kennis en ervaring met wijkgericht werken. Wijkgericht werken is een aanpak die zich richt zich op het verbeteren van de directe leefomgeving in de wijken in samenwerking met de burgers. Het gaat bij wijkgericht werken om samenwerking en een integrale aanpak van problemen op een overzichtelijk en werkbaar niveau: de wijk. Bij wijkgericht werken zijn de gemeenten, de dienstverlenende instellingen en de bewoners betrokken.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer