Ajax verplettert WHC, 1 – 14

Zwolle – In de achtste finale van de KNVB-beker was het woensdagavond in het uitverkochte FC Zwolle stadion een treffen tussen de "amateurs" van het Wezeper WHC en hun betaalde broeders van het grote Ajax. Helaas was het niet de wedstrijd waar de blauw-witte brigade op gehoopt had. Een wedstrijd met een verrassende uitslag. Nee, de grote favoriet van vanavond had weinig tot geen moeite met de ploeg van trainer Freddy Smit.

whc_ajax_0751_470.jpg
De echte supporter …

De inzet van de grote schare WHC-vrijwilligers, die met man en macht het Zwolse veld speelklaar hadden gemaakt, had meer verdiend. Helaas, de wedstrijd was in tien minuten beslist. Een zware avond voor de supporters, die ook al voor de wedstrijd de problemen mee maakten van een verkeersdrukte, waar nauwelijks een doorkomen aan was. In de 18e minuut was het Marko Pantelic, die de 0-1 noteerde, waarna in de 24e, 26e en 27e minuut een voorsprong van 0-4 op het scorebord stond genoteerd.

whc_ajax_9224_470.jpg
De Blauw-witte brigade in actie …

whc_ajax_0858_470.jpg
Het beeld van de wedstrijd …

whc_ajax_1025_470.jpg
Weer zo’n snelle actie van Luis Suarez …

Twee WHC-ers wisten te scoren in deze wedstrijd, waarvan Jolf Stel de 1-6 vlak voor rust wist binnen te brengen en Jeffrey Bosch de eeuwige roem vergaarde door in eigen doel te schieten. De inzet was er wel bij de Wezeper pleog, maar het klasseverschil was te groot. Zonder de geblesseerden, aanvoerder Arnoud Daalmeijer en Joseph Kanyike, wist WHC geen raad met het snelle combinatievoetbal van de Amsterdammers. WHC kwam nauwelijks aan voetballen toe. De met vele bussen aangevoerde supporters zagen hun idolen strijdend ten onder gaan. Een grote overwinning voor Ajax, met een vervelende nasleep. De gele kaart van Luis Suarez betekent, dat de Urugyaan voor de wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB-beker aan zijn neus voorbij moet laten gaan. De doelpunten van Ajax werden gescoord door Luis Suarez 6x, Marko Pantelic 2x, Ismael Aissati 2x, Kennedy Bakircioglu 2x, Demy de Zeeuw 1x en Jeffrey Bosch 1x eigen doel. Zoals gezegd, Jolf Stel nam de enige treffer voor WHC voor zijn rekening.

whc_ajax_9208_470.jpg

whc_ajax_0728_470.jpg
Technische staf Ajax …

whc_ajax_0842_470.jpg
Dure gele kaart voor Suarez …

whc_ajax_0910_470.jpg

whc_ajax_0955_470.jpg

whc_ajax_0967_470.jpg
Jeffrey Bosch na zijn eigen goal …

whc_ajax_0981_470.jpg

whc_ajax_1026_470.jpg

whc_ajax_1064_470.jpg
De zoveelste ….

whc_ajax_1054_470.jpg
Zo word je het bos in gestuurd …

whc_ajax_1075_470.jpg

whc_ajax_1076_470.jpg
Demy de Zeeuw profiteert van de afgeslagen bal …

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Wat niet ?vert? Dat skreeuwmmm?
  Goeie vlaggen, goed vuurwerk, volle bak, zingen en ‘Arm in de rust….aan sfeer ontbrak het volgens mij niet……aan doelpunten ook niet….


  Maak melding

 2. Tuurlijk was dat allemaal goed Dick, het was FCZ tifosi! Zonder de jongens/meisjes van onze tifo was er helemaal niks an… ;D:D:) Ik ben blij dat ik geen 15 euro betaald heb voor zo’n saaie pot.

  Ik weet trouwens ook weer waarom ik suarez echt een misselijk mannetje vind, je staat met tig 0 voor en dan nog zeiken als er een x gevlagt wordt voor buutenspel en gewoon in de rust er ook over zeiken BAH!!!

  Evengoed gefeliciteerd, Dick, Yvonne….


  Maak melding

 3. En dan het gedrag van die Ajax vedetten in de kleedkamer, er een t*ringzooi van maken en dan gewoon zo snel mogelijk naar huis.
  Zou dat bij hun thuis ook zo gaan.


  Maak melding

 4. Hoop dat iemand een foto maakte toen Jaap Stam, Suarez en Martin Jol elkaar na afloop ontmoetten. Toen Bert Konterman net binnenkwam…

  Suarez zei toen tegen Jaap “volgens mij ken ik je helemaal niet…”. Waarop Jaap zei: “Da’s maar goed ook want tegen mij had je écht niet zo vaak gescoord”. Martin: “Nou Jaap…wij hebben ook niet tegen elkaar gespeeld maar ik was ook niet voor de poes”. Jaap: “Wou jij zeggen dat jij mij ook maar 1x voorbij zou zijn gekomen?”. Martin: “Ja, minstens 1x”. Jaap…deelt kopstoot uit aan Martin….maaaaar Martin schudt 1x met zijn wijze knar en wil uithalen…….

  Dan komt Bert binnenstuiven en hij stuitert tussenbeide met de woorden: “‘T is bijna Kerst mensen…Vrede op aarde. Laat de vrede beginnen in Zwolle”.

  Handen werden geschud, er werd gedronken, gelachen, gegeten en vriendschappen werden voor het leven gesloten…..Suarez deed, na verluid het licht uit met de legendarische woorden:
  ?Dit was mijn laatste pot in Nederland….in het mooie Zwollywood….ik ga de zon opzoeken mensen!`


  Maak melding

 5. Mooi spandoek ook Natascha!

  Had wel 100 Euri voor de pot en de omstandigheden overgehad Natascha.
  Geweldig dat de jongen achter de muntjes op AB normaal in de ArenA werkte….van de 3 achter de bar voor eten en drinken, waren er 2 van Heerenveen ingevlogen (omdat die afgelast waren) de andere jongen was een Zwollenaar die alleen wat met amateurvoetbal in Zwolle had. Uitstekende samenwerking dus….net als de blauw/witte supporters zo lees ik van jou 😀


  Maak melding

 6. Hans Smit…nog een gezellige tijd bij Elles doorgebracht met een CSV/er Anjos.

  Complimenten ook voor 1 van de superpauzenummers…weet niet of het van de dj of van Arm was…maar ik had Kees Prins met `Dit is mijn club….? té lang niet meer gehoord! Volgens mij zong Arm het niet….wél een geweldig optreden van de dubbele opa, dat zeker!


  Maak melding

 7. Be-Quicker en Edwin…jullie zetten dus ook in op het hoogst haalbare voor Suarez….

  BARCA?

  Bedoel, iedereen vond Zlatan I. ook lastig, vervelend en naar. Wel eens aangedacht dat dat een “must” voor een wereldspits is? Denk je dat MvB een lekker jonk was in het veld en Messi echt een schatje?


  Maak melding

 8. Ah fijn de volgende ronde vind ik behoorlijk saai… Ja misschien dan PSV-FEY maar verder vind ik r geen spectaculaire wedstrijden bijzitten


  Maak melding

 9. Stap je zo over die pot heen Natascha? Die wedstrijd zal wel gespeeld worden en dan hoop ik (echt!) dat de Rotterdammers winnen…..anders hebben ze nixxx in Rotterdam. Je moet toch haast balen van de loting?


  Maak melding

 10. Dat plaatje van Martin Jol en Danny Blind is er ook wel één hoor Hans!

  Reken erop dat Danny aardig wat te vertellen heeft bij de Godenzonen.
  En dat hij GEEN typische voetbalvader is die loopt te janken als zijn zoon niet speelt…Zoonlief is volgens mij verhuurd inmiddels. Vond hem absoluut niet slecht! Net als Siem de Jong trouwens, die ook mooi is vastgelegd!!!


  Maak melding

 11. Denk je (hopen is wat anders natuurlijk) dat Feyenoord een kans maakt? Het is toch ook nog in de Lichtstad?

  Feyenoord zou wel 1 moment kunnen pieken in de beker. Een Makaaytje of een Thomassonnetje die de wedstrijd beslist???

  Zou het dus (ook) geweldig vinden!!
  Was gister trouwens met een PSVouw-er zijn zoontje bij zich (Ajacied en maatje…ook) :D:);)


  Maak melding

 12. Suarez stond ook echt geen buitenspel, op geen meter na. Tekent alleen maar zijn enorme karakter dat hij daarover zelfs in zo’n potje zeurt.


  Maak melding

 13. @ erik; Zelfs in zo’n potje?

  Meneer is één van de meest begeerde spelers van nl
  Hierboven 11:41 sprak ik al het vermoeden uit dat hij door een topclub gehaald wordt
  Meneer wil natuurlijk een goede indruk maken
  Meneer heeft waarschijnlijk nog nooit met 14-1 gewonnen
  In een wedstrijd waarin hij 6x scoort én (frustratie omgezet in motivatie?) waarin hij ook nog wat kansen miste
  Meneer is spits, die zijn niet zo heel erg sociaal en kicken vaak op het aantal doelpunten. Hij wordt topscorer van de NL-competitie en wil dat in zijn laatste seizoen (?) ook héél graag worden in de beker!!

  Ook het feit dat de pot in het geweldige Zwolle werd gespeeld zal hem hebben geïnsprireerd 😉

  Ajax staat er bovendien om bekend dat ze het meestal de 2e helft wel goed vinden als ze dik voorstaan…..Nu eindelijk bleven ze gaan. Geweldig toch?

  Oh nee, zegt erik

  Zelfs in zo’n potje?

  😮


  Maak melding

 14. @be quicker

  Het stond pas 0-1 toen Suarez die kaart kreeg hoor! Neemt niet weg dat hij inderdaad een misselijkmakend kereltje is.

  ik ken meer van dit soort heel bij onze buren aan de boerendanserdijk


  Maak melding

 15. Neemt niet weg dat hij inderdaad een misselijkmakend kereltje is.

  @dick op deze regel is mag ik best reageren en de gele kaart was onterecht, als n bq,er er zo op reageert moet maar in zn eigen nest kijken ik ga dus voor je eerste optie


  Maak melding

 16. Ik ga toch zeker niet discussieren over Suarez ;D dat vind ik de moeite niet waard 😀

  @ Dick, in lichtstad idd. Zal niet makkelijk zijn maar ja bal is rond ik zeg, 50/50!


  Maak melding

 17. Hoi Bobby, ach ik weet niet hoe sommige té fanatieke PROFspelers van welke sport dan ook in het echt zijn. Weet wel hoe sommige té fanatieke amateurvoetballers in het écht zijn….

  Nou ik zweer je….2 voorbeelden schieten me zo te binnen; je kunt ze uitstekend hebben in het écht. Mannen als Suarez zijn dan ook nog prof dus….Krijg van bijvoorbeeld een Sjon de Wolf wél een indruk hoe hij in het echt is!!!

  Denk dat wanneer je wilt weten hoe een prof sporter in het echt is….je met Johan-3’s VI ook niet heel veel verder komt. Mag ik dan Hard Gras (zelf al véél te lang niet meer gelezen) aanbevelen of Holland Sport?


  Maak melding

 18. Wat een losers die lui van FCZ Tifosi zeg, ik mocht ze al niet maar nu minacht ik ze ook nog eens.
  Wat deden ze daar op dat achterlijke Ajax-Ajax2 feestje met die Zwolle vlaggen.
  Sommige trieste figuren doen ook alles voor een gratis kaartje.
  Ze krijgen de groeten van Jan Everse die gluiperds.


  Maak melding

 19. Ik heb het helaas niet gezien maar wel gehoord dat die WHC érs van gisteravond een stelletje harken waren. Dat was vroeger wel anders toen het elftal bestond uit echte Wezepers. Die lieten zich niet zo makkelijk afslachten.


  Maak melding

 20. @Assendorper, als je met 6 of 7-0 verliest is het natuurlijk geen schande maar deze WHC’ers hebben zichzelf wel heel erg te kakken laten zetten ja.
  Een bekende van me die er was geweest en op het ere-beton zat vertelde me dat de afgereisde Wezepers om hem heen geen enkele interesse toonden in de wedstrijd maar alleen maar stom stonden te zuipen de hele wedstrijd door.
  Misschien goede aanwinsten voor de FCZ businessclub.


  Maak melding

 21. @Zwolleeder, ik had het over de voetballers die WHC momenteel heeft. De zuipende aanhang is er ook altijd wel geweest en zal een goede aanwinst zijn voor de FCZ businessclub als ze daar nog wat leden tekort komen. :D:D:D


  Maak melding

Reageer