Kerstavond diner voor dak- en thuislozen en minima

Zwolle – Kerstavond vond, door de inzet van vele vrijwilligers, het jaarlijkse Kerstdiner voor dak- en thuislozen en minima weer plaats in de WRZV-hallen.

 24-12-2009_diner_voor_thuis_daklozen_wrzv__joop_met_ome_joop__5.jpg

De opkomst was groot, de sfeer was gezellig en het eten was goed, een belangeloos optreden van Harm Wolters wat zeer werd gewaardeerd, sfeerimpressie:

24-12-2009_diner_voor_thuis_daklozen_wrzv_1.jpg

24-12-2009_kerstival_in_de_cafes_de__harm_wolters_wrzv__3.jpg

24-12-2009_diner_voor_thuis_daklozen_wrzv_3.jpg

24-12-2009_diner_voor_thuis_daklozen_wrzv__freddy_eikelboom_als_ober__6.jpg
24-12-2009_diner_voor_thuis_daklozen_wrzv__veel_werk_in_de_keuken__4.jpg
24-12-2009_kerstival_in_de_cafes_de__harm_wolters_wrzv__4.jpg
Artikel delen:
Reacties 32
 1. Dit is voor mij de ultieme kerstgedachte.Aan je medemens denken die het minder hebben.Een diepe buiging voor al deze mensen die zich belangeloos hier voor inzetten.


  Maak melding

 2. van ommen kijkt alsof hij het zelf moet betalen. desalniettemin groots dat dit is georganiseerd, ik ben het voor deze keer helemaal met zwolse eens!


  Maak melding

 3. Geeft niet Sjakel.Iedereen heeft niet de mogelijkheid om naar Canada te gaan om te werken.Alhoewel durfde je de ijselbrug niet over dat je niet meer ging?

  Maar prettige dagen.


  Maak melding

 4. Ik ben het totaal niet eens met Sjakel. Niet iedereen is namelijk in staat om te werken en als je wel werk hebt dan is dat lang niet altijd een vetpot.


  Maak melding

 5. sjakel kom eens onder die steen vandaan joh.
  Ten 1e relativeer je antwoord eens want deze redenering raakt kant noch wal.
  Ten 2e hoe kom je erbij dat deze mensen niet werken? er staat toch duidelijk MINIMA bij?


  Maak melding

 6. Hallo mensen, nou ik vind het een prachtig geschenk naar al die minima mensen toe en ik ken joop persoonlijk en het is een hele fijne kerel met gevoel voor de medemens!! mijn zegen heeft ie en wat ik wel jammer vind is dat zoiets niet vaker gebeurd, zou een initiatief moeten zijn van het bedrijfsleven om hier nu eens geld in te steken en joop in staat stellen vaker zulke dingen te organiseren, de kerstdagen gaan immers voorbij en daarna is het weer het oude liedje.. ik weet wel wie het kleine niet eerd is het grote niet weerd maar toch een topprestatie van joop en al die vrijwilligers van het eetcafe, hier komen wij van de lwl ook wekelijks en hebben hier veel sociale kontakten opgedaan, echt een zegen voor de mensheid!! fijne kerstdagen en gelukkig 2010 toegewenst en maak er iets moois van in het nieuwe jaar en pas op met vuurwerk!! doeiii willem lucht lwl.


  Maak melding

 7. Zo is dat Willem,door de inzet van Joop staat er nu toch maar een mooie accomodatie de Herberg voor de dak en thuislozen.En is het kerstdiner voor deze groep mensen al jaren een succes.


  Maak melding

 8. Hooo, Joop heeft die Herberg nooit gewild hoor. Dat hij zelf in de schijnwerpers stond vond hij veel te mooi. De Herberg is een initiatief van de RIBW en gedragen door de gemeente, omdat de containers achter de WRZV illegaal waren. In zijn hart baalt hij als een stekker dat hij niet meer de weldoener van de daklozen is nu.


  Maak melding

 9. @ Marjan in ben niet in de stemming om hier over te gaan twisten.Maar 1 ding is wel zeker ik ken Joop vele vele jaren en als iemand het voor de minderen in de maatschappij opkwam was hij het wel.Daar kan menigeen nog wat van leren.Dat Joop niet hield van die eeuwige vergadercultuur bij de bobo s,schoot weleens in het verkeerde keelgat.En naar mijn mening had die daar groot gelijk in.


  Maak melding

 10. Dat Joop een weldoener voor dak- en thuislozen is zijn we het denk ik eens. Is de Herberg vol, dan komen nieuwe daklozen zo weer bij hem in de kleedkamers. Maar zijn ego is ook wat hoor… !


  Maak melding

 11. Wat mij betreft mogen meer mensen zo n ego hebben die in ieder geval NIEMAND de straat opsturen,maar een bed en onderdak bieden.(al is het dan een kleedkamer)


  Maak melding

 12. Wat maakt 3 ton uit als je mensen een dak, bed en brood bied.Er gaat zoveel geld over boord naar nutteloze zaken.Dan kies ik liever om in mensen zijn welzijn te investeren.


  Maak melding

 13. De meerderheid zal toch bestaan uit normaal denkende mensen,en die enkelen die daar niet aan voldoen, zouden je toch niet zo verbitterd moeten maken.

  In de algemene topic maar verder gaan.

  😀


  Maak melding

 14. @sjakel,
  als alleen vaders werkt en moeders door omstandigheden niet kan werken (of andersom) en beiden hebben de zorg over een paar studerende kinderen dan kan dat is sommige gevallen financieel best moeilijk zijn.

  Dit is slechts één voorbeeld.  Maak melding

 15. Bericht door Marjan, op 26 december 2009 om 10:35
  Ja ZeZ, De RIBW IJssel Vecht en negen woningcorporaties zijn initiatiefnemer van de Herberg.

  … maar ook pas na een jarenlange en niet aflatende strijd van Joop van Ommen voor aandacht voor de daklozenproblematiek.


  Maak melding

Reageer