Overval op benzinestation Hanekamp

Zwolle – Een benzinestation aan de Hanekamp is op donderdagavond 24 december rond 20.30 uur overvallen door twee onbekende mannen.

Zij kwamen met bivakmutsen over het hoofd de shop binnengelopen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen de inhoud van de kassa op. Hierna gingen zij er met onbekende bestemming vandoor. Het gaat om twee mannen met een donkergetinte huidskleur. Beiden waren niet groter dan 1.75 meter en droegen donkere kleding. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 94
 1. Het gaat hier helaas steeds meer lijken op steden zoals Rotterdam etc.
  De genoemde signalementen bij dergelijke praktijken lijken soms ook enige overeenkomsten te tonen.
  Maar daar zal ik niet over uitwijden omdat het ook een paarsharige Zwollenaar met een rode neus had kunnen zijn..  Maak melding

 2. @evert

  Ik weet geeneens of die pomp wel zo’n ruit heeft. Vaak worden die pas na 22:00 ofzo neergelaten.

  ik vraag me trouwens wel af waarom ze zo’n relatief kleine pomp pakken. Bij een grotere pomp zoals bijvoorbeelde Esso aan de Ceintuurbaan is toch veel meer te halen?


  Maak melding

 3. @evert, de regels voor zo’n wand zijn;

  je moet hem hebben als je tussen 21.00 en 7.00 open bent, wat mij wel bevreemd is als dit rond sluitingstijd was, waar was de beveiliging.

  Kwam in verleden vaak langs rond sluiting, dan was er bewaking aanwezig.

  sterkte voor de medewerker  Maak melding

 4. bert5, die bewaking is er elke dag, maar ze komen pas een kwartier voor sluitingstijd. kennelijk waren de overvallers daarvan op de hoogte.
  het moeten dus vrijwel zeker zwollenaren zijn.


  Maak melding

 5. Als ze gepakt worden , direct enkele reis naar land van herkomst.
  En daar ophangen.
  Straffen hier in nederland zijn veel en veel te mild voor dit soort gajes.


  Maak melding

 6. Ik weet zeker dat de straffen in NL te laag zijn. Wanneer je kijkt naar b.v. landen in het verre oosten (China) dan komen dit soort zaken bijna niet voor. China heeft ook wel andere laakbare zaken (mensenrechten), dat weet ik wel, maar criminelen laten het daar wel bedrijven of mensen te beroven, omdat ze weten wat de STRAF is. Hier kunnen boefjes zeer makkelijk een ‘foutje’ veroorloven.


  Maak melding

 7. @ Marjan.

  Ik die landen komt het wel degelijk voor.Alleen hebben die landen geen democratie en er heerst een enorme censuur op de persvrijheid zodat de rest van de wereld niet hoort over dit soort zaken.


  Maak melding

 8. Zwolse, ik zei ‘bijna nooit voor’ . Ik baal er, op dit vlak, van als iemand suggereert dat het daar net zo is als in NL. Of heb je er ook een tijd gewoond Zwolse?
  Het gaat hier over een overval in NL, en de discussie of de strafmaat redelijk is. Ik vind van niet met de mening, dat als criminelen weten wat ze krijgen na een strafbaar feit ze dan bepalen of ze iets flikken of niet.


  Maak melding

 9. Mee eens Marjan. In het getroffen tankstation staat een camera op je bakkes. Iedereen weet dat die doorloopt. Blijkbaar schromen ze daar niet voor. Zucht…


  Maak melding

 10. Maar er wordt vergeten dat de straffen hier in Nederland zijn gestaafd op europese normen.En dat Nederland absoluut niet het land binnen Europa is die het laagste straft.De vergelijking met landen als b.v. China, Azie en de Arabischse landen is niet mogelijk.Daar worden mensen al geexecuteerd om het homofiel zijn,en mensen gestenigd worden als ze ontouw plegen.In een beschaafde wereld zou dit niet mogelijk mogen zijn.Ieder mens baald weleens ergens van ,net zoals ik baal van uitspraken als het om getinte mensen gaat.In mijn optiek is dat een misdaad een misdaad is,en niet moet worden gegenereerd worden aan kleur.religie,afkomst.Dat een strafbepaling voor iedereen hetzelfde moet zijn.


  Maak melding

 11. Nog even jongens en ook in Zwolle kijken we hier niet meer van op.

  Amsterdam heeft meer dan de helft een allochtone bevolking, Rotterdam al twee derde.

  70% van de gevangenissen zit vol met mensen van niet westerse komaf.

  Dus dat dit gebeurd, ach. Niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen en vanavond weer lekker slapen….


  Maak melding

 12. Ik wordt zo vreselijk moe en bedroeft van de reacties van somige mensen hier.
  Wat is dan jullie oplossing? Een apartheid-regime als destijds in Zuid-Afrika? Mensenrechten alleen voor blanken? Een politiestaat met zoveel blauw en kamera’s op straat, dat het niet eens meer de vraag is of je iets te verbergen hebt, maar of je wel het recht hebt om te mogen zijn…

  Prettige kerst!


  Maak melding

 13. Het zo laten als het is, is voor mij ook geen optie. Ik kan me in veel gevallen bijzonder ergeren als er weer een crimineel ‘heengezonden’ wordt of (nog gekker) thuis op een oproep voor de gevangenis dient te wachten (ja het is echt zo!). Ik vraag geen apartheid of extra blauw op straat, enkel veel zwaardere straffen.


  Maak melding

 14. Gezellig en onbevooroordeeld Kerstfeest ook verdieping 05:33

  Het is verontrustend dat de signalementen altijd hetzelfde zijn.

  Alleen jammer van het generaliserende statement. “Altijd” al eens opgezocht in het woordenboek?


  Maak melding

 15. Het is verontrustend dat de signalementen altijd hetzelfde zijn

  Altijd, weet ik zo niet maar ook ik ontkom niet aan de indruk dat het woord ‘vaak’ op z’n minst gerechtvaardigd is.

  Maar dan, wat is de oorzaak? Zijn het inderdaad de _misschien_ lichtere straffen die hier gelden? Is het misschieneen andere oorzaak zoals dat de structuur hier in NL zodanig anders is dat die gasten zich geen houding weten te geven? Misschien is het echt puur de cultuur?

  Ik sluit me aan bij die ‘verontrusting’ van Verdieping.

  Wat mij betreft mag er absoluut véél zwaarder opgetreden worden tegen dit soort gajes, ongeacht de afkomst (autochtoon of allochtoon, maakt niet uit)


  Maak melding

 16. Wilders’ haatcampagne met zijn interpretatie (en ook weglaten) van cijfers is zeker jouw waarheid?

  Waarheid… Alleen al de arrogantie, om te veronderstellen dat je de waarheid in pacht hebt. Dan hoef je dus kennelijk niet meer naar het verhaal van de medemens te luisteren???

  Als je daar nu eens mee begint, dan zijn we de eerste stap op weg naar de oplossing.


  Maak melding

 17. De waarheid?

  U hebt gezocht op het woord: waarheid.
  RESULTAAT
  ??waar·heid de; v -heden 1 het ware; overeenstemming van woorden met feiten: antwoorden naar ~; iem de ~ zeggen waar het op staat 2 iets dat waar is

  Het ware? Zeg het maar wat ‘het ware’ is.
  Overeenstemming van woorden met feiten? Daar wordt het toch wat lastiger. Ik heb het elders ook al eens gezegd. Soms zijn er meerdere waarheden.

  Desnoods staan die waarheden lijnrecht tegenover elkaar, soms zijn ze toch beiden de waarheid.


  Maak melding

 18. vaak of altijd, dat is om het even. De feiten liegen er niet om, maar je kunt overal je ogen voor sluiten in het kader van je positieve visie op de gemeenschap. heeft niets te maken met de toverwoorden van dit forum stigmatiesren of hokjesgeest, maar in 9 van de 10 gevallen zijn dit de keiharde feiten. een oplettend mens zoals dick is dit waarschijnlijk ook opgevallen.


  Maak melding

 19. Verdieping, maar wat is de toegevoegde waarde van het zien van feiten als je met je armen over elkaar staat en er alleen maar blijft koekeloeren, om er vervolgens ongerust over te worden?


  Maak melding

 20. Goedenmiddag Verdieping. Welk feitelijk materiaal heb je? Het aantal overtredingen en/of misdrijven in een jaar in Zwolle gepleegd? Welke huidskleur wat gedaan heeft? Alleen wat hier gepubliceerd is? Toevallig kan ik zo een 5-tal misdrijven door blanke Zwollenaren gepleegd afgelopen jaar… (ok slechts de meerderheid in ons mooie Zwolle) benoemen. Tuurlijk doe ik dat niet….Maar ook niet alle berichten verschijnen hier Verdieping: maar goed ook.

  Wel grappig die “natte vinger-onderzoeken van je”. Minder grappig vind ik dat ze nogal onderbuik-gestuurd overkomen. Anders zeg je toch gewoon dat het jammer is dat een ander zijn/haar ogen sluit voor jouw fingerspitzengefuhl?


  Maak melding

 21. Velen vrezen voor een politiestaat…

  Maar als we hier zoeken naar oplossingen… Wanneer je straffen gaat verhogen is het al te laat. Ik denk dat het wellicht wel zou kunnen werken, maar het onheil is dan al geschied.
  Ik zou het niet erg vinden om in mijn dagelijkse gangen dermate vaak een agent tegen te komen dat ik het wel uit mijn hoofd laat om iets dergelijks uit te vreten!

  En áls mensen dan al een overval plegen is er een grotere kans dat er sowieso wel een agent in de buurt is die er direct bovenop kan zitten…

  En dan probeer ik even enkel te denken in oplossingen! De overige dingen die hier ter sprake komen…daar ga ik nog eens over nadenken of ik daar op reageer…


  Maak melding

 22. Hé Plantman….begon me al zorgen te maken. Dacht: als ie maar niet op 2e Kerstdag is gaan werken omdat hij het niet meer trok al die vrije tijd.

  Meer blauw op straat dus…weet ik niet. Kost ook klauwen extra geld. Nog meer ambtenaren! Misschien forceer je wel eerder problemen? Drukwerk zong een dikke 30 jaar geleden al: “En als de politie dan kwam fokken…..dan vochten we wel tegen dieeeeeeeee hé Amsterdam enz.”

  Wel jammer dat je niet impulsief op “overige dingen” reageert 😉


  Maak melding

 23. We hebben gisteren optreden in Limburg gehad en was vannacht pas om 5 uur terug 🙂

  Meer blauw op straat is ook meer werkgelegenheid. Bovendien denk ik niet dat je de kracht moet onderschatten van “een politieagent in eigen familie of vrienden/kennissenkring hebben zitten”. Hoe meer agenten er zijn hoe groter de kans dat je ook iemand kent die agent is.
  Het uitgangspunt van Drukwerk is gelukkig niet meer van deze tijd en is volgens mij in alle tijden fout! De politie komt namelijk niet fokken…die komen de orde handhaven.

  De overige dingen… Er wordt om feiten gevraagd. Onlangs hier op het weblog ook weer kunnen lezen, dat de politie bepaalde groepen in het oog houdt, omdat binnen deze groepen het idee heerst:”In Zwolle kan het allemaal wel! We moeten niet in de randstad bezig blijven met onze criminele activiteiten, maar dat lekker in Zwolle gaan doen. Daar is de politie nog niet zo alert!”


  Maak melding

 24. Ik begrijp niets van het soort discussies of de daders in hoofdzaak getint, zwart, blank of wit zijn. We willen toch geen verschillende strafmaten?
  Het refereren aan een cultuur heeft weinig zin. Voor zover ik weet wordt dit in alle culturen sterk afgekeurd.

  Als ik zo rond kijk wat er allemaal geschreven is, begrijp ik dat als de pakkans verhogen meer helpt dan het strenger straffen (de (on)zin van strenger straffen). Dan kom je dus op het verhaal van Plantje. Er is niets mis met meer blauw op straat. (Een politiestaat is heel wat anders.) Hoe het met de kosten daarbij zit weet ik niet. Aan het verhogen van de pakkans wordt volgens mij overigens al gewerkt. Ik zie regelmatig spotjes op televisie waarin opgeroepen wordt om filmpjes/foto’s te maken voor de politie.


  Maak melding

 25. Klasse Plantje

  5 uur terug

  Hoe gaan de optredens? Zet je in op een kennismaking met Zwolle in de lente?

  Wel opvallend dat ook met uitgaansgeweld de massa (die eerst ruzie had) zich ineens samen tegen de politie keert. Gebeurt helaas nog steeds. Zeker als er velen beïnvloed zijn. Hoek van Holland was natuurlijk een confrontatie van gekken (hooligans) die de politie opzochten. Bij grote voetbalwedstrijden gebeurd het vaker.

  Dit begrijp ik niet zo

  Bovendien denk ik niet dat je de kracht moet onderschatten van “een politieagent in eigen familie of vrienden/kennissenkring hebben zitten”. Hoe meer agenten er zijn hoe groter de kans dat je ook iemand kent die agent is.

  Zouden kennissen en familie etc voorgetrokken worden?

  Over je laatste alinea kan ik helaas niet meeschrijven. Daar weet ik namelijk nixxx van. Ff Top-2000 kijken zo.


  Maak melding

 26. Goed dat je dit nog eens schrijft Bernard:

  We willen toch geen verschillende strafmaten?
  Het refereren aan een cultuur heeft weinig zin. Voor zover ik weet wordt dit in alle culturen sterk afgekeurd.  Maak melding

 27. achja,

  met een paar honderd jaar zijn we allemaal geel of bruin en dan kunnen we het niet meer over huidskleur hebben, maar zullen die verdomde marsmannetjes zich eens moeten aanpassen!!!!


  Maak melding

 28. Meer blauw op straat kan volgens mij ook geen kwaad. Veiligheid op straat mag wat mij betreft ook wel wat kosten. Volgens mij kan dit wel gecompenseerd worden door elders in dit omvangrijke (semi) ambtenarenapparaat te snijden in personeel. En ik vind het wel opvallend dat 9 van de 10 misdrijven gepleegd worden door licht tot donker getinte personen. Neemt niet weg dat ik wel voorstander ben dat voor een ieder hetzelfde strafrecht moet worden toegepast. Blank of donker maakt voor mij geen verschil.


  Maak melding

 29. Haha Bernard.

  Assendorper: roept u maar waar er precies gesneden zou moeten worden in alle lagen overheidspersoneel.

  Ook voor Plantje: Meer blauw = stadswachten terug, zo gek waren die niet qua werkvoorziening en kosten voor de gemeenschap? Met meer bevoegdheden? Soort hulpjes van de pliesie? Ook bij controle in het verkeer?


  Maak melding

 30. Heb jij enig idee hoe verschillend zeg maar “ons” waterschap WGS (qua structuur) in elkaar zit en buurwaterschap R&W?

  Ben enorm voor rigoreus snoeien in de overhead! Niet alleen in de ambtelijke wereld en in de zorg…Verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie. Werkt ook uitstekend en motiverend voor het personeel.

  Voor…..zo weinig mogelijk bestuur en ministeries. Zoveel mogelijk fusies, mits het geen fusies alleen om schaalvergroting zijn.

  Welke kant op met de waterschappen in het algemeen? Vind 4 overheden teveel voor een klein land.
  ———-
  Ook in de zorg en in het onderwijs: minder overhead en schnabbelende bestuursleden. Eelco Brinkman kan zo met de helft minder schnabbels af!

  Spaan had een schitterend praktijkvoorbeeld (Peperbus-column) over het efficiënte en klantvriendelijke werk bij…BANKEN.  Maak melding

 31. 🙂 De groeten. Je hebt geen idee wat ze bij een waterschap doen vrees ik. Hoeveel mensen er voor welk werk nodig zijn en hoe dat bij diverse waterschappen geregeld is? Hoeveel er al uitbesteed is?
  Heb bij de vorige 2e-Kamer verkiezingen een uitstekende mailwisseling met PvdA-2e Kamerlid Boelhouwer gehad over de toekomst van de waterschappen. PvdA wil dat anders. Maar dat heb ik hier al een paar keer uitgeschreven. Wij waren het eens en de mail heeft door ons waterschap gecirculeerd. Heb het ook naar de directeur gemaild.

  Waar kan ik het eens mee zijn Assendorper, wat zijn je concrete plannen?


  Maak melding

 32. @dick, die waterschappen zijn tegenwoordig toch overbodig? Er gaan steeds meer stemmen op om dat werk onder te brengen bij de provincie. Zo kan er ook weer gesneden worden in die overbetaalde top.

  Waar je het verder met me eens bent heb je zelf al aangegeven.

  Ik ga zo plat, ik moet morgen aan de bak, ik zit niet bij een waterschap.:D:D:D

  Toch de groeten.


  Maak melding

 33. @ Assendorper, over “overbodig” ging die mailwisseling destijds al….
  Het werk blijft wel; en bij de waterschappen zit ook de expertise. Neem maar gewoon ff aan. Je zou hooguit in de overhead en het bestuur kunnen snoeien. Heb de mailwisseling op mijn werk. Kan wel eens kijken wat en of ik er wat van online kan gooien.

  Naar provincie is nog lang geen uitgemaakte zaak. Dan zou de muskusrattenbestrijding (erg veel mensen) bijvoorbeeld weer terug gaan.

  Overbetaalde top in vergelijking met het bedrijfsleven? Dacht het niet!!
  Wie heeft jou dat wijsgemaakt? Geen enkele functie, mits te vergelijken is ongeveer meer betaald als in het bedrijfsleven. Qua verlof en dergelijke zitten wij goed. Maar oi oi oi, vrees dat je je erg makkelijk wat op de mouw hebt laten spelden.

  Haha, zou bijna beklag met je krijgen. Jij krijgt zeker helemaal geen verlof. Nou ja, werk ze in elk geval…..opdat je er op tijd uit kunt: jij nog wel en ik gun het je van harte 😉


  Maak melding

 34. Assendorper Waterschappen zou je niet moeten afschaffen.

  1. Als we de rol van de waterschappen bij de provincie leggen besparen we geen cent; de waterschappen zijn praktisch, en zuinig met geld; de provincies zijn iha megalomaan, en blijven maar subsidies geven om hun bestaansrecht te bevestigen; integratie van de waterschappen in de cultuur van de provincies gaat dus geld kosten;
  2. de waterschappen vormen de bakermat van de hollandse bestuurscultuur; eigelijk horen ze thuis op de unesco-werelderfgoedlijst.

  Kortom; laat deze schappen gewoon hun werk doen op dat wij schoon water en droge voeten houden. En ga saneren in de laag die provincie heet.


  Maak melding

 35. @ Assendorper. Dat (Bernard) is dus het andere geluid.
  Kun jij de taken van het waterschap opsommen?
  En de taken van de provincie?

  Met hoeveel personeel doet de provincie de taken; en de waterschappen?

  Ff verdiepen Assendorper, maar dan heb je ook wat: een afgewogen mening bijvoorbeeld.
  —-
  On topic…stop de overvallen en laat de pakkans stijgen.


  Maak melding

 36. Wat is het toch altijd weer frapant als er ergens een huidskleur als signalement wordt genoemd.
  De reacties zijn dan niet van de lucht.

  Zwolle loopt mijlenver achter op Amsterdam en Rotterdam, de reacties op dit weblog laten dit ook zien.

  Laten we, in plaats van achterhaalde meningen te ventileren eens vooruit denken.
  De twee genoemde steden doen het ook niet goed, dus trek er lering uit en doe het beter!

  Ik ken Rotterdam en de problematiek, in Zwolle is dat nog niet zo erg, maar als we het hier denken beter te weten dan is die reservetijd snel verstreken door het wiel opnieuw uit te willen vinden.

  Neem een voorbeeld aan de Chinezen (en eerder de Japanners): beter goed gejat dan verkeerd zelf bedacht…
  Daarna is er geld over om te optimaliseren.  Maak melding

 37. Bericht door john, op 27 december 2009 om 21:53
  Misschien kunnen we het takenpakket van de politie herzien?
  Skip de bekeuringsquota en laat ze zich meer bezig houden met echte criminaliteit.

  Nee! Nee! Nee! Wat een onzin! Meer blauw op straat zodat ze gewoon zinnige bekeuringen uit kunnen schrijven én criminelen kunnen pakken!
  Als je merkt dat je met kleine overtredingen al betrapt wordt én aangepakt wordt ga je het uit je hoofd laten iets zwaarders te doen.

  Verder heeft meer blauw op straat ook weinig zin tegen deze overvallen. Die zijn met een paar minuten weer weg dus tja…

  Hoe meer blauw er op straat is hoe groter de kans dat er toevallig een politiewagen voorbij komt rijden. Vooral wanneer zo’n tankstation over een alarmknop beschikt kan het een wereld van verschil zijn hoeveel agenten er op straat zijn. Zeker maakt dat wel een verschil in de pakkans!

  Hoe vaak wij hier in Zwolle-Zuid niet een hele tijd vuurwerk horen en ons vervolgens maar afvragen hoe het kan dat mensen daar zo lang mee door kunnen en durven gaan! Zonder gepakt te worden of daar op zijn minst wat bang voor worden. (En dan heb ik het over het hele jaar door!)


  Maak melding

 38. Bovendien denk ik niet dat je de kracht moet onderschatten van “een politieagent in eigen familie of vrienden/kennissenkring hebben zitten”. Hoe meer agenten er zijn hoe groter de kans dat je ook iemand kent die agent is.

  Zouden kennissen en familie etc voorgetrokken worden? [/quote]
  Nee, dat bedoel ik niet. Ik bedoel juist dat het kennen van een agent positieve invloed op iemands gedrag kan hebben. Vooral als we weer wat respect voor de politie terug krijgen!
  Wanneer je regelmatig informeel en in privé sfeer met een agent praat denk ik dat je bij crimineel gedrag al snel het gevoel hebt een vriend van je persoonlijk te belazeren. Dit zal lang niet bij iedereen zo werken, maar ik denk dat het wel degelijk een positief side-effect is!


  Maak melding

 39. Natuurlijk Plantje,

  wat jij wil is alleen mogelijk met een politiestaat waar op elke hoek van de straat zo’n pet staat die je id komt controleren, nou nee bedankt hoor. Ik denk dat er weinig criminelen zijn die door een bekeuring op de fiets zoiets hebben van nou dan laat ik die overval ook maar ziten. Denk eerder dat ze die overval plegen om alle bekeuringen te kunnen betalen. hahaha, geintje natuurlijk.
  Kleine overtredingen laten gaan met een waarschuwing wekt meer respect en medewerking met de politie dan de acceptgiro. Daar heb je veel minder blauw voor nodig als je dat steekproef gewijs doet ipv zo’n politiefuik van een paar honderd agenten die alles aanhouden wat er op de weg rijd.
  Leuk hoor als ze dan wat in een achterbank vinden, maar het kan ook anders.


  Maak melding

 40. Nee, ik denk niet dat er een politiestaat nodig is voor wat ik als oplossing zie. Maar met het huidige aantal agenten zie ik 2 problemen:
  -Het aantal agenten dat er nu is is te weinig om zich me alles bezig te houden. Er gebeurt zoveel, dat ze zich straks wel genoodzaakt moeten zien om kleinere dingen “te laten gaan” om de ergere dingen aan te pakken. Maar die kleinere dingen zijn nog steeds overtredingen! Waarvan we toch echt met elkaar hebben afgesproken dat we het niet vinden kunnen! Dan moeten we ook via wetgeving regelen dat bepaalde zaken niet meer strafbaar zijn…dan pas vind ik dat agenten een oogje dicht moeten kunnen knijpen!
  -Daarnaast kunnen criminelen nu te lang hun gang gaan. Ze kunnen rustig aan de slag, want de kans dat er een agent voorbij komt is bijzonder klein!

  Daarom: pakkans vergroten. Dat kun je inderdaad doen door het aantal agenten dat we nu hebben te handhaven en de agenten zich alleen maar druk te laten maken om de ergere dingen, maar je kunt ook meer agenten inzetten.
  Een andere manier om pakkans te vergroten lijkt me mogelijk door de administratieve rompslomp terug te brengen. Dus: gepakt voor een overtreding? Nou simpel: ID van dader scannen, code van vergrijp op een PDA intoetsen, versturen, klaar! En de agent in kwestie kan weer verder.

  Respect voor politie moet zeker weer terugkomen. Dat verdienen ze niet door meer aai-beleid. Dan laten ze alleen maar zien, dat je je overal onderuit kunt lullen als je maar zielig doet en zeurt om een waarschuwing in plaats van een bekeuring. We zullen dan meer en meer zien dat de meest asocialen zich op sluwe wijze onder bekeuringen uit l*llen en de agenten alleen maar meer voor gek zetten!
  Nee, ik zou nog iets verder willen gaan: niet alleen respect, maar ook een beetje ontzag voor het burgerlijk gezag zou wel op zijn plaats zijn!

  Als laatste: ik vind het belangrijk niet uit het oog te verliezen dat wat ik hier aandraag MIJN mening is over OPLOSSINGEN voor een PROBLEEM dat we ZEKER hebben! Naar MIJN mening kunnen we zo BETER (niet helemaal) voorkomen dat dit soort overvallen in de toekomst plaatsvindt.


  Maak melding

 41. Ik denk dat er weinig criminelen zijn die door een bekeuring op de fiets zoiets hebben van nou dan laat ik die overval ook maar ziten.

  Even over het hoofd gezien door je geintje erna (waar ik natuurlijk niet serieus op in zal gaan…een beetje humor moet kunnen!)

  Hier verschillen we dus werkelijk van mening en ik ben bang, dat we er alleen achter zullen komen of het werkt als het eens geprobeerd wordt.
  Ik meen inderdaad, dat het inderdaad zo werkt. Neem bijvoorbeeld snelheidscontroles: er zijn mensen die op bepaalde plaatsen altijd even afremmen. “Omdat ze er vaak staan te controleren.” En ik denk werkelijk, dat wanneer je ziet dat agenten regelmatig en onaangekondigd stoppen bij een tankstation om er even een praatje te maken zoiets kan helpen om een overval te voorkomen.


  Maak melding

 42. even van onder naar boven:

  Neem bijvoorbeeld snelheidscontroles: er zijn mensen die op bepaalde plaatsen altijd even afremmen. “Omdat ze er vaak staan te controleren

  Klopt, om vervolgens weer volgas verder te knallen naar de volgende controle. En dan heb je de ongeoefende weggebruiker die bij elke controle vol op de rem trapt waarbij de rest ook in de ankers moet.

  Een mentaliteitsverandering is zeker nodig, maar door meer politie op straat denk je naar mijn mening meer vanuit het probleem als vanuit de oplossing.

  Respect voor politie moet zeker weer terugkomen. Dat verdienen ze niet door meer aai-beleid. Dan laten ze alleen maar zien, dat je je overal onderuit kunt lullen als je maar zielig doet en zeurt om een waarschuwing in plaats van een bekeuring.

  Mwah, nu denk je wel erg zwart wit, ik denk dat een agent wel in kan schatten wanneer iemand met een waarschuwing de boodschap net zo goed heeft begrepen als met een acceptgiro.

  En ik denk werkelijk, dat wanneer je ziet dat agenten regelmatig en onaangekondigd stoppen bij een tankstation om er even een praatje te maken zoiets kan helpen om een overval te voorkomen.

  Een beetje overvaller, ziet wanneer de politie de koffie en donuts op heeft en slaat dan toe omdat die weet dat de volgende agent toch nog wel even op zich laat wachten.

  Dus: gepakt voor een overtreding? Nou simpel: ID van dader scannen, code van vergrijp op een PDA intoetsen, versturen, klaar! En de agent in kwestie kan weer verder.

  jegh, weer dat ID verhaal, dat je daar zo’n voorstander van bent snap ik echt niet. Dat waar jij een voorstander van bent krijg ik de kriebels van. Lekker menselijk ook.

  Dan moeten we ook via wetgeving regelen dat bepaalde zaken niet meer strafbaar zijn…dan pas vind ik dat agenten een oogje dicht moeten kunnen knijpen!

  Als het niet meer strafbaar is, dan vallen er weinig oogjes dicht te knijpen. Fijn als een agent mij matst op iets wat mijn recht is. Daar ben ik hem ook echt dankbaar voor.

  Dat de kans klein is dat er een agent langs komt ben ik met je eens, maar om de politie de middelen te geven om de echte criminielen bv door betere opsporingstechnieken en inderdaad minder administratieve rompslomp denk ik dat je meer slagvaardig bent dan wanneer ze meer op de straat lopen.

  Ik denk dat we per individu verschillen in wat er nu sociaal wenselijk is om aangepakt te worden, de oplossing ligt in mijn ogen is zoals Bernard aangeeft al in de opvoeding door een samenwerking van ouders en school. Een ontmoedigingsbeleid bij jongeren zou ik prijzen, waarbij er ipv harde straffen er betere voorlichting gegeven word van de gevolgen van hun daad dit ook onder begeleiding van de politie.
  Gisteren iemand nog undercover nederland gezien?
  Bestwel een eye opener over de illegale vuurwerk handel en de gevolgen van illegaal vurwerk. En dan heb ik het niet over strijkers, maar over de 1.1 classificatie(ofziets) waar sommige handelaren mee rondrijden of naast je in een schuur stashen.


  Maak melding

 43. Complimenten voor je post Hans, 01:10

  Behalve

  doen het ook niet goed

  Denk dat we het juist wél goed doen hier… We wachten de jaarcijfers wel af.

  Mooi streven zou zijn: Samen links of rechtsom voor een zo veilig mogelijke stad. Hoe? Door samen te werken, geen mensen uitsluiten en vol positivisme…..volle kracht naar voren!


  Maak melding

 44. Meer blauw op straat = meer bekeuringen voor overtredingen.
  Het heeft geen enkele invloed op criminaliteit.

  Op 9 november 1989 (20 jaar geleden) viel de Muur. Zodoende waren er een maand geleden dus weer veel documentaires op tv te zien over de voormalige politiestaat DDR. OP DAT WIJ NOOIT ZULLEN VERGETEN!

  Misschien was er weinig criminaliteit in de voormalige DDR, vrijheid kende men ook niet. Men leefde in voortdurende angst.

  Willen wij ons laten gijzelen, of gaan we de problemen bij de oorzaak aanpakken in plaats van enkel de gevolgen te bestrijden vanuit een door dogma’s geïndoctrineerde visie.


  Maak melding

 45. Strakke conclusie Jaspert:

  Willen wij ons laten gijzelen, of gaan we de problemen bij de oorzaak aanpakken in plaats van enkel de gevolgen te bestrijden vanuit een door dogma’s geïndoctrineerde visie.

  Gevolg bestrijding en incidenten opblazen levert nixxx op. Indoctrinatie vindt op grotere schaal plaats als wordt gedacht. Las net over een hoop gedonder in Groningen met 100% blanke klootz*kkies. Dit gediscrimineer en ge-haatzaai schiet voor geen mm op. Of meedenken over een oplossing (art.1 van de Ned GW) getrouw, of niet meedenken.


  Maak melding

 46. Bericht door bernard, op 28 december 2009 om 09:00
  Je kunt ook het onderwijs verbeteren. Met minder schooluitval heb je ook minder criminelen.

  Daar zit natuurlijk wel wat in. Het zal niet voor iedereen helpen, maar het heeft altijd wel zin volgens mij.

  Bericht door john, op 28 december 2009 om 10:47
  even van onder naar boven:

  Probeer in het vervolg quote tags te gebruiken….dit is voor mij al nauwelijks leesbaar…laat staan hoe het op anderen overkomt.

  Neem bijvoorbeeld snelheidscontroles: er zijn mensen die op bepaalde plaatsen altijd even afremmen. “Omdat ze er vaak staan te controleren

  Klopt, om vervolgens weer volgas verder te knallen naar de volgende controle. En dan heb je de ongeoefende weggebruiker die bij elke controle vol op de rem trapt waarbij de rest ook in de ankers moet.[/quote]
  Ja, wie zijn fout is dat? Mijn punt is: mensen passen wel degelijk hun gedrag aan als de pakkans groter is.

  Een mentaliteitsverandering is zeker nodig, maar door meer politie op straat denk je naar mijn mening meer vanuit het probleem als vanuit de oplossing.

  Tja, dat is al helemaal een kwestie van mening denk ik. Waarschijnlijk kunnen we het nooit met zekerheid zeggen.

  Respect voor politie moet zeker weer terugkomen. Dat verdienen ze niet door meer aai-beleid. Dan laten ze alleen maar zien, dat je je overal onderuit kunt lullen als je maar zielig doet en zeurt om een waarschuwing in plaats van een bekeuring.

  Mwah, nu denk je wel erg zwart wit, ik denk dat een agent wel in kan schatten wanneer iemand met een waarschuwing de boodschap net zo goed heeft begrepen als met een acceptgiro.[/quote]
  Agenten kunnen nu ook een waarschuwing geven. Maar ja, ik heb wel het vermoeden dat het altijd dezelfden zullen zijn die er met een waarschuwing onderuit komen.

  En ik denk werkelijk, dat wanneer je ziet dat agenten regelmatig en onaangekondigd stoppen bij een tankstation om er even een praatje te maken zoiets kan helpen om een overval te voorkomen.

  Een beetje overvaller, ziet wanneer de politie de koffie en donuts op heeft en slaat dan toe omdat die weet dat de volgende agent toch nog wel even op zich laat wachten.[/quote]
  Ja, inderdaad…maar dan heb je nog altijd het tweede effect van meer agenten: er is een grotere kans dat er bij alarm een agent in de buurt is.

  Dus: gepakt voor een overtreding? Nou simpel: ID van dader scannen, code van vergrijp op een PDA intoetsen, versturen, klaar! En de agent in kwestie kan weer verder.

  jegh, weer dat ID verhaal, dat je daar zo’n voorstander van bent snap ik echt niet. Dat waar jij een voorstander van bent krijg ik de kriebels van. Lekker menselijk ook.[/quote] Het gaat niet zozeer om het ID verhaal het gaat erom de werkzaamheden van agenten gemakkelijker te maken zodat (indien het niet mogelijk is meer agenten te krijgen) de agenten die we hebben hun werk beter kunnen doen.

  Dan moeten we ook via wetgeving regelen dat bepaalde zaken niet meer strafbaar zijn…dan pas vind ik dat agenten een oogje dicht moeten kunnen knijpen!

  Als het niet meer strafbaar is, dan vallen er weinig oogjes dicht te knijpen. Fijn als een agent mij matst op iets wat mijn recht is. Daar ben ik hem ook echt dankbaar voor.[/quote]
  Haha! Daar heb je gelijk in 🙂 Maar je snapt wel wat ik bedoel. Als we het schijnbaar niet erg vinden moeten we dat via wetgeving regelen. (Of juist via minder wetgeving.)

  Dat de kans klein is dat er een agent langs komt ben ik met je eens, maar om de politie de middelen te geven om de echte criminielen bv door betere opsporingstechnieken en inderdaad minder administratieve rompslomp denk ik dat je meer slagvaardig bent dan wanneer ze meer op de straat lopen.

  Ik denk dat we per individu verschillen in wat er nu sociaal wenselijk is om aangepakt te worden, de oplossing ligt in mijn ogen is zoals Bernard aangeeft al in de opvoeding door een samenwerking van ouders en school. Een ontmoedigingsbeleid bij jongeren zou ik prijzen, waarbij er ipv harde straffen er betere voorlichting gegeven word van de gevolgen van hun daad dit ook onder begeleiding van de politie.

  Ik moet zeggen, dat ik dat ook wel zie zitten als oplossing! En zorgen, dat mensen uit een bepaald milieu blijven. Als ze opgroeien in een omgeving waar wat overtredingen normaal zijn zullen ze toch hier en daar moeten zien dat dat niet normaal is.

  Gisteren iemand nog undercover nederland gezien?
  Bestwel een eye opener over de illegale vuurwerk handel en de gevolgen van illegaal vurwerk. En dan heb ik het niet over strijkers, maar over de 1.1 classificatie(ofziets) waar sommige handelaren mee rondrijden of naast je in een schuur stashen.

  Dat is zo’n typisch voorbeeld waar velen niet zoveel kwaad in zien. Totdat de boel in de hens gaat 🙁

  Bericht door jaspert, op 28 december 2009 om 17:50
  Meer blauw op straat = meer bekeuringen voor overtredingen.
  Het heeft geen enkele invloed op criminaliteit.

  Hoe weet je dat zo zeker? In de eerste plaats: als je een overtreding begaat moet je niet gek staan kijken als je daar een bekeuring voor krijgt! Daarnaast: je kunt er toch niet omheen dat met meer blauw op straat de kans groter is dat ook criminelen op heterdaad betrapt zullen worden. Of het nieuwe criminaliteit zal voorkomen is wellicht ter discussie te stellen, maar dat is ook als het gaat om zwaardere straffen! Maar de criminelen die op heterdaad betrapt worden zijn wel degelijk gepakt en dus heeft het wel invloed op criminaliteit lijkt me zo!

  Op 9 november 1989 (20 jaar geleden) viel de Muur. Zodoende waren er een maand geleden dus weer veel documentaires op tv te zien over de voormalige politiestaat DDR. OP DAT WIJ NOOIT ZULLEN VERGETEN!

  Er is nog een wereld van verschil tussen meer blauw op straat en een politiestaat!

  Misschien was er weinig criminaliteit in de voormalige DDR, vrijheid kende men ook niet. Men leefde in voortdurende angst.

  Ok, maar dat komt, omdat de politie in dienst was om te checken of iedereen zich wel hield aan het communistische gedachtengoed. Dat is wel even een ander verhaal!

  Willen wij ons laten gijzelen, of gaan we de problemen bij de oorzaak aanpakken in plaats van enkel de gevolgen te bestrijden vanuit een door dogma’s geïndoctrineerde visie.

  Dat vind ik wel heel erg heftig als reactie op een voorstel om meer blauw op straat te krijgen om zodoende de wetten die we met zijn allen hebben afgesproken te handhaven!


  Maak melding

 47. @Dick,

  Volle kracht vooruit en gezamelijk.
  In dat laatste woord zit de kneep.
  Ik ervaar Zwolle in vergelijking met de eerder genoemde grotere steden als gemoedelijk.
  Toch zie ik in enkele jaren hierin ook een verandering. Langzaam maar toch zeker.

  Wie zijn wij hier om oplossingen te bedenken die men in de proffesionele sferen niet eens kan bedenken?

  Het enige wat ik kan proberen aan te voeren is gewoon afkijken bij de collega steden met verdergaande ervaring.
  Van hoe het niet moet is ook veel te leren en het kost niks..

  In mijn vak ga ik ook het wiel niet opnieuw proberen uit te vinden, dan verdien ik namelijk niks.
  Goed rondkijken en waar mogelijk verbeteren. Dat geeft rendement.  Maak melding

 48. Ik vind het zeer zeker geen heftige reactie, aangezien ik ervan uit ga dat wetten ook voortdurend veranderen.

  Meer blauw op straat wordt hier aangedragen als een oplossing, echter dat is slechts één enkel onderdeel van het scala van maatregelen. Eerst worden we middels dogma’s bang gemaakt, vervolgens schreeuwen we dat de politiek met oplossingen moet komen en vervolgens zijn we plotsklaps onze rechten en verworvenheden, zeg onze vrijheden kwijt.

  Biometrische paspoorten, met vingerafdruk, Verplicht bij je hebben van een ID-kaart, Camera’s, Ov-chipkaart, (het recht om vrij te reizen wordt dus beperkt), EPD, EKD, Afschaffen van de mogelijkheid om met contant geld te betalen, telefoontaps, kilometerheffing, opslag van internetverkeer, etc. etc. De ene na de andere regel als oplossing voor de ene na de andere (verzonnen) crisis…

  Maar goed Plantje, slaap gerust verder, de wereld veranderd voortdurend en de wetten dus ook…


  Maak melding

 49. Nou, over dingen zwart-wit zien gesproken!

  Je hoeft ook niet zo denigrerend te zeggen, dat ik rust verder moet slapen. Ik ga toch ook niet piepen, dat je in 1984 bent blijven hangen en daar niet uit durft te komen! Ik ga toch ook niet zeggen dat je een angsthaas bent als het om toepassing van moderne techniek gaat?

  Want daar waar mensen allerlei complotten zien wanneer regering en wetshandhavers moderne techniek gebruiken om zaken beter in de gaten te krijgen en houden gaan ze er aan voorbij, dat de moderne criminelen wél dat soort zaken gebruiken!

  Bovendien pik je nu uit een heel verhaal één klein puntje (ID scannen) om dat weer enorm op te blazen. Ik denk dat veel Nederlanders zich veiliger zullen voelen met meer blauw op straat. En wat ik al vaker aangegeven heb: naar MIJN mening (die ik gelukkig nog altijd mag hebben) is dat een oplossingsrichting die ik in ieder geval het proberen waard vind!

  En als het dan toch allemaal zo waardeloos is…verzin dan eens iets beters… Wat zou wél een oplossing zijn?


  Maak melding

 50. Spijker op de kop Hans: nooit te beroerd zijn om bij de buren te kijken. Of bij vergelijkbare instanties. Zeg ik op het werk ook altijd.

  Hier

  Wie zijn wij hier om oplossingen te bedenken die men in de proffesionele sferen niet eens kan bedenken?

  is natuurlijk ook de politiek voor. Vind je dat jezelf een goed idee hebt, mail het naar de politieke partij die je aanspreekt. Misschien kunnen hun er zelfs een meerderheid in de raad mee krijgen zodat het idee wordt doorgevoerd. Meer voldoening kun je niet krijgen lijkt me. Desnoods rechtstreeks mailen met een 2e Kamerlid. Je hoort tenminste altijd wat terug. Niet elke waardering hoeft een geldelijke te zijn lijkt me.

  Ambtenaren voeren beleid uit dat ze zelf ook maken ok. Maar ze kunnen natuurlijk niet elk idee, elke invalshoek, zelf in huis hebben. Inderdaad moeten ze zich niet te groot voelen om om zich heen te kijken! Het besturen van een gemeente mag nooit een competitie tussen meerdere steden worden waar de burger de dupe van is.  Maak melding

 51. Dick,
  Het besturen van een gemeente of van NL valt uiteraard niet mee.
  Als ik de tweede kamer debatten zie dan zakt de broek er vaak vanaf omdat men op een vreselijke manier wellus/nietus aan het roepen is.
  Het is dan een machtspel tussen de heersende partijen en de oppositie.
  De realiteit wordt daarbij vaak helemaal vergeten, de effectiviteit lijkt al bij voorbaat nihil.

  De plaatselijke politiek aanschrijven?
  Daar heb ik enige ervaring mee.
  In dat geval ging het om de (thuis)zorgverlening, procedures en de vreselijke tekortkomingen op dat gebied.
  Ik heb wat mantelzorg voor een kennisje op mij genomen en je weet niet wat je tegen komt..
  De enige partij die reageerde en er zelfs erg serieus mee aan de gang ging was de Zwolse SP.
  Van de rest moet ik nu nog een reactie krijgen..

  Maar na een jaar of 3 knokken weet ik redelijk de weg in dit doolhof en zijn de voorzieningen er bijna “al” allemaal.

  Over effectiviteit en rendement gesproken…  Maak melding

 52. Heel vaak idd

  wellus/nietus

  haantjesgedrag. Die mevr die nu in Den Haag lijsttrekker is zei het al eens.

  Oh wat triest zeg dat er slechts 1 partij reageerde. Zou er na een week of 2 maximaal zo een mail achteraan doen: “Hoe zit het met beantwoording van mijn brief/mail dd…? over…?”. Kranten als de Sensator smullen van verhalen als ze dan nog niet reageren!

  Mooi dat weer eens blijkt dat “de aanhouder wint”!


  Maak melding

 53. Nu wordt ‘ie mooi… complot theorieën… zwart/wit denken…

  Als ik zou beweren dat er nooit een mens op de maan is geland, of ik zou beweren dat de grote leiders van de wereld reptielenbloed hebben, dan zou je kunnen vaststellen dat ik in complot theorieën geloof…

  Als ik attendeer op het feit dat onze verworvenheden en rechten in rap tempo verdwijnen, dan valt dat allemaal te controleren en niet te ontkennen.

  Als je denkt Plantje, dat een politiestaat de oplossing is tegen oprispingen van pubers en jong-addolecenten dan sla je mijns insziens de plank behoorlijk mis.


  Maak melding

 54. Dick,

  Ik heb dergelijke partijen niet nogmaals aangeschreven. De -niet-reactie zegt mij immers voldoende.
  Dan zou ik mij ook aansluiten bij de bedelaars.. Ik ben ondernemer!
  De Stentor heb ik ook aan de lijn gehad, leek geinteresseerd, maar uiteindelijk ook nooit meer wat van gehoord.

  Uiteindelijk gewoon het management van de diverse organisaties persoonlijk benaderen (ipv de eerstelijns leugenaren aan de foon) en die “bedreigen” met een brief aan B&W werkte wel goed.
  Die brieven zijn er tussentijds ook gekomen en die moeten formeel wel beantwoord en gearchiveert worden.

  Ik wist amper wie of wat de SP was, maar in dit geval was het de enige club die gehoor heeft gegeven en voor wat dat betreft bij mij positief op de kaart staat.

  Mijn -onderwerp- is nog ruim onder de 50 jaar en actief op internet.
  Die redde het gevecht tijdens medische problemen ook niet.
  Als je 83 oid bent (en geen externe pitbulls ter beschikking hebt) dan laten ze je gewoon zitten..
  Ik was de grootste zeur, dus kwam ik boven aan de lijst.
  Op zich triest.

  Ik heb er nog geen vrede mee, ondanks dat mijn bescheiden missie met veel moeite gelukt is. Er zijn nog zoveel anderen.  Maak melding

 55. Bericht door jaspert, op 29 december 2009 om 01:20
  Nu wordt ‘ie mooi… complot theorieën… zwart/wit denken…

  Als ik zou beweren dat er nooit een mens op de maan is geland, of ik zou beweren dat de grote leiders van de wereld reptielenbloed hebben, dan zou je kunnen vaststellen dat ik in complot theorieën geloof…

  Ik doel daarmee op de angst wat mensen zullen gaan doen met informatie die ze krijgen uit ID plicht, vingerafdrukken vastleggen enz. Je gaat nog een stapje verder dan dat. Ik ga er niet van uit dat je het allemaal zo ernstig ziet hoor 🙂

  Als ik attendeer op het feit dat onze verworvenheden en rechten in rap tempo verdwijnen, dan valt dat allemaal te controleren en niet te ontkennen.

  Dat valt zeker wel te ontkennen. Ik ben het er mee eens, dat de gemiddelde Nederlander een stuk minder bewegingsvrijheid krijgt. Ik kan de gedachtengang ook wel een heel eind volgen. Ghehe heeft het hier ook regelmatig over en er zitten ook echt wel wat steekhoudende argumenten in hoor! Maar zo in de gauwigheid op de vroege morgen zie ik niet zo snel rechten die ons ontnomen zijn.
  Tot nog toe heb ik voor mijzelf ook nog geen enkel nadeel gezien van de aangescherpte maatregelen en heeft het in die zin voor mij enkel voordelen gehad. Ongetwijfeld ben ik ook enkele keren zonder nut bij camera’s in beeld geweest die er later voor zorgden dat een inbreker of aggressief gastje gepakt konden worden. Dan zie ik daar geen nadeel in.
  Iedereen die aan het piepen is, dat er razzia’s zijn wanneer iemand een bekeuring krijgt als ie geen ID bij zich heeft terwijl hij in de auto zit… Het is al sinds jaar en dag zo, dat je je rijbewijs bij je dient te hebben wanneer je een auto bestuurt, dus DAT is niets nieuws onder de zon.

  Ik heb ook in discussies met ghehe wel vaker aangegeven dat het belangrijk is kritisch te blijven kijken en niet alles klakkeloos te laten gebeuren. Dus ik vind het wat kinderachtig om dan telkens naar mijn hoofd te krijgen dat ik rustig verder moet slapen. Ik denk alleen dat ik er wat beter van vertrouwen (noem het naïever) in ben dan veel anderen. Maar juist door regelmatig dit soort discussies met goede argumenten te blijven voeren denk ik dat we elkaar juist wakker en alert kunnen houden!

  Als je denkt Plantje, dat een politiestaat de oplossing is tegen oprispingen van pubers en jong-addolecenten dan sla je mijns insziens de plank behoorlijk mis.

  Dat denk ik niet.
  En als je denkt dat ik een politiestaat voor ogen heb, heb je het verkeerd begrepen.

  Klein voorbeeldje: enkele jaren geleden reed ik in Limburg om half elf ’s avonds op een 80 kilometer weg… Voor mij reed iemand die overduidelijk dronken was. Hij reed zelfs dusdanig dat ik er niet eens voorbij kon om de persoon wellicht tot stoppen te dwingen. Enkel wanneer hij van de weg raakte schrok hij weer wat wakker en mikte het stuur naar links waardoor hij weer even naar de andere rijbaan schoot. Ik heb daarop de politie gebeld en gevraagd of zij konden helpen deze persoon van de weg te halen. Het antwoord: “Ja, dat zal niet gaan, want we hebben geen auto op de weg” Pardon?!? Een gemeente als Venray heeft op een zondagavond om 22.30 uur gewoon geen enkele politie auto op de weg?!? Ik heb aangegeven, dat ze hem nu van de weg konden halen of over enige tijd van een boom konden schrapen. Ja, ze zouden even kijken of er misschien in Brabant een auto beschikbaar was.

  Iets meer politieagenten is dan toch geen overbodige luxe en nog lang geen politiestaat?

  Bovendien denk ik bij “meer blauw op straat” aan agenten die simpelweg meer zichtbaar zijn. De buurtagent die ook bekend is met mensen in zijn/haar wijk. De agenten die gewoon laten zien dat ze er zijn en staan voor veiligheid.
  Bij “politiestaat” denk ik aan agenten die mensen met bepaalde uiterlijke kenmerken telkens weer om hun Ausweis vragen. Bij een politiestaat staan de controleurs er naar mijn gevoel vooral voor om op te letten dat mensen geen verkeerde (lees: andere) dingen gaan denken.


  Maak melding

 56. Hier
  Wie zijn wij hier om oplossingen te bedenken die men in de proffesionele sferen niet eens kan bedenken?

  is natuurlijk ook de politiek voor. Vind je dat jezelf een goed idee hebt, mail het naar de politieke partij die je aanspreekt. Misschien kunnen hun er zelfs een meerderheid in de raad mee krijgen zodat het idee wordt doorgevoerd. Meer voldoening kun je niet krijgen lijkt me. Desnoods rechtstreeks mailen met een 2e Kamerlid. Je hoort tenminste altijd wat terug. Niet elke waardering hoeft een geldelijke te zijn lijkt me.
  [/quote]
  Zullen we dan maar verzoeken de hele berichtfunctie van Weblog Zwolle uit te schakelen? Ik vind het wel interessant hier een beetje van mening te wisselen met mensen die er anders over denken. Interessant om te zien hoe ze tot dat soort ideeën komen.
  Daarbij vind ik het wel belangrijk te proberen in oplossingen te blijven denken. Maar lijkt me niet, dat wat ik als oplossing zie niet al door politiek bedacht is.


  Maak melding

 57. He plantje,

  Om me er ook even in te mengen;)
  Een recht wat ons ‘ontnomen’ wordt is voor mij: de keuze welke informatie we aan wie geven. Iedereen heeft iets te verbergen, tegen de een ben je immers opener dan tegen de ander. Dat komt omdat we de een meer vertrouwen dan de ander. Dit sociale onderhandelen is een onderdeel van het gehele sociale systeem, wat bijvoorbeeld de basis vormt voor het al dan niet aangaan van relaties of vriendschappen.

  Op het moment dat een groep mensen, in dit geval de overheid, ons dwingt om informatie af te staan, dan ontnemen zij ons de keuze om ons op een natuurlijke manier te gedragen: ze dwingen ons om open te zijn. Dit terwijl velen van ons de overheid lang niet genoeg vertrouwen, om hen al die openheid te geven.
  Nu wordt er steeds meer openheid geëist en wordt de natuurlijke keuze hierin steeds meer genegeerd. Of die keuze nu een recht is of niet maakt me niet uit, het is volgens mij namelijk veel belangrijker dan een recht: volgens mij is het een peiler waarop wij als mensen samen kunnen leven. Ervaring leert dat het onderdrukken van natuurlijke mechanismen op den duur tot explosieve problemen kan leiden. Krop heftige emoties bijvoorbeeld maar eens een tijd lang op.


  Maak melding

 58. Ik vind het vooral heel triest voor de medewerkers van de betreffende benzinepomp, waar ik zelf regelmatig tank. Het lijkt me verschrikkelijk om zoiets mee te maken.

  De huidskleur/afkomst van de daders is niet zo bijster relevant. De kern is dat deze daders worden opgespoord en bestraft.


  Maak melding

 59. Bericht door ghehe, op 29 december 2009 om 09:38
  He plantje,

  Om me er ook even in te mengen

  Ik hoop dat je het niet erg vindt, dat ik je erbij betrokken heb. Maar volgens mij kun je het wel hebben.

  Een recht wat ons ‘ontnomen’ wordt is voor mij: de keuze welke informatie we aan wie geven. Iedereen heeft iets te verbergen, tegen de een ben je immers opener dan tegen de ander. Dat komt omdat we de een meer vertrouwen dan de ander. Dit sociale onderhandelen is een onderdeel van het gehele sociale systeem, wat bijvoorbeeld de basis vormt voor het al dan niet aangaan van relaties of vriendschappen.

  Daar heb je zeker een punt. Maar je weet ook wat er tegenover staat. In dat opzicht slaat bij mij de balans nu eenmaal wat verder door naar de andere kant en bij jou slaat ie wat verder door naar de ene kant.

  Ik denk dat de overheid nu ook een zeeeeer belangrijke kaart in handen heeft. Ze kunnen door goed om te gaan met deze extra informatie zieltjes winnen en mensen gerust stemmen. Maar door regelmatig USB sticks enz te laten rondslingeren en al te gemakkelijk voorbij te gaan aan waarde die mensen toekennen aan de informatie die ze (aldanniet vrijwillig en bewust) verstrekken kunnen ze ook goodwill verliezen!

  Ik vrees zelf ook wel, dat onze overheid dermate vaak steken zal laten vallen dat ik op den duur ook tegen deze zaken in zal gaan. En dat terwijl het principe an sich goed is en juist zeer bevorderlijk voor veiligheid KAN zijn. Maar ja…iets in me zegt me, dat jullie steeds meer argumenten zullen kunnen aandragen in de vorm van voorbeelden waar de mensen die over de informatie beschikken steken laten vallen 🙁

  Tot die tijd blijf ik hopen dat deze mensen zich waardig tonen en het individu blijven respecteren. Je kunt bijvoorbeeld iemand ook enkel om zijn ID vragen als hij/zij iets uitvreet. Dat is al een wereld van verschil!


  Maak melding

 60. Bericht door Roy, op 29 december 2009 om 10:25
  Ik vind het vooral heel triest voor de medewerkers van de betreffende benzinepomp, waar ik zelf regelmatig tank. Het lijkt me verschrikkelijk om zoiets mee te maken.

  Dat vooral! De keren dat ik er ben geweest waren het erg gezellige en sociale mensen. Ik wens ze dan ook veel sterkte!


  Maak melding

 61. Opmerkelijk voorval Plantje, wat je in Venray beleefde. Dat is uiteraard ook niet wat ik voor ogen heb.
  Wat mij trouwens opvalt is dat je overdag in en rondom de binnenstad ‘struikelt’ over de agenten, terwijl het doen van aangifte al op gezette tijden dient te geschieden wegens onderbezetting.
  Betere verdeling van inzet zou ook tot de opties kunnen behoren.

  Maar to the point denk ik niet dat overvallen als op het tankstation voorkomen zullen worden door meer blauw op straat. Wil je daar een oplossing voor zoeken, dan moet je kijken naar de achtergrond van de daders. Over het algemeen spreek je dan over jonge mannen tussen de 15 en 25 jaar uit een achterstandmillieu. Oplossingen zouden kunnen liggen in het verkleinen van die achterstand middels scholing en opvoedkundige begleiding o.i.d. Maar goed, ik heb daar niet voor gestudeerd.

  Los daarvan vind ik het zeker een van belang dat we met ons allen waken over in hoeverre we in een steeds gecontroleerder staat willen leven. Meer blauw op straat geeft mij in die zin niet zo zeer een ‘veiliger’ gevoel. Natuurlijk heb ook ik niks te verbergen, dus dan hoef ik ook niet gecontroleerd te worden. Ja, ik voel mij in mijn vrijheden en waardigheid aangetast en zo zou volgens mij ieder zichzelf respecterend mens dat kunnen/moeten ervaren.


  Maak melding

 62. plantje, of ik het kan hebben: nou t was wel even schrikken hoor:P gekheid natuurlijk. haha

  Maar het gaat mij niet eens zozeer om verloren usb-sticks. Over akkefietjes vallen is natuurlijk erg gemakkelijk, al maken verloren usb’s het er natuurlijk niet mooier op.
  Het gaat mij wel om de verstoorde machtsverhouding tussen overheid en volk, wanneer iedereen verplicht wordt zijn/haar informatie en lichaamseigenschappen af te staan. Het is dan geen handelsverdrag meer, maar een gebod. Een gebod van een overheid vind ik vrij ongepast.
  En veiligheid (of controle, t is bijna hetzelfde), tja t zal best helpen tbv veiligheid, maar persoonlijk vind ik veiligheid net als drank: met mate is leuk, maar teveel maakt meer kapot dan je lief is.

  😉


  Maak melding

 63. Want daar waar mensen allerlei complotten zien wanneer regering en wetshandhavers moderne techniek gebruiken om zaken beter in de gaten te krijgen en houden gaan ze er aan voorbij, dat de moderne criminelen wél dat soort zaken gebruiken!

  Is er wel een onderscheid tussen ‘moderne criminelen’ en ‘wetshandhavers’?

  http://www.michelkraay.nl/%5B/url%5D

  Het doel van deze site is burgers een inkijk in de schimmige wereld van de illegale handel in persoons- en bedrijfsgegevens te geven. Burgers zijn onvoldoende bekend door wie en met welk doel er handel in privé- en bedrijfsgegevens plaatsvindt en waar die informatie blijft. Middels originele tapverslagen, onderzoeksopdrachten en geluidsfragmenten zal worden aangetoond dat naast de overheid ‘Big Brother’ ook bestaat in de vorm van bedrijven, die heimelijk handelen in vertrouwelijke informatie. Maar ook is deze site een waarschuwing voor ambtenaren en medewerkers van bedrijven die persoons- en bedrijfsgegevens beheren en wetenschap dienen te nemen van het fenomeen pretexting en social engineering.

  Lees op bovenstaande site ook vooral over de handel en wandel van onze overheid en het OM.


  Maak melding

 64. Maar goed, ik heb daar niet voor gestudeerd.

  Ik ook niet… is ook maar my two cents 🙂

  Los daarvan vind ik het zeker een van belang dat we met ons allen waken over in hoeverre we in een steeds gecontroleerder staat willen leven. Meer blauw op straat geeft mij in die zin niet zo zeer een ‘veiliger’ gevoel. Natuurlijk heb ook ik niks te verbergen, dus dan hoef ik ook niet gecontroleerd te worden. Ja, ik voel mij in mijn vrijheden en waardigheid aangetast en zo zou volgens mij ieder zichzelf respecterend mens dat kunnen/moeten ervaren.

  Ik respecteer mezelf wel degelijk, maar ik ervaar dat niet zo. Het is prima om er gewoon over van mening te verschillen. In sommige discussies is het ook niet zomaar mogelijk om er helemaal uit te komen.

  Het gaat mij wel om de verstoorde machtsverhouding tussen overheid en volk, wanneer iedereen verplicht wordt zijn/haar informatie en lichaamseigenschappen af te staan. Het is dan geen handelsverdrag meer, maar een gebod.

  Zou het helpen als de overheid ook zichzelf een verplichting zou stellen aan te tonen wat met bepaalde informatie gebeurt? Of als de overheid ook verplicht gesteld wordt aan te tonen welke misdrijven opgelost konden worden door iedere specifieke camera? En bij niet bewezen nut kan een camera dan weg… Maar dat is natuurlijk altijd moeilijk… Stel dat er camera’s bij de diverse tunnels in Zwolle komen en er is 10% minder incidenten bij die tunnels….waar lag het dan aan?

  Is er wel een onderscheid tussen ‘moderne criminelen’ en ‘wetshandhavers’?

  Ik hoop het wel!

  Ik blijf in ieder geval bij de stelling, dat dit soort discussies goed is en door de gehele maatschappij gevoerd moeten blijven worden!
  Onze hele democratie is gebaseerd op beleidsmakers die vervolgens gecontroleerd worden door onze volksvertegenwoordiging. Zo moeten we ook als burgers dit soort dingen gewoon ter discussie blijven stellen.


  Maak melding

 65. Onze hele democratie is gebaseerd op beleidsmakers die vervolgens gecontroleerd worden door onze volksvertegenwoordiging.

  Maar helaas komen die allemaal uit hetzelfde nest en blijft de goedgelovige burger leven met een democratische illusie.


  Maak melding

 66. Maar helaas komen die allemaal uit hetzelfde nest en blijft de goedgelovige burger leven met een democratische illusie.

  Dat heb je zelf in de hand! Iedereen kan (met een beetje werk) een politieke partij beginnen!


  Maak melding

 67. @ Hans 02:07

  Ik heb dergelijke partijen niet nogmaals aangeschreven. De -niet-reactie zegt mij immers voldoende.
  Dan zou ik mij ook aansluiten bij de bedelaars.. Ik ben ondernemer!
  -Veelzeggen idd: niet-reactie. Alleen al vanuit het oogpunt van fatsoen hoor je te reageren. Zo sta ik tenminste wel in het leven. Bel straks trouwens nog 1x naar TenHag (soms wel eens een naam noemen). Deze ondernemer heeft het een paar keer verrekt terug te bellen. Maar hij beloofde wel een goed advies te geven. Da’s natuurlijk ook zo, als je iemand nodig hebt….

  De Stentor heb ik ook aan de lijn gehad, leek geinteresseerd, maar uiteindelijk ook nooit meer wat van gehoord.
  – naam van h*ernalist, neh laat ook maar dat gaat te ver. Heb ook een bijzonder slechte ervaring met een muppet gehad. Zal de naam ook niet geven. Kreeg gelijk en netjes excuus van de adjunct- hoofdredactrice.

  Uiteindelijk gewoon het management van de diverse organisaties persoonlijk benaderen (ipv de eerstelijns leugenaren aan de foon) en die “bedreigen” met een brief aan B&W werkte wel goed.
  – Wauw die zijn erg….en uitdagend tegelijk.

  Die brieven zijn er tussentijds ook gekomen en die moeten formeel wel beantwoord en gearchiveert worden.
  – Gelukkig maar. Dat ze worden bewaard en terug zijn te vinden is idd wel erg belangrijk!

  Ik wist amper wie of wat de SP was, maar in dit geval was het de enige club die gehoor heeft gegeven en voor wat dat betreft bij mij positief op de kaart staat.
  – Ze bijten zich vaak wel vast in iets….prima.

  Mijn -onderwerp- is nog ruim onder de 50 jaar en actief op internet.
  Die redde het gevecht tijdens medische problemen ook niet.
  Als je 83 oid bent (en geen externe pitbulls ter beschikking hebt) dan laten ze je gewoon zitten..
  Ik was de grootste zeur, dus kwam ik boven aan de lijst.
  Op zich triest. Ik heb er nog geen vrede mee, ondanks dat mijn bescheiden missie met veel moeite gelukt is. Er zijn nog zoveel anderen.
  – Mooi dat je doorgaat en aan anderen denkt. Niet iedereen heeft dezelfde (communicatie)mogelijkheden en kwaliteiten als de ander. Goed dat je je ervaringen zo weer kunt gebruiken.

  Succes!


  Maak melding

Reageer