Plastic/kunststofafval-containers tijdelijk verwijderd

Zwolle – Tijdens de jaarwisseling worden de circa 50 kunststofcontainers die op verschillende locaties in Zwolle staan tijdelijk verwijderd. Hiermee wordt voorkomen dat de containers door vuurwerk worden vernield of in brand worden gestoken. De containers voor plastic- en kunststofafval worden op maandag 28 december weggehaald. Op zaterdag 2 januari 2010 worden de containers teruggeplaatst. Zwollenaren wordt verzocht plastic en kunststof verpakkingen zolang thuis te waren.

Om vernieling en brandstichting te voorkomen worden ook de ondergrondse papiercontainers in Zwolle tijdelijk afgesloten tijdens de jaarwisseling. Bewoners wordt verzocht het oud papier tijdens de jaarwisseling thuis te bewaren. Meer informatie over het aanbieden van afval vindt men in de Afvalwijzer of op www.rova.nl. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of via e-mail klantenservice@rova.nl.  

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Bij de Spar/Wipstrik waren de containers al weggehaald en wat zag ik? Tientallen plastic zakken lagen op de plaats, waar de containers hadden gestaan. Zo maar op de grond gegooid. Mee naar huis nemen, stel je voor, veel te veel moeite!!>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(


  Maak melding

 2. ik vind het begrijpelijk dat ze worden weggehaalt maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn, steek vuurwerk af op een open stuk en niet in brievenbussen en containers dat kost de gemeenschap klouwen vol geld en als de gemeentelijke belastingen weer omhoog gaan mopperen we daar weer over zo is de cirkel weer rond, dus laten we geen spullen kapot maken dat scheelt een boel narigheid


  Maak melding

 3. @ Dick, er staat ook een e-mail adres,ik weet niet wat sneller gaat.

  Ik heb bij de Spar wel gezegd,dat men de plastic zakken op de grond had gegooid.Nu denk ik, dat het personeel na sluitingstijd de zaak op gaat ruimen, wat natuurlijk niet het werk van winkelpersoneel is.


  Maak melding

 4. Vind zelf de telefoon het meest praktisch. Dan moeten ze ook gelijk antwoorden. Als jij in je mail niet aangeeft voor wanneer ze moeten reageren, geven ze de mail-beantwoording geen prioriteit. Bovendien heb je interactie over de telefoon. Succes!


  Maak melding

 5. T zal mij benieuwen of er gereageerd wordt van de kant van de rova. doorgaans ligt het hele zakie plat tussen kerst en nieuwjaar.
  ze zouden eigen iets moeten verzinnen op het afsluiten van die bakken dat zou een boel tijd en energie schelen.


  Maak melding

 6. Verdieping: bij een binnenkomend telefoongesprek is het vrij lastig zwijgen. Ze zullen dan middels een bandje info geven over de openingstijden. Mailen kan ook natuurlijk….Als je na een korte periode nixxx gehoord hebt verwijs je daarna. Geen probleem dus.

  Anders ga je eens strak aan het verzinnen? Wie zijn de “ze” eigenlijk?


  Maak melding

 7. Tsja de telefoon opnemen zal nog wel gaan, maar actie ondernemen wordt een probleem als het hele handeltje thuis kerstvakantie zit te vieren.  Maak melding

 8. Als “het hele handeltje” tussen Kerst en O+N thuis is….hoe ernstig is dat in deze? Op het stadskantoor zijn ook altijd mensen, moet er morgen nog heen. De wijkmanager of de wijkcoordinator kan hier (bij geen gehoor) ook tegen optreden

  Tientallen plastic zakken lagen op de plaats, waar de containers hadden gestaan. Zo maar op de grond gegooid.

  Waar een wil is is een weg. Bij voorbaat afze*ken en nooit oplossingen aandragen is écht te makkelijk Verdieping.  Maak melding

 9. Ik constateer enkel. vuilophaaldienst ed is altijd al het ondergeschoven kindje geweest tijdens het gemeentelijk kerstreces, ik heb hier helaas geen oplossing voor.


  Maak melding

 10. Wat ik zo knap aan jou vind Verdieping, is dat je het hele jaar voortdurend dingen constateert met een negatieve lading….en toch met carnaval (alle dagen volkomen en ongeremd?) uit je plaat kunt gaan en vrolijk kunt lopen doen. Heb je ergens een knop?
  Maar ik mis je oplossingsgerichte denken ook in andere zaken.

  Bij ons zijn ze in de kerstvakantie wel goed bereikbaar. Mindere bezetting, dat dan weer wel. Maar velen zijn vrij, omdat er minder werk is. Reken erop dat de maatschappij moet betalen voor elk uur meer werk bij overheidsinstanties. Neem aan dat bij elk overheidsbedrijf (is de ROVA niet eens of wel?) zorgvuldig naar de bezetting en ervaringen uit het verleden wordt gekeken.

  Benieuwd wat Janneke te horen krijgt op het bandje. Weet zeker dat ze bij de wijkmanager en de -coordinator ook tenminste een luisterend oor krijgt. Weet ook zeker dat 1 van de 2 altijd bereikbaar is. Het was trouwens op het oog redelijk druk op het stadskantoor.

  Onvoorstelbaar triest gedrag en “na mij de zondvloed denken” dit trouwens, maar zoooo 2009 helaas:

  Bij de Spar/Wipstrik waren de containers al weggehaald en wat zag ik? Tientallen plastic zakken lagen op de plaats, waar de containers hadden gestaan. Zo maar op de grond gegooid. Mee naar huis nemen, stel je voor, veel te veel moeite!!  Maak melding

 11. Op de hoek Dijkstraat/Friesewal is ie nu ook weg, mag wel wegblijven ook, want dat ding wordt pontificaal midden op het trottoir gestald. Er wordt niet over nagedacht hoe zet ik het ding neer, nee pleur maar neer. Mensen worden boos en gooien uit frustratie de boel gewoon in de grijze container.


  Maak melding

 12. Ik heb de ROVA gebeld en gezegd, dat men “het plastic” nu “deponeert” op de plek, waar eens de containers stonden. De juffrouw vertelde me dat elke dag de veegwagen langs komt om het mee te nemen. Ik moest nog wel even vertellen, waar het lag en ze zou er werk van maken, want het was brandgevaarlijk.
  Zo, en nu maar hopen dat het weggehaald wordt, vanmiddag was de stapel nog hoger geworden.

  Meer kan ik er ook niet aan doen.


  Maak melding

 13. Belofte maakt schuld! Als het oudjaarsdag niet weg is, kun je verwijzen naar het telefoontje van net. Maar ze klonk blijkbaar nogal overtuigd…Brandgevaar idd.

  Jammer van die verdachtmakingen (onbereikbaar) ook van Verdieping.

  Goed dat je gebeld hebt Janneke en hier ff het één en ander hebt neergezet. Mensen wijzen te vaak en te makkelijk naar elkaar. Trieste, gemakzuchtige, veroorzakers trouwens!!!


  Maak melding

 14. Janneke schrijft: ” Mee naar huis nemen, stel je voor, veel te veel moeite!”

  Ik zou eerder denken: Die containers gewoon heel laten, stel je voor, veel te veel moeite 🙂

  (Waarom hebben de containers trouwens geen stevige afsluitmogelijkheid? – Zodat ze op slot zouden kunnen ipv weggetakeld moeten worden)


  Maak melding

 15. Nou ik heb mijn plastic een week lang netjes thuis bewaard en ben vandaag met een vuilniszak vol naar het winkelcentrum v Zuid getogen omdat de containers nu terug zouden zijn.
  Ze waren ook terug…
  EN blijkbaar hadden meer brave burgers een week lang hun plastic thuis verzameld want de containers zaten
  nu alweer helemaal vol! Er lagen grote stapels tassen met plastic tussen de containers en Janneke ik ben zo ‘asociaal’ geweest mijn vuilniszak daarbij te leggen, want ik wilde de terugweg (op de fiets) boodschappen mee naar huis nemen en dat had niet gekund als ik het plastic weer mee naar huis had genomen…

  Overigens zijn de containers bij winkelcentrum Zuid veel vaker vol. Als men dan steeds weer het plastic mee naar huis zou moeten nemen gaat men natuurlijk uiteindelijk gewoon weer de grijze container ervoor gebruiken…


  Maak melding

Reageer