Algemeen Log 70

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 71 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 289
 1. Bericht door ingrid, op 28 december 2009 om 16:29
  Weet je waar ik zo flauw van word al dat geneuzel over inkomensafhankelijke tegemoetkomingen, je werkt met ze 2én en dat word ook erg gestimuleerd om dat vooral te doen. Het begint al wanneer je je kind aanmeld voor de kinderopvang, dit is inkomens afhankelijk, omdat ik wilde blijven werken en we dus 2 inkomens hadden mo cht ik de volle pond betalen. Ook zaten er kinderen waarvan de moeder met een opleiding bezig was (alle respect hiervoor) maar daar was een subsidie en daaruit werd de kinderopvang betaald, terwijl papa ook een betaalde baan had.
  Zo zijn er nog veel meer subsidies die inkomens afhankelijk zijn, waar je niet voor in aanmerking komt omdat je een 2e inkomen hebt. Het is dat ik mijn werk zo leuk vind maar als je alle subsidie bij elkaar opteld waarvoor je in aanmerking komt met 1 inkomen, heb ik wel eens gedacht je kunt beter stoppen, hou je per maand volgens mij meer over.

  Eigenlijk denk ik, dat je het iets anders moet zien. Ik denk dat we in onze handjes kunnen klappen dat de mensen die (deels) subsidie nodig hebben en daar reacht op hebben dat ook krijgen. Het geeft wat administratieve rompslomp, maar het geeft mensen ook de mogelijkheid tot gemakkelijker leven!

  Naar ik begrepen heb krijgen ook tweeverdieners met een redelijk goed salaris nog een aardig bedrag terug van de kinderopvang. Vrienden van mij hebben het over bruto ?? 900,- per maand voor 3,5 dag per week en netto ergens in de ?? 400,- per maand. Hoezo bruto/netto?!? Het is niet dat ik het jou of wie dan ook persoonlijk misgun Ingrid, maar het is toch eigenlijk raar…. Bekijk het eens van een afstandje: mensen met kinderen maken gebruik van een bepaalde dienst (kinderopvang), dat kost x euro en we vinden het met zijn allen heel normaal dat de staat daarvan een significant deel betaalt. Zodat we met zijn allen aan het werk kunnen blijven…

  Wat mij betreft schaffen ze de hele toeslag meuk af en zorgt men gewoon dat er overal in Nederland voldoende kinderopvang is. Gewoon voor niets. Dat maakt van de kinderdagbegeleiders ineens ambtenaren en daar is volgens mij niets mis mee. Als ze willen dat mensen gaan werken moeten ze het denk ik op die manier oplossen.

  Bericht door Gerrit D, op 28 december 2009 om 16:36
  Beste Ingrid,
  Dan reken je het even uit, zet het geen zoden aan de dijk dan stop je toch? Wees maar bij dat je kunt werken en werk hebt.

  Ze geeft toch duidelijk aan, dat ze haar werk leuk vindt! Sommige mensen rekenen misschien niet alles tot op de euro na en kijken dan wat het meest rendabel is. Het is ook wat waard om bijvoorbeeld weer gewoon aan de slag te kunnen als je kinderen opgegroeid zijn.

  Gewoon er voor de kinderen zijn is ook een goede reden. Maar dat is niet alleen verantwoordelijkheid van de vrouw in het huishouden!


  Maak melding

 2. @ Plantje, het was nu wat beter de vergoeding voor de kinderopvang,
  maar ze zijn daar al weer mee bezig omdat terug te draaien want het heeft allemaal een boel geld gekost.
  Vond het betalen van de kinderopvang nog niet eens het ergste, koos er tenslotte zelf voor om te blijven werken, maar als ik dan hoorde en van dichtbij gezien, dat omdat iemand wilde herintreden, en pa ook gewoon een baan had en zij deed een studie en werkte erbij en had dus ook inkomen, en de opvang voor 80% vergoed kreeg ging mij de haren overeind staan.

  En nu zitten we in de fase dat de oudste binnenkort 18 word, en nog op school zit, krijgt hij wel ongeveer 75 euro in de maand daar mag je je studie van betalen en ook je ziektekostenverzekering ( krijgt wel iets terug via de belasting) we krijgen via de belasting kindertoeslag of i.d 3 euro per maand voor 2 kinderen, meestal krijgen we aan het eind van het jaar bericht dat we het terug moeten betalen, en zo gaat dat met heel veel dingen.

  Bij 1 verdieners komt er veel meer binnen door allerlei regelingen, dus ik zeg niet dat ik wil stoppen met werken absoluut niet, maar zoals ze jaren terug zeiden en slimme meid is op haar toekomst voor bereid, dat stimuleren ze niet daar in Den Haag.


  Maak melding

 3. Op zich ben ik het wel met je eens Ingrid… het lijkt erop: hoe harder je werkt hoe meer geld het je uiteindelijk kost. En de luie varkens kunnen maar geld binnenhengelen!

  Toch denk ik, dat dat iets is dat wel of niet in je aard zit. Naar mijn idee ben je goed bezig als je werkt! Het zou zeker wat meer beloond moeten worden.

  Bijvoorbeeld: iemand die werkt moet gewoon gratis kinderopvang kunnen gebruiken. Iemand die niet werkt zou daar simpelweg geen gebruik van moeten mogen maken. Hij/zij kan immers zelf voor de kinderen zorgen.


  Maak melding

 4. Goeiemiddag; Gefeliciteerd Joppuh, met deze voltreffer in de laatste Algemene Log van 2009! Mooi dat er toch nog een Feyenoorder meedoet om de prijzen en wat wint dit seizoen 😉


  Maak melding

 5. @ Plantje, ben het met je eens, ik vind dat werken wat meer “beloond”mag i.p.v. dat 1 verdieners die daar ook zelf voor kiezen, dan ook wel eens de gevolgen van deze keuze mogen ondervinden, en niet tgemoetkoming hier en dan weer daar voor krijgen en dat terwijl je al 2 verdiener nergens voor in aanmerking komt.
  Als je het inderdaad zou uitrekenen vraag ik me af wie er meer verdiend de 2 verdiener of alleen verdiener, denk ik dat dit de reden is dat toch steeds meer vrouwen zeker als er meer kinderen komen afhaken.

  @ Dick ik ben zelf niet heen geweest de jongens en mijn man wel, was erg gezellig behoorlijk wat volk op de been, zwolle had het redelijk gedaan beQuick en berkum hadden alles gewonnen tot nu toe.
  Of ze vanavond nog heen gaan? (V) echtgenoot is niet vrij en moet tot 18.00 werken, dus voordat we gegegeten hebben enz. is al wel 7.00 uur, dus weet niet of ze gaan.


  Maak melding

 6. Eigenlijk vind je gewoon dat je te weinig verdiend Ingrid? Klopt:

  1 verdieners die daar ook zelf voor kiezen

  Doen 2-verdieners ook. En in Drenthe heb je veel handige boys (vooral) met minimaal een 3-verdienend huishouden. Die kunnen blijkbaar niet écht samenleven. De kerel doet er dan vooral zomers een bedrijfje bij.

  De rekensommen zijn niet zo moeilijk. Je kunt ook kijken naar wel inkomen nodig is om dat maandelijkse salaris wat nodig is als gezin/alleenstaande/2-verdieners binnen te krijgen. Maar 2009 heeft (denk niet dat jij zo bent Ingrid) wel een pijnlijke volksziekte blootgelegd….hebzucht.  Maak melding

 7. @ Ingrid, Mooi!!: was erg gezellig behoorlijk wat volk op de been, zwolle had het redelijk gedaan beQuick en berkum hadden alles gewonnen tot nu toe.
  Anders neem jij toch hun aanwezigheid waar? Er wordt vanaf 19.15 gevoetbald. Kunnen we samen alvast “indrinken voor bij WVF op ’t veld” met een bakkie van Joop?

  Ga eens even kijken wat WVF gedaan heeft…


  Maak melding

 8. Oh nee dick ik verdien prima daar heb ik zeker geen klagen over:) En over het algemeen heb ik geen moeite met dat er in bepaalde gevallen geholpen word, maar soms dan denk ik het moet niet gekker worden in dit land.
  De voetbal trekt me niet zo dat ik daar alleen naartoe ga.En gisteravond kon ik niet.


  Maak melding

 9. Kan ik het ook zo zeggen ingrid?

  Gezin A werken zich samen helemaal 3 slagen in de ronte en mogen blij zijn rond te komen en heel Zwolle doorfietsen om te werken, terwijl bv gezin B die een bijstandsuitkering heeft 3 scooters en een auto voor de deur hebben staan omdat ze toch ”naar een sollicitatiegesprek moeten kunnen komen”


  Maak melding

 10. Gelukkig maar Ingrid 14:20. Persoonlijk vind ik dat het hier uitstekend geregeld is. En dat er maar weinigen zijn die écht wat te klagen hebben. Denk dat wanneer je met zijn 2-en 60 uur werkt in de week, dat je dan een mooi inkomen hebt. Dan kun je idd misschien net boven een grens zitten. Maar dat heb je altijd met grenzen. Kijk eens naar 65/67? Nu willen ze trouwens voor zwaar werk het netto salaris in de plaats doen…lijkt niet zo gek. In elk geval makkelijker meetbaar. Tja, heb je wel een nog abstractere grens.

  Persoonlijke overweging. Mijn vrouwelijke collega werkt en haar man is huisman….ook prima lijkt me: al moet ik er zelf niet aan denken!!
  Het is waar dat er diverse regelingen zijn voor gezinnen/alleenstaanden (die bijvoorbeeld onevenredig meer betalen aan bijvoorbeeld waterschapslasten, 33% van iedereen die met meer dan 1 persoon in een huis woont). Voor zover ik ze ken, komen ze eerlijk en solidair op mij over.
  ——
  voetbal: jammer


  Maak melding

 11. Over eerlijkheid: vind het belachelijk dat “de rijken” evenveel kinderbijslag krijgen als “de armen” mag van mij inkomensgerelateerd zijn.

  Om over de eerlijkheid mbt de hyupotheeklasten-aftrek maar helemaal niet te schrijven!!!


  Maak melding

 12. @ Natascha: het vermoeden van uitkeringsfraude? Goed punt, maar volgens mij betrappen ze er wel elk jaar meer. Ben benieuwd naar de jaarcijfers van Sociale Zaken.


  Maak melding

 13. de parkeergarage diezerpoort wordt goed benut er staat een file van hier tot… zou dat toch komen door die mooie lift die ze gemaakt hebben);)hahahahah


  Maak melding

 14. Het zou eerlijker zijn en socialer als subsidies van o.a. kinderopvang inkomensafhankelijk zou zijn.De hypotheekrenteaftrek aangepast zou worden.En de privatisering in de zorg in het geheel op de schop gaat.Kinderbijslag zou ook naar inkomen berekend moeten worden.


  Maak melding

 15. Goed zo Zwolse helemaal mee eens.Wat betrft die 65/67 lijkt me toch heel moeilijk in te vullen wat nou zwaar werk is en niet.Ik heb 37 jaar op de markt gestaan,ook daar zit veel verschil in .Als je stroopwafels bakt of je moet de hele dag in die koude vis staan te snijden.Zelf heb duizenden kilos kaas staan snijden,neem van mij aan dat het in de winter een klere baan is alleen als je het met plzier doet heb je het niet in de gaten en dat is denk ik met heel veel werkzaamheden zo.


  Maak melding

 16. Ik ben het voor een deel met je eens Zwolse maar dan is het ook zo, dat er veel strenger gecontroleerd moet worden op mensen die er misbruik van maken, want daar erger ik me groen en geel aan. Heb zelf op een afdeling gewerkt waar dat regelmatig voorkwam misbruik van regelingen.
  @ Dick het is inderdaad zo dat als je net op madaal zit je meestal buiten allerlei regelingen valt, en daardoor buiten vele regelingen valt, en je moet dan je werk erg leuk vinden, om als gezin te blijven zeggen het is leuk als we met zijn 2én werken want voor de man geld net zo goed een extra inspanning als zijn partner blijft werken.


  Maak melding

 17. @ Wichert: zwaar werk of niet is ook donders moeilijk te bepalen. Hoorde enkel wat op een journaal, dat ze een andere invalshoek hadden bedacht (inkomen dus). Benieuwd naar de uitwerking.

  @ Ingrid; Volgens mij heb je een redelijk (hoe subjectief natuurlijk ook) gezinsinkomen met samen een modaalinkomen. Maar ik ken de netto-bedragen niet. Zitten toeslagen als ploegentoeslag, wachtdiensttoeslag, inconveniëntentoeslag er dan ook bij of komt dat er nog overheen? Het blijft inderdaad een persoonlijke overweging. In relatie tot wat je nodig hebt om de tent draaiend te houden.


  Maak melding

 18. @ Natascha wat jij zegt dat bedoel ik ook heb in mijn “jeugd”zo vaak dingen in mijn buurt zien gebeuren, en nog wel dat ik dacht hoe is dit mogelijk, en ik werk bij een instantie die daar erg dicht bij staat, er waren zelfs lieden in de buurt die me ontweken dat zegt genoeg.
  @ Dick ploegentoeslagen die hebben we niet, en het is ook niet echt klagen maar meer ergeren.


  Maak melding

 19. @ Ingrid, ik weet het dus ook niet. Anders moet je eens gaan rekenen en die situatie rond die grens uitlichten en communiceren met en/of een politieke partij en/of bijvoorbeeld het ministerie SoW (is dat geloof ik). Wel interessant om eens over op de hoogte te blijven…


  Maak melding

 20. Tja, het is hetzelfde als wietkwekerij spullen verkopen maar kweken mag nie he….

  Opvoer producten verkopen maar een opgevoerde brommer mag niet….  Maak melding

 21. Sorry Natascha, op 29 december 2009 om 18:54
  Tot hoe laat duurt die voetbal?

  Was net een klein Zwols-kwartiertje weg naar mijn maat om er samen heen te gaan. Tot hoe laat de voetbal duurde weet ik niet. Heb nog gehoord (meer…) dat Be-Quick met 3-2 van Berkum won in de finale…maar hoe laat de tap dichtging weet ik wel ongeveer 😉
  WVF was slecht en SV Zwolle was ook niet veel geloof ik. Sprak nog wel die kerel die ik anders altijd (keer of 3) alleen in Spanje tegenkom.
  Tapt samen met Gerard de R. wel eens in het stadion. Altijd vrolijk en van de SV, ben zijn naam natuurlijk weer vergeten….Verdorie Freddy wist zijn naam: kun je er niet even inkomen?

  Oh en bij De Vrolijkheid zijn ze ongetwijfeld nog tot na middernacht doorgegaan.


  Maak melding

 22. 31e Olde Zakk??n toernooi

  Helaas is het topic “30e Olde Zakk??n toernooi weer groot succes” vergrendeld. Via deze onsympatieke weg wil ik graag in contact komen met de organisatie. Als WVF tenminste nog welkom is na zoveel jaar verzaken? Han S. neem ik aan?

  Ben in eerste instantie bijzonder benieuwd naar de datum in 2010. Ook ivm halve marathon en (het in Westenholte erg populaire) stratenvolleybal-tournooi. Zal een zoeken op het immer ten dienste staande www of Bas-autowas al een datum heeft gepland voor het festijn op “De wijde steen”.


  Maak melding

 23. Dick lees digitale kroniek,daar staan alle data toch in?/ ik mis trouwens wel wat al dat digitale gedoe.Een kroniek moet je kunnen vastpakken ,kunnen ruiken ,kunnen verscheuren,en vervolgens de openhaard mee aansteken.Je schreef altijd leuk of was jij dat niet?????


  Maak melding

 24. Old ezakken is altijd gelijk met Volleybal toernooi dacht ik.Dat WVF niet mee doet vind ik erg jammer.Of wij moeten het oppakken.Ik draag de zak en jij de geldbuidels .jij doet de wissels en ik zorg voor de drankjes enz.


  Maak melding

 25. Oeps, Wichert wat een mooie reclame voor onze digitale Kroniek 😀
  Even snel gekeken maar de data gaan niet t/m juni. Voor de jeugd kopiëren ze De Kroniek nog wel trouwens. Vind het digitaal ook nixxx, maar er was ook wel heel weinig interesse om ze mee te nemen. Daar kun jij vast over meepraten…

  Dank over schrijven, jij schrijft toch ook nog wel eens wat af en toe? Goed voornemen? Heb het nu al een tijdje klaar, moet het alleen nog uittypen voor 15/1. Heb eens met Jan van D. gezocht naar een archief maar potverdorie alles wat door de jaren heen bewaard is gebleven aan Kronieken was toen bij WVF onvindbaar!>:( Aan die tijd van “De 3 Muskiebiers” hebben we onnoemlijk veel lol beleefd. Herman N. bewaart nogal veel. Gisteravond vergeten te vragen of hij dat nog steeds doet.

  Heb JaPie(terman) er gister over gesproken. Heb ook eigenlijk alleen maar mensen gehoord die er niet heel veel vertrouwen in hebben. Zelf heb ik dat wel…waar stond jij altijd Wichert? En Freddy; is nu natuurlijk ook WVF-ert. Na verluidt kon hij vrogger een aardig balletje trappen bij de Boys!?

  Maar vrees dat er teveel mensen zullen meedoen die niet alleen komen voor het “meedoen”. Daarom kom ik ook niet door de “kwaliteitsmeter” (vrees ik). Heb voorlopig 28 namen.
  Morgenavond/-nacht ff uitkristaliseren met 2 “bijna zekere” deelnemers.
  1 wilde het al in de zomer met mij oppakken. Gert-Jan E. wilde het van de zomer geloof ik ook oppakken, maar die moet maar gewoon meedoen.

  Maar bijvoorbeeld De Karre kan natuurlijk bij meerdere verenigingen meedoen. Heb ook de meeste keepers. Maar nog erg weinig toezeggingen :'(

  Ach, we beginnen ook pas serieus met de voorbereidingen op 1 januari. Hopelijk in shirts van het onvolprezen http://www.weblogzwolle.nl. En die weten officieel ook nog van nixxx 😉
  ——
  Ben ook bang dat het gelijk is. Maar een beetje WVF-er met wil om te winnen, schuldbesef (veel te lang afwezig) en de gezelligheidsdieren….zouden toch eigenlijk voor de Olde zakk’n moeten kiezen. Met gewezen toppers als Ron Jans, Benny Hendriks, Ype Hamming (potverdorie, die kan ook mooi op de bank bij WVF! Hoewel Gerard Marsman kan ook…..er zijn vele wegen….), Martin Reynders, Gert Peter, v. Ark/v.Marle/Jan Westemeyer….begin ik toch weer aan een opsomming.


  Maak melding

 26. Excuses voor het te zeer off topic gaan in het onderwerp over de man die van de Peperbus gesprongen is.

  Ik dacht er een redelijk beschaafde discussie net afgesloten hebben en dan komt er iemand absoluut lomp doorheen. Waar de discussie eerst nog ging over hoe mensen reageren op het verschrikkelijke voorval verviel dit ineens in een discussie over Willem Lucht persoonlijk. Dat is ook NIET mijn bedoeling geweest! Vandaar mijn luchtigere reactie op “De Waarheid”

  =============

  De edit was toevallig onder jouw naam. Niet persoonlijk.
  Over het algemeen waren de laatste reacties niet meer op het nieuwsbericht gericht.


  Maak melding

 27. Ex-Zwollenaar mooi beschreven: Bert Wagendorp in het slot van een opinie in de VK. O.a. over het slot van Erben’s schaatscarriere…

  Erben Wennemars deed gisteren éénhonderdste van een seconde te lang over de 1500 meter. De tijd niet genoeg vertraagd. Daarom mag hij niet meedoen aan de Winterspelen en daardoor kwam er een eind aan vijftien jaar topsport. In zijn hoofd duurde de afgelopen nacht die éénhonderdste seconde langer dan het voorafgaande anderhalve decennium; zo relatief is tijd.

  Erben, bedankt, treur niet te lang. Hoogste tijd voor een mooie nieuwe illusie.

  Dat tijd een illusie is, is natuurlijk ook een grote troost. Geen zorgen over het heenvlieden van de tijd vrienden: allemaal gelul. Er is helemaal geen jaar voorbij, er is zelfs nooit een jaar begonnen. Het verleden bestaat niet en de toekomst evenmin, er is alleen het nu en zelfs dat maar even.

  Overmorgen begint een nieuw jaar, al moeten we ook daar dus niet zo??n punt van maken.
  Bedankt voor je tijd, ik wens jullie allemaal een heel gelukkig 2010, illusie of niet.  Maak melding

 28. TV, a day before:

  Nova (N2, 22:15)
  – Guusje ter Horst: ‘Wereld aan ramp ontsnapt’
  * Heb de persconferentie live gezien: uitstekend en duidelijk ook die veiligheidsboy. Heerlijk gepruts van de TeleTroepToeTerT-ho*rnalist. Dat was nog wel even lachen.

  Teeuwen in Gewoon Hans (N3, 21:30-22:30)

  A must see….gaaf gister de herhaling met Wouter Bos:
  Top 2000 à gogo (N3, 19:30)
  – Presentator Twan Huys over zijn liefde voor Frank Sinatra
  – Presentatrice Nicolette Kluiver speelt de quiz tegen een van de ex-Lama’s
  – De Duits/Nederlandse diva Romy Haag zingt en vertelt over haar romance met David Bowie  Maak melding

 29. AssendurperT, woar waj toch?

  Di’s ’t leste wa’k over oe uleez’n ebbe

  bettus 29-12-09 14:58
  ——————————————————————————–
  Assendorper = Cassie  Maak melding

 30. @dick, het schijnt dat Bettus Cassie kent, dus dan zal Cassie Bettus ook wel kennen maar ik ken ze geen van beiden.
  @Koko, ik heb nu rust tot maandag.


  Maak melding

 31. Bedankt Assendorper, denk dat de nick “Bettus” verwijst naar een Berkummer van ongeveer jouw leeftijd (schat ik zo in). Ene Bertus, een mooie muiter. Maar hij zat er gister wel 100% naast dus, hoe stellig hij ook probeerde over te komen. 8)


  Maak melding

 32. Bericht door ASSENDORPER, op 30 december 2009 om 21:09
  @Plantje, kijk nog even naar de laatste zin van jouw reactie op Willem 14.45 uur.

  Bedoel je, dat ik het wel degelijk persoonlijk maak?

  Ja, heb je wel een beetje gelijk in. In plaats van “vooral als je de politiek in wil” had ik beter kunnen maken “vooral als je een enigszins publieke figuur bent”.
  Zo heb ik regelmatig bij de stukken die John van Boven schrijft het gevoel dat hij zich bewust is van de partij waar hij deel van uitmaakt en dat hij zich er van bewust is dat hij een enigszins publieke persoon is.

  Persoonlijk heb ik er ook veel minder moeite mee als de gewone burgers zoals jij en ik hier af en toe een steekje laten vallen dan wanneer mensen die “ergens voor staan” dit doen.
  Ik vind bijvoorbeeld taalfouten voor een perswoordvoerder van de politie veel minder acceptabel. Het is immers hun werk!

  Maar: point taken! En je hebt ook wel een beetje gelijk hoor. Alleen zijn er hier volgens mij in en om Zwolle ook wel mensen te vinden die een hekel aan Willem Lucht hebben en afgeven op iedere uitspraak die Willem doet. Met die mensen identificeer ik me niet en ik wil me er ook absoluut niet bij voegen!

  Daarom ook al wat ik zei: ik zou graag met Willem nog eens wat vaker hier discussiëren over luchtigere onderwerpen!


  Maak melding

 33. @Plantje, dat bedoel ik niet. Ik dacht dat ik een taalfoutje zag die ik niet vaak bij jou zie. Moet het niet zijn: vooral als je de politiek in wilt?


  Maak melding

 34. Haha! En daar kom ik dan met mijn hele verhaal aan 😀

  Nee, het moet “wil” zijn. Op zich is je redenering goed. Het is namelijk ook “Vooral als je de politiek in smurft”…je hoort daar duidelijk die extra -t.
  Tegenwoordig zie je in dat voorbeeld steeds vaker “wilt”, maar eigenlijk klopt het niet…
  Even zoeken…pruttel…pruttel…
  Ha gevonden!
  Deze[/url] en deze.

  Stiekem vind ik het ook nog leuk om mee bezig te zijn! 🙂

  Ik ga mijn bedje opzoeken! Morgen om 5.10 uur er weer uit!


  Maak melding

 35. Vanochtend een telefoontje gehad van de man die zich in het topic over de man die van de Peperbus sprong “de waarheid” noemde.
  Dat was even confronterend! Maar gelukkig blijkt deze man in echte gesprekken een prettig persoon te zijn! We hebben even goed gekletst en daardoor gezien hoezeer dingen verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden!

  Ik heb hem van harte uitgenodigd om ook eens hier in het Algemene Log mee te discussiëren over luchtigere onderwerpen!


  Maak melding

 36. @plantje

  Ik ben zeer benieuwd wat er verkeerd geinterpreteerd kan worden aan zijn laatste reacties. Ben ook zeer benieuwd naar de laatste reactie van ‘De Waarheid’ die jij waarschijnlijk hebt weggehaald. Ik word namelijk niet graag uitgemaakt voor ramptoerist. Bedankt vast.


  Maak melding

 37. Dat ben ik met je eens Natascha.
  Het lijkt mij niet de bedoeling als je met een stelling /mening eens of oneens bent dat je prive thuis gebeld wordt.


  Maak melding

 38. @ Natascha

  Excuses, ik dacht dat jullie moderators zijn. Neemt niet weg dat ik alsnog benieuwd ben naar de reactie van de waarheid, en of er enige vorm van excuus in stond.


  Maak melding

 39. Bericht door Hendrik, op 31 december 2009 om 10:53
  @plantje

  Ik ben zeer benieuwd wat er verkeerd geinterpreteerd kan worden aan zijn laatste reacties. Ben ook zeer benieuwd naar de laatste reactie van ‘De Waarheid’ die jij waarschijnlijk hebt weggehaald. Ik word namelijk niet graag uitgemaakt voor ramptoerist. Bedankt vast.

  Vooropgesteld Hendrik: ik ben geen medewerker van Weblog Zwolle. Slechts een happy burger van Zwolle die hier graag nieuws leest en wat me discussieert!

  Daarnaast snap ik dat zijn laatste reacties misschien wat ver gingen. Maar een gesprek verduidelijkt veel! Doordat zaken als mijn woorden (ik spreek graag even alleen voor mezelf) verkeerd overkwamen is de boel denk ik geëscaleerd. Als ik me persoonlijk aangevallen voel reageer ik ook. Deze persoon deed dat door me te bellen en ik denk achteraf dat dat helemaal niet verkeerd is geweest! Hij had me wellicht alleen wat eerder kunnen bellen. Dan hadden we de zaken kunnen ophelderen voordat er een zaak ontstond.

  We zijn het er over eens dat het waarschijnlijk het beste is dat het topic op slot zit. Maar ook daar heb ik geen invloed op.

  Verder lijkt het me het belangrijkste, dat we het niet meer hebben over de reacties die hij tegen het einde van de discussie nog gaf. Hij is namelijk ook niet in de gelegenheid om deze nog gemakkelijk te herzien. In het heetst van de strijd wordt wel eens wat geroepen…


  Maak melding

 40. Bericht door Marcel, op 31 december 2009 om 11:05
  Plantje, hoe kwam die man aan je tel nr?

  Ik vind dat maar een beangstigende gedachte om eerlijk te zijn….

  Gr Natascha

  Via de website van de band lijkt me zo.

  En laten we wel wezen: dit heb ik zelf in de hand gehad. Het is voor onze band ook gratis reclame. En je ziet maar: niemand gaat een redelijk gesprek uit de weg!


  Maak melding

 41. Weet iemand ook iets van een brand in een pand vlakbij het Kerkbrugje? Reed daar vannacht rond 2 uur langs en er stonden nogal wat hulpdiensten buiten. Kan er niets van vinden in de kranten..


  Maak melding

 42. Plantje ,een goed gesprek is duizend keer beter dan discussieren via deze weblog,als het om dergelijke droevige zaken gaat.Je typt zo gauw iets ,waar je later toch spijt van hebt of het anders had kunnen formuleren.Ik heb dat ook al eens meegemaakt,dom van me zelf maar je bent nooit te oud om te leren.


  Maak melding

 43. Het is bijna 2010! Laten we met een verse nieuwe start beginnen! Als “de waarheid” besluit hier ook nog te reageren ga IK hem in ieder geval een nieuwe kans geven en ik hoop dat mijn medewebloggers hetzelfde doen! 🙂


  Maak melding

 44. Waar kunnen we die zelfgebakken bollen kopen Ingrid?
  Karin vond ik ook wel aardig af en toe. Maar ja vrouwen he…
  Plantje, uitstekend dat je iedereen uitnodigd voor een

  Algemene Log discussie over luchtigere onderwerpen

  Maar het mag toch ook wel ergens over gaan, nergens over gaan niet in de discussie-vorm of gewoon een verzameling leestekens zijn? Bedoel ze worden nu zo beperkt in hun uitingen 😉


  Maak melding

 45. Hier in huize Koko zijn we bezig met de aanschaf van een hond. We hebben ruim 11 jaar een boxer gehad en die moesten we 3 jaar geleden in laten slapen, tot op de dag van vandaag missen we nog steeds de gezelligheid van een hond.
  De kinderen en ik willen graag een boxer en moeders de vrouw wil liever een kleiner formaat.

  Gisteren op internet waarschijnlijk de juiste gevonden, een kruising tussen een boxer en een staford.
  Dus een klein formaat boxer.

  Kinderen en pa & ma allemaal tevreden.
  a.s. dinsdag ga ik samen met m’n vrouw eerst even kijken en zien hoe het beestje is, daarna een bezoek met de kinderen.

  Best leuk weer om daar mee bezig te zijn:D:D


  Maak melding

 46. Leuk Koko, om naar zoiets uit te kijken een hond kan voor iemand zijn beste kameraad zijn. Is jou avitar een foto van jou oude hond of van zomaar een boxer:)


  Maak melding

 47. @ingrid,
  Dat is de boxer van onze buren (lex)
  Ik weet niet of je het karakter kent van een boxer? Het zijn echte lieve beestjes.
  Onze dochter (8 jaar) heeft regelmatig erg verdriet dat we onze boxer niet meer hebben en onze zoon (13 jaar) was gisteren helemaal dol toen hij de verrassing hoorde dat we serieus bezig waren met een hond.

  Zelf kunnen we niet wachten tot het dinsdag is:D


  Maak melding

 48. Ik heb zelf nooit een boxer als hond gehad, vroegere buren van ons wel (die heette trouwens KoKo) dat is echt zo, later verhuisden ze naar Hasselt. Ik kan me trouwens herinneren dat deze hond erg kwijlde, maar het was we een heel liewe hond.Kan me voorstellen dat hou kinderen een gat in de lucht sprongen toen ze hoorden dat jullie op zoek zijn naar een nieuwe hond. Wij hebben zelf altijd poesen gehad omdat wij beiden werken. Maar ik denk dat ze hier ook een gat in de lucht zouden springen als we met deze mededeling kwamen.
  Succes en ik hoop dat het dinsdag jullie topdag zal worden, en dat het klikt tussen jullie en de hond.Leer hem snel om hem naast je scootmobiel mee te lopen, dan heb je er vast weer een maatje voor de rest van zijn leven bij.

  Ze zijn hier in de wijk druk met carbid schieten schrik met telkens en hoedje (hahaha).De knallen zijn echt knetter hard.:)


  Maak melding

 49. Het kwijlen viel bij onze boxer wel mee. Ligt deels aan op welke manier je de hond wat aanbied. Van ons kreeg hij niets uit de hand binnenshuis.

  Ik kwijlde meer als ik gakballen rook of zag 😉

  Toevallig dat die boxer de naam Koko had.

  Hier valt het mee met carbid.

  Mijn vrouw gaat nu net ri haar werk (heeft late dienst) zoon is buiten met vriendjes wat aan het knallen en dochten zit paardenspel te doen met haar nintendo of zo, tja ik ben daar niet zo in thuis.

  Ik ga ff een sigaartje opsteken en neem zo een klein glaasje .attems kruidenbittertje;)


  Maak melding

 50. @plantje (30-12, 22.25 uur).
  Klopt helemaal. Als ik hier wat post, dan doe ik dat vanuit het besef dat ik een beetje publiek ben, en in ieder geval een publieke functie uitoefen. Ik wil narekenbaar zijn en me verantwoorden. Vandaar ook, dat ik onder eigen naam schrijf.


  Maak melding

 51. @ingrid,
  Jullie daar ook een goede jaarwisseling, net bij RTV Hattem hebben ze de prijswinnaars bekend gemaakt wat betreft de lekkerste oliebol. Laat nu iemand uit Zwolle ook in de prijzen zijn gevallen.


  Maak melding

 52. Mooi Koko, heb je van de bollencompetitie 2009 in ‘Attem, wat op kunnen steken voor de ballencompetitie 2009 in Zwolle? Door jou en Tim georganiseerd, vanzelfsprekend.

  Plantje: Lees net dat Muziek in de Tent de programmering tot en met mei 2010 al rond heeft. Mooie maand man….juni 😉

  Goeie jaarwisseling allemaal!


  Maak melding

 53. Plantje ik begrijp van mijn man dat je een mail had gestuurd maar die heb ik dus niet gelezen omdat het niet mijn mail adres is en hij dacht dat het spam was hahaha;)

  Ah fijn nu dus wel gewoon op me eigen laptop.

  Wat super spannend Koko, ik hoop dat het geen teleurstelling word;)


  Maak melding

 54. @Koko, het is me duidelijk geworden dat jij het karakter van een boxer kent maar ken je ook het karakter van een stafford? Dat is iets anders dan van een dwergpoedel hoor.


  Maak melding

 55. HaHa ASSENDORPER,
  Ook het karakter van een stafford is bekend bij Koko.
  De hond waar we dinsdag bij gaan kijken heeft één nadeel, als de deurbel gaat duikt ie in een hoek van van de kamer. Boxer h?;)


  Maak melding

 56. De gemeente Zwolle heeft de locatieproducent van het Glazen Huis (Serious Request), Maikel Steur, gevraagd of een Glazen Huis in Zwolle haalbaar is.


  Maak melding

 57. Echt waar??!! Oh ik zou het zo super gaaf vinden!! Volgens mij ben ik er echt niet weg te slaan, samen met meerdere wlz bezoekers denk ik trouwens…..:D


  Maak melding

 58. Even gegoogled:
  binnenbrand fonteinkruid 19 is tevens ex vestiging van eco-wood
  referte Stentor:
  ZWOLLE – De FIOD begint een onderzoek naar het verdwenen geld bij Eco Wood Investements BV uit Zwolle. Naar schatting hebben investeerders samen zo’n tien miljoen in Eco Wood gestoken, dat beloofde het geld te beleggen in teakplantages en de houtverwerking in Guatamala. Na vijf jaar zou de inleg alweer worden uitgekeerd, plus het eerste rendement – zo stond het zwart op wit in het contract. Vanaf oktober 2007 was het zo ver voor de eerste van de 180 investeerders, maar de centjes kwamen niet, het vestigingadres van de BV- Fonteinkruid 19 in Zwolle – bleek inmiddels leeggehaald en de nieuwe zaakvoerder Ron Flos uit Zwolle was met de Noorderzon vertrokken.
  Ben benieuwd of er al nieuwe bewoners inzitten? dan is het spijtig voor ze.


  Maak melding

 59. Het was een brand veroorzaakt door de cv voor zo ver het er nu naar uit ziet ArjanZwolla

  Bewoners van een appartementencomplex in Zwolle hebben door een brand een iets minder prettige jaarwisseling gehad. In één van de woningen was brand uitgebroken door een defect aan een cv-ketel.

  Het complex aan het Fonteinkruid in Zwolle werd kort na de jaarwisseling ontruimd. De brandweer had rond 1.15 uur de brand geblust en daarna konden bijna alle bewoners weer huiswaarts keren. Er is een gezin dat door ernstige rookontwikkeling niet naar huis kan, voor hen is opvang geregeld.

  Bron: ANP


  Maak melding

 60. Haha laat me ff lekker lachen, wie begint er nu over een gakbal en waaruit trek je de conclusie dat ik het over een gakbal wil hebben.

  Ik word er flauw van dat je er zelf over begint:D:D:D

  Met de hartelijke GAKBALGROET

  Dit is toch wat je wil lezen (horen?????)


  Maak melding

 61. Heb ik me daar potdomme vandaag gewoon ook nog Assendorper in real life telefonetisch gesproken!

  Het doet me deugd hier te zien dat het weblog open staat voor mensen die hier niet geregistreerd gebruiker zijn en dat tegelijk de mensen die hier regelmatig reageren wel een beetje elkaar in de gaten houden en elkaar scherp houden. Thanks Assendorper! 🙂


  Maak melding

 62. Nou, nog eentje hier dan (anders wordt het wel erg veel Plantje :))

  Laatst kwam ik terug van de zangles en ik fiets door de Hortensiatunnel…hoor iets achter me en ik word gewoon ingehaald door een AUTO. In een fietstunnel! Een kleine Daihatsu Cuore. Goed…daar stond ik wel even van te kijken, maar goed het zal wel loslopen.

  Komen we vandaag terug uit Groningen…rijden over de Ceintuurbaan. Ik zie het verkeerslicht voor ons al een half minuutje op groen staan (we reden net weg bij het verkeerslicht daarvoor…) en er komt gewoon nog een auto van rechts! Die MOET door rood gereden zijn! Ik rij voorbij de (wat toevallig) Daihatsu Cuore en ik kijk even. Ik kon mijn vriendin meedelen:”Ik KEN die gast!”
  Bij de (voorheen) Zuidbroeklaan linksaf de Marsweg op kwam ie links naast me, maar ik was iets sneller de Marsweg op. Zat ie de hele tijd te duwen…geen probleem. Willen we rechtsaf de Ittersumallee op…ja hoor…hij rijdt gewoon voorbij door rood! Netjes gewacht…na bij groen te zijn vertrokken kwam ik weer een beetje bij hem in de buurt. Maar ik moest helaas wachten bij de IJsselallee waar we rood kregen en mijnheer gewoon weer een keer door rood reed.

  Mijn vriendin zei dat we eigenlijk de politie hadden moeten bellen en daar had ze ook wel gelijk in. Alleen had ik dan zijn kenteken moeten noteren en dat was dan ook het enige dat we hadden gehad. Want ik ga hem niet volgen door rood licht! En mijn auto wil echt best wel snel rijden, maar dermate snel rijden dat je iemand inhaalt die keer op keer door rood rijdt is absoluut niet verantwoord!

  Je zou ze maar tegenkomen als je wel lekker door groen rijdt!


  Maak melding

 63. Hans, hou er wel even rekening mee, dat ik deze voorbeeldjes van Gitaarnet forum heb geplukt. Ik weet niet of ze er copyright of zo op hebben.

  Ik mis hier soms iets tussen heel happy en super droevig of boos in.


  Maak melding

 64. Zelfs bij deze vrieskou staan in het centrum de winkeldeuren de hele dag open. Daar erger ik me echt dood aan. Waarom kan de gloeilamp wel verboden worden en dit niet? Ik heb er vorig jaar Groen Links er al ’s over gemaild, maar dat heeft blijkbaar weinig geholpen.  Maak melding

 65. De meeste winkels hebben daarom ook zogeheten luchtgordijnen. Hierdoor blijft de warmte binnen en de kou buiten. Wanneer de deuren dan (uitnodigend) open staan, heb je toch relatief weinig warmte verlies naar buiten toe.

  Gr
  Richard


  Maak melding

 66. Die luchtgordijnen verbruiken zeker stroom, ook nog wel aardig wat(t). Maar dit zal een stuk voordeliger zijn dan een deur die continu open en dicht gaat. Je krijgt dan namelijk iedere keer als de deur opent een koud golf naar binnen waarmee een hoop warmte verloren gaat.

  Gr
  Richard


  Maak melding

 67. Is daisy snack overvallen afgelopen week? Ik las het net in een versie van de Stentor van afgelopen week :O… En wat een sneeuw zo opeens zeg! Hoefde gelukkig niet zelf te sturen…


  Maak melding

 68. net terug uit zwolle, zitten die strooigasten daar allemaal in de kroeg of zo? In .attem zijn de wegen mooi schoon en in zwolle ene puinhoop;)


  Maak melding

 69. @ Assendorper.

  Bel ik meteen Harry ten Klooster voor de prent van het jaar.

  Een sneeuwruimende Dick.Misschien dat er nog een nominatie voor World Press foto in zit.:D:D


  Maak melding

 70. Ik begreep dat het lot van 27,5 miljoen in zeeland was gekocht, Willem Lucht? Wel terug komen h?, we kunnen je hier niet missen hoor.


  Maak melding

 71. :):D Assendorper, wil je wel met de flessen van de Zwolse helpen. Maar de sneeuw lijkt me écht een pakkie an voor de Plantman; de ervaringsdeskundige.


  Maak melding

 72. Vandaag maar weer eens ff met dochter een rondje maken met scoot en slee door de sneeuw. Op 20 dec ook gedaan en foto naar sbs gestuurd en wat denk je, ja hoor Koko met dochter waren te zien bij hart van nederland.:D


  Maak melding

 73. Het insturen van mooie winterse foto’s is vandaag mogelijk!
  Gewenst formaat: max. 470 voor een horizontale- of vertikale foto.
  Vermeld er ook bij of je je naam erbij vermeld wilt hebben.

  Redactie Weblog Zwolle  Maak melding

 74. De VVD is zondag in de peiling van Maurice de Hond een zetel gestegen in vergelijking met de peiling van twee weken geleden.

  Daarmee liggen de liberalen met 23 zetels nog maar twee zetels achter op de PVV en vier op het CDA, dat een zetel verliest.

  CDA, PVV en VVD staan nu op 75 zetels. CDA, PvdA en ChristenUnie, die momenteel een Kamermeerderheid hebben met respectievelijk 41, 33 en zes zetels, staan nog maar op 48 zetels.

  De PvdA gaat er deze week een zetel op vooruit en noteert vijftien zetels, een minder dan de SP en twee meer dan GroenLinks, dat een zetel inlevert. Voor de rest verandert weinig in de peiling.

  Internet

  De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

  Als deelnemers de vraag voorgelegd krijgen op wie ze nu zouden stemmen, zien ze eerst hun oude keus voor zich. Zo worden de veranderingen in stemgedrag per individu geregistreerd.

  © ANP  Maak melding

 75. @admin
  Samen met vrouw, kind en EOS ga ik een rondje Zwolle doen. Mocht ik nog een mooi plaatje schieten dan mail ik hem even door.


  Maak melding

 76. Er zijn verschillende peilingen met enorme verschillen.

  Een peiling onder 2500 ondervraagden bij Maurie de Hondt vind ik persoonlijk niet erg objectief.

  Bij Synovate was de peiling in week 51 van 2009.

  CDA 34 zetels.
  PVV 22 zetels.
  VVD. 20 zetels.
  PVDA 19 zetels.


  Maak melding

 77. komt er nog een bericht over de brand in de kerkstraat op de 31e vroeg in de ochtend… (of 30e laat in de nacht, ligt eraan hoe je het bekijkt… ).

  ==========

  Nee, in de regel plaatsen we geen nieuws ouder dan 48 uur geleden.  Maak melding

 78. je kan tienduizend keer peilen, maar helaas maar 1 keer echt stemmen.
  Ik maak me niet druk over de peiling, maar meer over de uitslag van de stemmentelling.
  Misschien kunnen we het wiel opnieuw uitvinden, en als de telling niet overeenkomt met de peiling, de verkiezingen ongeldig verklaren, want ze hebben ons al die maanden lekker gemaakt, en nu kiezen we toch iets anders.


  Maak melding

 79. Wij hebben een gezellig rondje met kinderen, man en de K10D gemaakt.
  Bij de kinderboerderij Wezenlandenpark was het druk met sleeen vanaf het dijkje. Geweldig om te zien! Ik miste alleen het standje koek en zopie.
  Ook enkele volwassenen ondernamen een poging om te roetsjen van de dijk 😀 De ene poging lukte wel, de ander niet. Helaas stonden deze niet op de gevoelige plaat.


  Maak melding

 80. He Tim nog de beste wensen voor het nieuwe (school) jaar.
  Zo KoKo de straten van Hattem nog onveilig gemaakt met je scoot en de slee van je dochter.


  Maak melding

 81. Bericht door marieke de tweede, op 3 januari 2010 om 15:07
  Wij hebben een gezellig rondje met kinderen, man en de K10D gemaakt.
  Bij de kinderboerderij Wezenlandenpark was het druk met sleeen vanaf het dijkje. Geweldig om te zien! Ik miste alleen het standje koek en zopie.
  Ook enkele volwassenen ondernamen een poging om te roetsjen van de dijk De ene poging lukte wel, de ander niet. Helaas stonden deze niet op de gevoelige plaat.

  Van welke vind je het nu helaas dat ze niet op de gevoelige plaat staan? Die wél of die juist niet gelukt zijn? 🙂


  Maak melding

 82. Onveilig Ingrid?? Koko stuurt als de beste;) Gaat super hoor en onze dochter is nu lekker moe, rode wangetjes dus gaat zo lekker slapen en morgen weer naar school.  Maak melding

 83. Admins… valt me op dat er al voor de tweede keer in korte tijd een topic op slot is gegaan. Was het weer te zeer off topic of gaat het meer om uitspraken die niet de bedoeling zijn?

  Laten we het hier toch allemaal een beetje vriendelijk houden. We kunnen toch ook wel een mening geven zonder elkaar voor rotte vis uit te maken of zonder ons te snel persoonlijk aangevallen te voelen?

  Ik deel in dat opzicht de mening van Willem Lucht wel een beetje: we zitten koud 3 dagen in het nieuwe jaar en goede voornemens lijken al weer vervlogen. (Of misschien hebben sommige mensen wel hele rare voornemens :))


  Maak melding

 84. Haha! Als je naar de website gaat die bij Tim zijn profiel staat:

  Nederlands:
  Deze website is momenteel off-line.
  Verwachte updatedatum is 1 februari 2009.

  Bedankt voor uw geduld.

  Ik vind dat ons geduld nu wel lang genoeg op de proef is gesteld 😉


  Maak melding

 85. @Plantje:

  Van welke vind je het nu helaas dat ze niet op de gevoelige plaat staan? Die wél of die juist niet gelukt zijn?

  Quote mezelf:

  Ook enkele volwassenen ondernamen een poging om te roetsjen van de dijk De ene poging lukte wel, de ander niet. Helaas stonden deze niet op de gevoelige plaat

  lees: de volwassenen, ofwel ikke 😉
  Het blijft lekker om af en toe even kind te zijn met dit weer 😀


  Maak melding

 86. Dat is zonder meer een feit…

  Ik zit ondertussen de financiën eens bij te werken en kan dus bijna de jaarcijfers opmaken en presenteren aan het vrouwtje… Eens zien hoe we er voor staan 🙂


  Maak melding

 87. Misschien is dat één van de weinige voordelen van de recessie: iets om de schuld te geven! 🙂

  Hier valt het nog mee. We zijn wat aan het sparen omdat we graag nog naar Canada willen (waar het plantenvrouwtje geboren is) voordat we aan koters beginnen.


  Maak melding

 88. Bericht door dick, op 3 januari 2010 om 21:38
  Ben 2010 strak in de – begonnen…Geld maakt niet gelukkig.

  Maar het kan wel helpen! Ik heb slechts een tientje gegeven voor serious request, maar het doet toch wel goed als je nog wat over hebt om te delen.


  Maak melding

 89. Geld maakt ook hebzuchtig, afgunstig en jaloers. Sommigen hebben nooit genoeg. Ben dit met je eens Assendorper

  als je het niet hebt is het donderen Maar die 27,5 miljoen hoeft ook weer niet.  Maak melding

 90. Bericht door Plantje, op 3 januari 2010 om 20:56
  Haha! Als je naar de website gaat die bij Tim zijn profiel staat:

  Nederlands:
  Deze website is momenteel off-line.
  Verwachte updatedatum is 1 februari 2009.

  Bedankt voor uw geduld.

  Ik vind dat ons geduld nu wel lang genoeg op de proef is gesteld 😉 [/quote]

  Dat moest 2010 zijn, ik heb ‘em net in december offline gehaald ;D


  Maak melding

 91. Admins, komt de chat ooit nog terug? Ik denk dat het stijgende bezoekersaantal deze op bepaalde momenten behoorlijk levend kan houden. Desnoods laten jullie alleen geregistreerde gebruikers toe, waardoor na misbruik het gemakkelijk is om in te grijpen.

  ——

  Zoooo. Net even door de 133 achterstallige vakantiemails gewerkt. Welkom terug in Nederland Tim 😉


  Maak melding

 92. Via de rijn naar Mannheim en daar de rivier de Neckar op tot Plochingen… 5,5 tot 6 uur rijden naar zwolle… 😛

  ——
  Nu maar eerst het nestje in.


  Maak melding

 93. Mogguh,
  Hoe zo een brak nachtje, slaap je op een spijkerbed?

  Wat een fotogenie h?.

  Maar goed dat ik er niet bij was met de nieuwjaarsduik want anders was ik de nieuwe strand/bikinibabe gweest:D:D:D:D


  Maak melding

 94. Admins, misschien wel mooi voor een foto: er ligt gedeeltelijk IJS in het zwartewater.
  (tussen de bruggen bij stadshagen, de hele hoek bij de woonboten).


  Maak melding

 95. Ah dat is mooi dan is dat gymzaaltje waar ik s’ochtends schoonmaak ook weer dicht… Nou ja schoonmaken, ik doe mijn best in dat ene uurtje wat ik er voor heb.

  Dan ga je zeker weer varen Tim?


  Maak melding

 96. Tim ik ga morgen met m’n vrouw kijken naar een hond (kruising boxer-stafford) Handig als de scoot het begeeft, heb ik iets wat me naar huis kan trekken:D:D

  Het schijnt dat die staffords ook genoeg spieren hebben en lekker sterk zijn alhoewel het geen vechtersbazen zijn.
  Net als boxers zijn het fijne gezinshonden


  Maak melding

 97. Bericht door Tim, op 4 januari 2010 om 15:05
  Nieuwjaarsreceptie voor de leraren op school. Mooi 90 minuten eerder vrij. smilies/grin.gif

  Je betaalt toch geld om les te krijgen. Ik zou die 90 minuten weer terug eisen op een later tijdstip!

  (ik ga tegenwoordig ook weer naar school in de avond, en betaal alles zelf, ik zou het echt niet tof vinden :P)


  Maak melding

 98. Pff lekker schijnheilig iedereen hier. “Toen ik vroeger naar school moest was ik altijd heel blij. Als er dan wat uitviel, vond ik dat heel erg jammer.” >> tuuuurlijk 😉


  Maak melding

 99. Nou wakker, aanwezig kun je beter zeggen. Ik heb idd vanmiddag een dutje gedaan, was ik wel aan toe. Ben je het oud en nieuw nog een beetje goed door gekomen?


  Maak melding

 100. Zojuist een telefoontje gekregen vanuit Zwolle (telstar) mijn vrouw heeft daar onlangs wat gekocht en laat die nou een compleet winter outfit hebben gewonnen :D:D


  Maak melding

 101. Ha koko gefeliciteerd!

  Mijn man heeft vandaag een brief van HC stadion gekregen, hij is de gelukkige winnaar van een Fc Zwolle promotiepakket inc thuisshirt;D


  Maak melding

 102. Natascha gefeliciteerd hoor.

  Tim ik zou wel willen maar m’n vrouw heeft het gewonnen en ja dan weet je het wel. Nee ze moet maar wat moois uitzoeken hoor, heeft ze in ieder geval warme kleding om sneeuw te schuiven:D:D;)

  Carola het goede uit zwolle komt ook naar het juiste in .attem

  Dick het kwam idd als een verrassing.

  Ingrid van mij mag het zo doorgaan met de staatsloterij hadden we ook al ??10,- dus we lopen binnen hier
  😀


  Maak melding

 103. Ik vraag me af wanneer die schaatsbanen hier een keer open gaan.

  Wijthem enzo. hoe lang vriest het nou al wel al niet? Het kan toch niet zo lastig zijn om een beetje een klein ijsvloertje te maken 😉

  Wat zou het probleem zijn bij die ijsbanen? De sneeuw die is gevallen en het brek aan goede zamboni’s om het ijs schoon te vegen?


  Maak melding

 104. zwolle78, het probleem is slecht ijs. Met die sneeuw erop absorbeert het ijs te weinig kou waardoor het een zachte bovenlaag bevat. Ook is de structuur van het ijs niet schaatswaardig. Die sneeuw moet er eerst af dooien voordat het nut heeft. De onderste laag van de sneeuw is namelijk al weer vastgevroren aan het ijs.


  Maak melding

 105. Ik heb mijn eerste dag nieuwe ritme vandaag. 6:48 de trein naar de hel (Deventer), dan overstappen naar Almelo, stukje bus, stukje lopen. En om iets over 8 op het werk. Vanmiddag om 16:50 hetzelfde, maar dan andersom 🙂


  Maak melding

 106. Ik zal eens checken in mijn zwolse woordenboek of dat correct is wat je hebt geschreven Dick ;D

  Vanmorgen om half 7 al op weg geweest, wel een paar x weggegleden maar op zich ging t wel. Maar ja dat was natuurlijk in de stad.


  Maak melding

 107. Klopt Jaspert, maar zo valt 50% van de woorden wel meer op.

  Vond het absoluut niet tegenvallen onderweg Natascha.
  Dialect: Ach gister ook veel dialect gehoord dat ook absoluut geen Zwols was. Nogwel tijdens de nieuwjaarsreceptie in onze mooie gemeente. Vond de “r” van de BuRgeRmeisteR nog het opvallendst.


  Maak melding

 108. Dat blijft ook gewoon lachen he die Rrrr van de buRgggeRrrrmeesteRrrr;D

  Ik moet je zeggen dat dialect ook niet mijn sterkste kant is, maar ik zou t graag foutloos kunnen maar er zijn binnen het dialect zwols al 3 verschillende dialecten geloof ik, dus daar is geen beginnen aan.


  Maak melding

 109. Vind je het erg als ik mij absoluut geen zorgen maak over ontploffende sterren Plantje? Ontploffende sterallures (van zelf benoemde sterren) is wat anders, maar “zorgen” nee.


  Maak melding

 110. Plantje, met twee dingen dient rekening gehouden te worden.
  1) ‘op korte duur’, dat kan betekenen tussen nu en 1000 jaar 🙂
  2) Wat voor een gamma-knal het wordt. Die kunnen in een kolom voorkomen, of in een bol. Die eerste is een stuk heftiger, maar moet maar net onze kant op staan.

  Die gammastraling zal overigens 6000 jaar onderweg zijn, jammer genoeg zien we het ook pas gebeuren met 6000 jaar vertraging. Als we het zien, zien we dus de volledige reis in één keer. Bij een kolom zien we dus een streep gamma straling tussen daar en hier (als hij onze kant op gericht is).

  (nu.nl heeft het verkeerd, hij staat niet 3 kC weg maar 6 kC)


  Maak melding

 111. Overigens, als het wel gebeurt, en de kolom staat onze kant op, of het wordt wel een bol explosie. Dan betekent dat, dat onze atmosfeer in de fik vliegt. Compleet.

  Gamma-bursts dicht bij zijn zo’n beetje de meest heftige gebeurtenissen die ons kan overkomen. Alleen bij een ster die in botsing komt met onze zon, komt meer energie vrij. (en de oerknal, maar die rekenen we even niet mee)


  Maak melding

 112. Bericht door dick, op 5 januari 2010 om 10:23
  Vind je het erg als ik mij absoluut geen zorgen maak over ontploffende sterren Plantje? Ontploffende sterallures (van zelf benoemde sterren) is wat anders, maar “zorgen” nee.

  Nee hoor, dat vind ik niet erg. Maar ik vind het op nu.nl gepresenteerd worden als een simpel iets…terwijl er in de laatste alinea best vervelende dingen genoemd worden 🙂

  Thanks voor de uitleg Japser! Duidelijk verhaal! Ook wel interessant om te lezen. Ach…over 100 jaar zijn jullie allemaal dood…en ik ook 🙂 (Vrij naar Klein Orkest ;))


  Maak melding

 113. dick, astronomen willen niemand bang maken met gamma-bursts, die vertellen gewoon wat ze ontdekken. Over het algemeen zijn de getallen ook zo groot dat het één van de volgende dingen betekent:
  1) Het gebeurt honderdduizenden jaren voor of na ons leven
  2) Het gaat lichtjaren langs ons heen
  3) Het gebeurt wel nu en hier, en dan kunnen we er toch niks aan doen (en het is dan toch binnen een seconde voorbij)

  Astronomen weten hoe ze zich niet druk hoeven te maken 🙂


  Maak melding

 114. Hele korte uitleg wat een gamma-bursts (ongeveer) is.

  Het is een golf straling die ontzettend veel energie bevat. Zeg maar alsof de wereld in een reactorvat van een kernenergiecentrale wordt gezet.


  Maak melding

 115. Nuttige info Japser, maar ik vind het wel prettig als de lichtjarenrekenaars zich lekker bij hun ding houden.
  Bang maken…. Plantje

  Maar met name de laatste alinea lijkt me toch wat zorgwekkend!

  Inderdaad: we veranderen nixxx aan de gamma-bursts.
  Jij vindt het blijkbaar interessanter. Mooi ieder zijn/haar ding.

  Ook een beetje: Na ons de zondvloed. 😉


  Maak melding

 116. Ik vind het een boeiend gegeven dat als een gamma-burst de verkeerde kant op staat, we zonder waarschuwing, plotseling een brandende atmosfeer kunnen hebben. Doet mij iig wel realiseren hoe nietig we eigenlijk zijn.


  Maak melding

 117. Het is sowieso wel eens goed om te beseffen hoe niet we eigenlijk zijn. In ons hele kleine landje (in een hele grote wereld) met misschien wel de grootste schreeuwerts, arrogante zielen en betweters.


  Maak melding

 118. Wie Dick, Wij Nederlanders? Nee toch…;):P

  Ik heb ooit eens een werkstuk gemaakt over de ruimte, volgens mij was dat op de basisschool haha… Toen vond ik t wel leuk maar nu kan ik me er niet meer zo voor interesseren.


  Maak melding

 119. De nieuwe ombudsman….Pieter Hillhorst (verdienstelijk opinie-medewerker VK), o.a.:

  Een overheid die recht wil doen aan de verschillen tussen mensen vergt ook veel van haar ambtenaren. Ze moeten bereid zijn met burgers mee te denken. Die houding is in de bureaucratie helaas niet vanzelfsprekend. Ambtenaren hebben vaak last van een ??kan-niet, mag-niet virus??. Ze verschuilen zich graag achter regels en verwijzen burgers graag door naar een andere instantie. Deze passieve houding maakt het ook onmogelijk problemen vroegtijdig op te lossen. Pas als het echt uit de hand loopt komen mensen voor ondersteuning in aanmerking.
  Zo kan het gebeuren dat iemand die thuis woont bepaalde medicijnen niet vergoed krijgt, maar daar wel recht op heeft in het ziekenhuis. Moet je dan wachten tot het zo erg wordt dat ziekenhuisopname nodig is? Zo ontstaat een kloof tussen de logica van het systeem en de leefwereld van de burgers, die vergelijkbaar is met die van veertig jaar geleden.
  Er is echter een groot verschil tussen toen en nu. Het vertrouwen in de overheid is enorm afgenomen. Als ik mensen vertel dat ik ombudsman word, vragen ze of ik werkelijk geloof dat er iets ten goede kan veranderen. Blijkbaar denken zij dat de overheid onverbeterlijk is. Ze lijken zich erbij neer te leggen dat burgers machteloos staan tegenover de bureaucratie. Tegen deze machteloosheid van eigen makelij wil ik als ombudsman ten strijde trekken.  Maak melding

 120. Is er eigenlijk al meer bekend over de toekomst van radio & tv in Zwolle? De gemeente schijnt rekening te houden met een bijdrage. Betrek gewoon de bijna professionals van Windesheim erin en biedt wat een provinciehoofdstad toch echt hoort te hebben: lokale radio en tv….Had Simone C. er gister nog naar willen vragen, maar ik zag haar helaas niet weer. Een toezegging hier had mooier gestaan, geef ik gelijk toe.


  Maak melding

 121. Er komt zeker geen Elfstedentocht dit jaar als de huidige vorst aanhoudt. Dat zegt het Fries waterschap ??Wetterskip Fryslan?? in een telefoongesprek dat Een Vandaag redacteur Lammert de Bruin vanochtend met ze had. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar er is volgens de woordvoerder zeker drie dagen forse dooi nodig en daarna weer vorst voordat er kans is op de ??Tocht der Tochten??. Tot die tijd draaien de gemalen in de provincie gewoon door.

  Zo lang de circa duizend gemalen in Friesland draaien, groeit het ijs op veel plaatsen in de provincie niet of nauwelijks aan. Het Wetterskip stelt dat de gemalen op dit moment wel moeten blijven draaien om het overtollige water af te voeren. ⤝Anders krijgen we hier natte voeten⤝. Bovendien stelt de woordvoerder dat dit alles in goed overleg met de Friese ijsverenigingen gebeurt.

  Volgens de Friesche IJsbond is het ijs nu van veel te slechte kwaliteit om de gemalen er voor te laten stoppen. ⤽Het is papijs, je zakt er zo doorheen⤝. Volgens de woordvoerder van de IJsbond is de grote laag sneeuw die er in de provincie gevallen is aan het ijs vastgevroren waardoor er een soort ??Brosreepeffect?? ontstaat en je er zo doorheen zakt. Er is volgens hen ook een dooiaanval nodig om de sneeuw te laten verdwijnen waarna een nieuwe vorstperiode een betere ijsvloer moet creeëren.

  De voorzitter van Vereniging de Friesche Elfsteden, Wiebe Wieling, weet echter niets van een overleg. Aan de telefoon klinkt hij verbaasd als hij hoort van het besluit van het Wetterskip. Hij stelt dat als het Wetterskip inderdaad blijft malen er zeker geen Elfstedentocht komt.

  En daarmee lijken we voor het eerst te moeten hopen op een paar dagen flinke dooi willen we dit jaar nog een Elfstedentocht kunnen rijden.

  Lammert de Bruin
  Een Vandaag


  Maak melding

Reageer