Popfront zoekt bands voor Bevrijdingsfestival

Zwolle – Ook komende editie is Popfront weer aanwezig met een eigen podium op het Bevrijdingsfestival Overijssel op woensdag 5 mei in Zwolle. De programmering bestaat uit (semi-)akoestische bands en singer-songwriters. Popfront is op zoek naar talentvolle acts uit Overijssel die kans willen maken op een podiumplek. Voor de vierde keer op rij doet Popfront mee aan het Bevrijdingsfestival Overijssel.

De afgelopen jaren was het Popfrontcafé een groot succes. Op het intieme podium toonden vooral singer-songwriters en semi-akoestische bands zich aan het grote publiek. Dit jaar gebeurt dat opnieuw. Welke acts het Popfront-podium vullen, wordt mede bepaald met twee selectiewedstrijden op zaterdagavond 13, en zondagmiddag 14 februari in Popfront. Speel je in een (semi-)akoestische band, of ben je een gepassioneerd singer-songwriter? Geef je dan op voor de selectiewedstrijden in Popfront. Aanmelden kan tot 29 januari via bfo@popfront.nl of telefonisch: 038 – 452 63 14.

Popfront (voluit: Stichting Zwols Popfront) is een vrijwilligersorganisatie, opgericht in 1982. Doelstelling: een bijdrage leveren aan de muziekcultuur in de regio, vooral gericht op amateur-muzikanten. Popfront wil een inspirerende muziekbeleving mogelijk maken voor een brede doelgroep. Sinds 1996 is Popfront gevestigd in gebouw De Branie, naast Hedon, aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. Popfront heeft zes oefenruimten waar wekelijks tientallen bands oefenen, het muziekcafé is dagelijks geopend en bands kunnen er ook terecht voor studio-opnamen. Regelmatig zijn er optredens, in diverse muzikale stijlen. Daarbij is de toegang altijd gratis.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. @ Dick: zo makkelijk is het nou ook weer niet hoor. Er zijn twee selectiewedstrijden om de beste bands te selecteren. Vorig jaar waren er meer aanmeldingen dan er plaatsen waren voor de selectiewedstrijd.

  Voor de goede orde: het is een relatief klein en intiem podium. En Popfront zoekt dus bands die hun muziek akoestisch of semi-akoestisch kunnen brengen, danwel singer-songwriters.


  Maak melding

 2. Coldplay is idd super dennis. Heb ze in het Goffertpark gezien met Live. Moeten ze toch ook wel naar Zwolle kunnen halen 😉

  Ok Roy, maar ik schat die band van Plantje hoog in. Hij heeft hier eens een stukje demo opgezet. Akoestisch of semi-akoestisch lijkt op het lijf geschreven van The plantman en zijn mannen. Toevallig vroeg ik mijn zwager laatst of hij niet weer wat in de singer-songwriter sfeer wilde doen. Heeft hij jaren verdienstelijk gedaan bij een leuke band. Maar “neuh” dus. Herman Severijn misschien? Volgens mij hebben ze ook wel eens samen geschreven. Herman zingt in elk geval nog regelmatig de pannen van het dak…

  Nou ja, aanmelden kan nog een volle maand lang lees ik!!!


  Maak melding

 3. Over goede bands gesproken: DeWolff treedt op 22 januari op in Hedon. Deze jonge gastjes spelen je de gaten in de sokken en verdienen een grote doorbraak.

  The resurrection of Jim Morrision / The Doors !!!!


  Maak melding

Reageer