Vuurwerkverkoop komt traag op gang

Zwolle – Hemelse effecten, zilveren boeketten, gekleurde crackling, goudstaarten, jumping jacks, de kleurrijke wereld van het vuurwerk is weer geopend. Waar een twintigtal jaren geleden de mensen de winkel uit gingen met een pak vuurpijlen, donderslagen en astronauten, wordt het vuurwerk anno 2009 met de mooiste benamingen en meest mooie omschrijvingen ter verkoop aangeboden en is het assortiment vele malen groter geworden.

vuurwerk_2009_9607_470.jpg

Vanmorgen om 9.00 uur was het weer zover. Hoewel via internet al veel verkocht/besteld was en moest worden opgehaald, kwam de verkoop in de Zwolse winkels over het algemeen een beetje stroef op gang. Bij Peter Kamp Fietsplus in de Telfordstraat, was het begin ook niet denderend, maar geleidelijk trok het aan. Niet dat Peter Kamp daar van in paniek raakte, nee, de internetbestellingen waren sowieso al veel meer dan voorgaande jaren. Uit een brede regio, van Raalte, Deventer tot Meppel en Hardenberg, hadden de vuurwerkfreaks pakketten bij hem besteld. Dit was ook doorgedrongen tot de NOS, die vanmorgen al vroeg bij Peter Kamp op de stoep stond om verslag te doen voor het Journaal van vandaag. Voor Weblog Zwolle was het bijzonder leuk, dat Henri Zomer, de winnaar van de vuurwerkbon van € 100,–, die Peter Kamp gesponsord had t.b.v. de Hotspot Specal, bij toeval aanwezig was en zijn pakket in ontvangst kwam nemen.

vuurwerk_2009_9611_470.jpg
Winnaar Hotspot Special, Henri Zomer met zijn gewonnen prijs …

vuurwerk_2009_9620_470.jpg
Opa en oma Vredeveld en hun kleinkinderen Evert en Mellinia …

vuurwerk_2009_9653_470.jpg
De oh’s en de ah’s waren niet van de lucht …

Peter Kamp brengt al meer dan 15 jaar vuurwerk aan de man. In de beginjaren samen met zijn vader. Tijden veranderen en de perfectionering binnen de automatisering neemt steeds grotere vormen aan. Op dit moment is Peter bezig zijn aangeleverde inkopen in totaliteit te voorzien van een barcode. Volgens hem zal het veel gemak en tijdswinst opleveren. Met 9 medewerkers moet dit jaar de klus geklaard worden. Ondanks de recessie verwacht men landelijk dat de omzet die van vorig jaar, 65 miljoen euro, zal evenaren c.q. voorbij zal streven. Ook opa en oma Vredeveld hebben daar hun steentje aan bijgedragen. Zij hebben twee kleinkinderen en ieder jaar mogen zij, Evert en Mellinia voor een redelijk bedrag vuurwerk uitzoeken. Je zag ze stralen van enthousiasme. De zware klappers worden niet binnengehaald, die laten ze liggen. Daar zijn ze nog niet aan toe en oma houdt daar helemaal niet van. Het blijft bij Romeinse kaarsen en het lichtere knalwerk. Naast de grotere jeugd zullen ook veel grootouders, ouders met kinderen de aankomende dagen hun pakketje ophalen. De kluis met een inhoud van 2000 kg, zal bij Peter Kamp dan ook om de paar uur door de importeur worden aangevuld.  

vuurwerk_2009_9605_470.jpg

vuurwerk_2009_9629_470.jpg 

vuurwerk_2009_9633_470.jpg

vuurwerk_2009_9637_470.jpg

vuurwerk_2009_9640_470.jpg 
Nieuwe aanvoer ….

Ook bij Henk Gerrits aan de Assendorperstraat liep het storm dinsdag…. :

29-12-2009_eerste_dag_vuurwerk_verkoop_1.jpg

29-12-2009_eerste_dag_vuurwerk_verkoop_2.jpg

29-12-2009_eerste_dag_vuurwerk_verkoop_3.jpg
Artikel delen:
Reacties 28
 1. Het was bij Harry vanmorgen ook niet druk. Maar dat komt ook omdat het pas het 2e jaar is dat hij in De Marslanden zit. Vorig jaar zijn we zelfs nog naar Kampen geweest. Er was veel verkocht in de voorverkoop, maar of “veel” meer is als vorig jaar?

  Mooi dat je overal schijnbaar met het afhalen snel weer weg bent. Ff alles nakijken en wegwezen. Voor het bestellen fungeert internet uitstekend…Goede ontwikkelingen!


  Maak melding

 2. Hoort Gait Rigter ook bij die club van Peter Kamp (die eerst mondjesmaat vanuit Stadshagen verkocht)? Misschien zit er nog een foto van het zeer behulpzame personeel in op dit onvolprezen weblog?

  Denk dat Benny er al wel voor het 20e jaar helpt? Hij is ook nog de oudst nog spelend WVF-er….


  Maak melding

 3. Veeeels te vroeg weer die verkoop !! gewoon oudejaarsdag, dan hebben we ook geen haat tegen die “gooiers”
  Huisdieren worden helemaal gek, en ook de ouderen onder ons !! en daar hoor ik nog niet eens bij..;)


  Maak melding

 4. Rekel,

  waarom wil je toch zoveel rust de rust is er bijna 365 dagen in het jaar. Gun mensen eens plezier. Met citymovesstaat het geluid ook weer te hard en als het carnaval is zeker ook tevel lawaai heb je niet genoeg rust? Laat mensen toch is pleizer hebben


  Maak melding

 5. Ik zag net nog een kat wegschieten vanonder een conifeer waar in de buurt vuurwerk ontplofte. En dat gaat dan nog een paar dagen zo door! Ik zou het niet erg vinden als de vuurwerkverkoop helemaal afgeschaft wordt. Maar natuurlijk moeten mensen hun beesten in deze tijd ook binnen houden.


  Maak melding

 6. Hoeveel kinderen zouden er in Cambodia geholpen kunen worden met 65 miljoen?Dat is het bedrag dat naar geschatting ook dit jaar weer uitgegeven wordt aan die zooi.
  Als je wilt knallen koop dan een stukje carbit voor een paar euro en geef de rest aan hen die niet eens brood kunnen kopen.  Maak melding

 7. Als je het mij vraagt moeten mensen hun katten altijd binnen houden Bernard…. Aangezien een ander er altijd last van heeft, ze doen hun behoefte namelijk nooit in hun eigen tuin!

  Wel ben ik het er mee eens dat de vuurwerkverkoop makkelijk op 2 dagen kan.


  Maak melding

 8. wat mij betreft houden ze het bij de verkoop van alleen siervuurwerk

  Knalt ook lekker hard hoor, ik stak net een pijl af, nou de bloempotten vielen bijna uit de vensterbank. ;D


  Maak melding

 9. ze doen hun behoefte namelijk nooit in hun eigen tuin

  Ik heb ze al een paar keer in mijn slaapkamer gehad, via het dak en de vensterbank. Het zijn inderdaad b]huisdieren[/b]
  Maar ze komen er nu niet meer in, nooit meer, ik heb dé oplossing.


  Maak melding

 10. Ik moet zeggen dat ik ook wel voor het terugbrengen van de vuurwerk-verkoop naar 31-12 ben.
  Alleen zullen de vuurwerkverkopers het jammer vinden; de omzet zal dan wellicht dalen. “De jeugd” knalt nu natuurlijk al het één en ander en op oudjaarsdag zullen ze nog wat extra’s willen aanschaffen omdat ze tekort hebben.
  Niet alleen voor de huisdieren is het prettig, of voor mensen die slecht ter been zijn (hoeven niet alleen ouderen te zijn ;)) maar ook voor kleine kinderen zal het prettiger zijn. Mijn zoontje staat bij iedere klap bijna buiten om te kijken waar de “brutale jongens” uithangen ;D


  Maak melding

 11. Vanmiddag zag ik dat er een klein kind (3 of 4 jaar) een rotje op 1 meter van hem vandaan knalde. Midden in de binnenstad waar je het nu iig nog helemaal niet verwacht… Jochie niet blij uiteraard – mogelijk nu al een gehoorbeschadiging door vroegknallertjes, die figuurlijk gezien op het kerkhof liggen.


  Maak melding

 12. waarom heb je toch altijd van die klagers
  is het niet over het weer of geld, dan gaat het wel over vuurwerk
  waarom toch?????
  dat dat nog is hier in nederland dat geklaag
  laat iedereen toch in zijn waarde

  waarom altijd financien naar andere landen sturen terwijl wij hier in nederland ook wat kunnen gebruiken om ouderen te helpen en in de zorg daar moeten we eens aan denken
  stel eens voor als jij naar een bejaardentehuis wil maar dat het niet kan omdat er geen personeel meer is

  maar goed vreugde moet er ook zijn anders word het helemaal hier zo saai in nerderlend

  ik ben ook niet zo voor om allles aan het vuurwerk te geven kan wel voor iets minder dan heb je ook plezier

  Ik heb zelf ook een hondje die bang voor vuurwerk is maar je kan als baas voor je dier er wat aan doen dat je dier geen last heb van het vuurwerk.

  oja en drank maak meer kapot dan je lief is

  Ik wens iedereen die dit leest een gezond en liefde volle 2010 toe
  EN HUUUU PAS OP JULLIE HANDJES EN VINGERTJES  Maak melding

 13. waarom altijd financien naar andere landen sturen terwijl wij hier in nederland ook wat kunnen gebruiken

  AMEN!! Het is niet dat ik de mensen in t buitenland niet gun of dat ik vind dat ze het niet nodig hebben maar in vredesnaam hoe kun je mensen in het buitenland helpen als er nog zoveel mensen hier in Nederland geholpen moeten worden?

  Sorry voor het off topic zijn…


  Maak melding

 14. @natascha inderdaad nogal off-topic…
  voor je het weet komt de voedselbank voorbij, de graaiers van de ABN en weet ik wat nog meer….

  65 miljoen vind ik eigenlijk nog helemaal niet zoveel als je ziet dat het al heel normaal is om voor 5 tientjes vuurwerk aan te schaffen..  Maak melding

 15. Ik heb niet zozeer een hekel aan vuurwerk, maar wel aan ettertjes die dat naar mij gooien, of naar dieren. Honden moeten nu eenmaal uitgelaten worden, en die worden panisch van rotjes die tussen hun poten belanden. Neemt niet weg dat ik enorm kan genieten van mooie vuurpijlen. Maar dan wel op 31 december en dan ook nog liefst als het donker is. Proost! Alvast op het nieuwe jaar!


  Maak melding

 16. “Niet dat Peter Kamp daar van in paniek raakte, nee, de internetbestellingen waren zo wie zo al (!) veel meer dan voorgaande jaren.”

  Ik ben niet zo’n mierenneuker met spelling maar “zo wie zo” ken ik niet… Even voor de Admin. Het is “sowieso”, er zijn namelijk nog vele creaties mogelijk… 😉


  Maak melding

 17. @Nieuwslezer.
  Let je er wel op dat sex met dieren is verboden?;D
  Even off topic, maar ik moest het even kwijt!
  ‘k zal het nooit weer doen.


  Maak melding

 18. @Snuffel

  Officieel is het seks in plaats van sex. Maar volgens mij is het allebei verboden inderdaad. Overigens, waar komt jouw naam “Snuffel” vandaan??

  Enfin, zwaar off-topic inmiddels.


  Maak melding

 19. Er zijn mensen die elke feestdag om willen leggen omdat ze last ervan hebben. Het is maar een paar dagen, en het plezier wat de meeste mensen er van hebben is ook belangrijk. Maar die lui die naar dieren gooien die mogen ze wat mij betreft opknopen. En die 65 miljoen in het buitenland gebruiken we geven al genoeg als klein landje, ze moeten de ontwikkelingshulp eens een jaartje stil leggen en het besteden hier in nederland, dan zijn de problemen in de zorg ook wat minder.


  Maak melding

 20. 65 miljoen? Daar kun je nog geen marine-fregat mee renoveren. Die sloep die die kapers vrij moest laten komt vandaag terug geloof ik…
  Hebben we het nog helemaal niet over JSF en zogenaamde VREDESmissies.

  On-topic…mooie traditie in NL, maar hou het veilig. Rond de jaarwisseling hebben we toch echt bijna altijd meer gedonder met de mensen (ruzie, in de fik stekerij etc) als met vuurwerk. Goed beleid van de gemeente Zwolle ook….al die carbitplekken.


  Maak melding

 21. Iemand die een rotje richting een hond gooit OPKNOPEN?

  Dat doen ze al niet met mensen die iemand in een zeecontainer opsluiten die dan uit angst een vuurtje stookt en stikt, dus hoef je bij zo’n actie al helemaal niet op een straf te rekenen.


  Maak melding

Reageer