Vuurwerk-opruimacties

Zwolle – GroenLinks/De Groenen Zwolle gaat vuurwerkafval opruimen, zowel op 30 december als op 1 januari. 30 december, 14.00, start: St Josephplein 1 januari, 14.00, start: Meidoornplein.

Met deze acties wil GroenLinks/De Groenen aandacht vragen voor: – de overlast door het vroegtijdig afsteken door vuurwerk. Er is dit jaar een duidelijke verbetering ten opzichte van eerdere jaren, maar de laatste dagen voor oud en nieuw zijn nog steeds zware tijden voor huisdieren; andere dieren zoals vogels; kleine kinderen die niet buiten durven/kunnen spelen; ouderen die de straat niet op durven; vele andere mensen die zich ergeren aan overlast door vuurwerkkabaal en -rommel. Afsteken van vuurwerk mag alleen van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Voor 31 december: geen vuurwerk op straat, daarom gaat GroenLinks/De Groenen wat er wel ligt opvegen.

– de enorme hoeveelheid vuurwerkrommel die ieder jaar blijft liggen na de jaarwisseling, waar de gemeentereiniging de handen aan vol heeft. GroenLinks/De Groenen wil met de schoonmaakactie de volgende oproep doen: Wie vuurwerk afsteekt moet de restanten zelf opruimen! De partij hoopt dat het eigen schoonmaakteam en de gemeente weinig te doen zullen hebben op 30 december en 1 januari!

Artikel delen:
Reacties 5
 1. raar he dat nu al vuurwerk wordt afgestoken, natuurlijk niet als je alleen op 31 december gaat verkopen heb je dat probleem niet, een kind geef je ook geen snoepje met de zin overmorgen mag je het pas opeten, maar de zakenwereld wil langer dus meer verkopen vandaar stelletje oenen


  Maak melding

 2. @Ans:
  Nou zal ik de laatste zijn die knalvuurwerk gaat waarderen, maar als ik mijn oudste kind (5,5 jaar jong) zeg dat ze iets niet mag doen met wat ze wel van me krijgt dan handhaaf ik die regel ook en ik denk dat dat iets is wat er hierin ontbreekt.

  Ik denk niet dat het haalbaar is om op de 31e alleen vuurwerk te verkopen, sompel omdat de laatste die het vuurwerk koopt dan waarschijnlijk begin januari nog in de rij staat…

  Ik vind dit een aardige actie van de partij en hoop dat ze ook in onze straat nog even langskomen morgen/overmorgen! 😀


  Maak melding

Reageer