Echtpaar Wink-Hulzentop 60 jaar getrouwd

Zwolle – Dinsdag 29 december bracht burgemeester H.J. Meijer een bezoek aan het echtpaar Wink-Hulzentop ter ere van hun 60 jarig huwelijk. Het echtpaar vierde hun trouwdag bij ‘Urbana’ aan de Wipstrikkerallee te Zwolle. Als cadeau ontving het echtpaar een keramieken vaas.

 29-12-2009_echtpaar_wink-hulzentop_60jr_getrouwd_1.jpg

De heer Johan Wink, geboren op 23 januari 1926 te Oud-Avereest en mevrouw Grietje Wink-Hulzentop geboren op 18 juli 1929 te Ruinerwold, hebben elkaar ontmoet in de danszaal in het gehucht Bloemberg. Ze zijn samen begonnen in Avereest, vanaf 1956 zijn ze in Zwolle gaan wonen. De heer Wink was eerder al doordeweeks in de kost bij juffrouw Kiekebelt uit de Commissiestraat te Zwolle. De heer en mevrouw Wink hebben samen 6 kinderen, 4 dochters en 2 zoons. Inmiddels hebben ze 6 kleinkinderen, 5 kleindochters en 1 kleinzoon en 1 achterkleindochter. De heer Wink is 33 jaar hoofdconducteur geweest bij de NS, zonder 1 dag ziekteverzuim. Mevrouw Wink was huisvrouw, een fulltime baan met 6 opgroeiende kinderen.  

29-12-2009_echtpaar_wink-hulzentop_60jr_getrouwd_2.jpg

29-12-2009_echtpaar_wink-hulzentop_60jr_getrouwd_3.jpg

De heer Wink is jaren actief geweest met vrijwilligerswerk onder andere 35 jaar voor gymnastiekvereniging Hercules. Voor zijn vrijwilligerswerk is hij in 1988 onderscheiden met een lintje. Mevrouw Wink is vooral geïnteresseerd in handwerken en tuinieren. Ook zij had hiervoor wel een lintje verdiend, maar helaas nooit gekregen. De heer Wink is van 1945 tot 1948 in voormalig Nederlands-Indië als vrijwillig militair actief geweest. De heer en mevrouw Wink wonen nog zelfstandig, zonder enige hulp. Ze willen wel graag verhuizen naar woonzorgcentrum Fermate in Holtenbroek. Helaas bestaat hiervoor een grote wachtlijst.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Onze hartelijke gelukwensen met uw 60 jarig huwelijk, wat geweldig om dat te mogen meemaken.
  Was de hele grote familie bij elkaar?
  Voor komend jaar ook de beste wensen , veel gezonheid en alle goeds.
  Heel veel hartelijke groeten van Cor en Elly Keers-Wieringa uit Roden.


  Maak melding

 2. Nog van harte gefeliciteerd met dit jubileum! Het zal beslist een mooie dag geweest zijn.
  Hartelijke groet uit Herxen van Wim en Anneke


  Maak melding

Reageer