Man van Peperbus gesprongen

Zwolle – Dinsdagmiddag is temidden van het winkelend publiek een man van de Peperbus afgesprongen. Omdat het druk in de stad was zijn er velen getuige geweest van de sprong.

De straten rondom de Peperbus zijn afgezet met rood-witte linten, de politie gaat uit van een zelfdoding.

Artikel delen:
Reacties 74
 1. @marcello, nee lijkt me ook niet.
  doet niets af aan het drama uiteraard, alleen vraag ik mij af waarom de nadruk wordt gelegd op de vele getuigen.
  Maar misschien heb ik het mis en zijn inderdaad veel mensen geconfronteerd.


  Maak melding

 2. Beste weblogvrienden, namens ons voltallige bestuur, aanhang en mezelf willen wij ons medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer, wij vinden dit wederom een voorbeeld van de schrijnende eenzaamheid die er onder velen leeft!! Een doorsnee burger zit lekker bij de kachel en bij de kerstboom kadotjes uit te pakken terwijl de gruwelijke eenzaamheid om de hoek toeslaat!! Ik vind dit vreselijk dat dit heeft kunnen gebeuren!! Is er dan geen controle op dit gebouw dat zomaar iedereen naar boven kan klimmen??? Het is weer eens het zoveelste voorbeeld dat mensen alleen aan hun eigen beslommeringen denken, aan lekker eten, vele mooie kado’s maar ze hebben er geen weet van dat de eenzaamheid soms bij de buurman aanwezig is en alleen zit!! Als ik dit had geweten dan had ik mijn vakantie geannulleerd en had de man bijgestaan!! Wat ik ook niet snap heeft deze man geen hulp gezocht?? Of is ie weer met het bekende kluitje in het riet gestuurd waardoor ie geen uitweg meer zag????
  Ik vind dit vreselijk schokkend en mag de hoop uitspreken dat ik wel in de raad kom al is het alleen maar om als eerste de eenzaamheid van de mensen in de grote stad te bestrijden!! Er zou een groep vrijwilligers moeten worden opgezet met steun van de gemeente die ziekenhuizen opvangcentra’s ouden van dagenhuizen en verpleeghuizen afgaan om diegene die niemand heeft eens met een bezoekje te vereren!!! Het zijn vaak de kleine dingen, even dat beetje aandacht die het hem doen, even het gevoel ergens bij te horen is zo vreselijk belangrijk!! Ik hoop dat dit bij dit ene incident zal blijven en mag de wens uitspreken dat de mensheid in 2010 een goed voornemen zal nemen enwel de eenzaamheid eens doeltreffend te bestrijden!!! Nogmaals willen wij van de LWL, alle bestuursleden van de LWL, aanhang en ondergetekende ons medeleven betuigen aan de nablijvers van deze man en zullen bidden voor kracht en sterkte in deze zware tijd!!! Hoe kon dit gebeuren?
  Namens alle LWL-ers :: sterkte!!! mvg willem lucht, lijsttrekker Lijst Willem Lucht politieke partij zwolle.


  Maak melding

 3. Erg ziek idee.. wat moet er door die man heen gegaan zijn toen hij het kaartje kocht, de slopende trap opliep.
  Sterkte aan nabestaanden en de rest die er mee is geconfronteerd.


  Maak melding

 4. Willem Lucht@@

  Weet je dan hoe alles zat ?
  Je moet niet voor een ander gaan denken….als zus of zo !!
  En solliciteren kun je wel..>:(>:(>:(
  Tuurlijk is dit triest..


  Maak melding

 5. Het is vast goed bedoeld van Willem L. maar ik vind het tamelijk ongepast, bijna onsmakelijk zelfs, dat hij dit voorval aangrijpt om ‘reclame’ te maken voor de Lijst Willem Lucht.
  Alsof dit soort vreselijke zaken niet meer voorkomen als LWL in de raad zit…. dat is wel een erg grote broek om aan te trekken.

  Voor alle nabestaanden heel veel sterkte in deze zware periode.


  Maak melding

 6. Wat een zieke reactie van Willem Lucht. Om via dit bericht ‘reclame’ te maken voor zijn partij. Wat een kleine man met een veel te groot ego.


  Maak melding

 7. ook ik verbaas me over de reactie van dhr. Lucht, het is vreselijk dat dit gebeurd is, alle gedachten gaan wat mij betreft naar de nabestaanden van deze man.


  Maak melding

 8. Allereerst wil ik alle betrokkenen en de nabestaanden heel veel sterkte wensen en ik hoop dat ze de kracht mogen vinden om dit verlies te kunnen dragen.

  Ik sluit me aan bij de andere reacties, aangaande meneer Lucht. Sorry hoor maar ik vind dit werkelijk te triest voor woorden om dit te gebruiken voor je eigen hebzucht. Hoe durft u over dat kerstboom-en kado gebeuren te schrijven( Een doorsnee burger zit lekker bij de kachel en bij de kerstboom kadotjes uit te pakken), als u zelf dit trieste voorval gebruikt om zieltjes te winnen. Niet degene die het kerstgevoel met zijn of haar vrienden of familie heeft/beleeft moet zich schamen, maar u >:( met 2 maten meten is de politiek zo eigen  Maak melding

 9. Willem man, ( nog wel uit BEEERKUM )

  Leer eerst eens zonder spelfouten te reageren (en bij de kerstboom kadotjes uit te pakken)
  Heel veel sterkte aan de nabestaanden en de rest die er mee geconfronteerd zijn.  Maak melding

 10. Maar misschien heb ik het mis en zijn inderdaad veel mensen geconfronteerd.

  Volgens mij zijn er heel veel mensen getuige van deze wanhoopsdaad… Waar je ook bent, je kan vaak de Peperbus zien. Ook vanaf de toegangswegen, en zelfs vanaf de A28.


  Maak melding

 11. geachte redaktie

  vanmiddag is er iemand van de peperbus in zwolle gesprongen
  dit is in en in triest voor nabestaanden en getuigen !
  er is eerder ook al aangegeven aan sbs6 dat er mensen stenen en messen uit de toren naar beneden gooien
  maar omdat er niemand geraakt was kon sbs6 er niks mee
  hierbij wil ik u het volgende vragen
  kunt u de gemeente zwolle “de eigenaar van de toren”
  ook vragen of er net als in andere landen een hek gemaakt kan worden
  en inplaats van elke dag open voor publiek
  nog maar 1 dag in de week open stellen voor publiek !!
  en alleen onder begeleiding naar boven !!!!!

  ps nabestaanden gecondoleerd met uw verlies!!!  Maak melding

 12. De nummer één van de menselijke drang is de overlevingsdrang.
  Of het de kerktoren, de spoorweg of het stopcontact is, het blijkt uiteindelijk een redelijk doordacht proces te zijn om een dergelijke stap te kunnen nemen.
  Die natuurlijk aanwezige overlevingsdrang moet wel eerst overwonnen worden.
  Je kunt alles wel gaan afsluiten en beveiligen, maar persoonlijk denk ik dat je het probleem letterlijk verplaatst.

  Het kan kort of lang duren voordat zo’n definitieve beslissing wordt genomen, maar het kennelijke omslagpunt is meestal al bepaald.

  Ik heb ooit 2 collega’s mogen wegbrengen waarvan wij dachten dat het goed en beter ging.
  Alles duidde daar ook op.
  Daar hebben we uiteraard over gesproken en goed terug kijkende moet het wel gepland zijn geweest.
  Het omslagpunt / de situatie moet het bepaald hebben.
  Zekerheden zijn er niet..

  Ik wil hiermee geen discussies oproepen, maar slechts mijn ervaring delen. Ik denk dus dat de Peperbus niet op slot hoeft.  Maak melding

 13. Willem Lucht, de enige reactie die me nog op zijn plaats lijkt is welgemeende excuses! De reactie hier gaat je gegarandeerd stemmen kosten! Gelukkig laat je ons niet in het ongewisse over je motieven en draai je er met uitspraken als

  Ik vind dit vreselijk schokkend en mag de hoop uitspreken dat ik wel in de raad kom al is het alleen maar om als eerste de eenzaamheid van de mensen in de grote stad te bestrijden!!

  laat je duidelijk zien dit voorval aan te grijpen als gelegenheid om reclame voor je partij te maken.

  Verder valt me op, dat iedereen hier bepaalde aannames doet over de omstandigheden van deze daad. (Willem Lucht voorop! Het zou aan de eenzame kerstdagen liggen…)
  Hoe zouden de reacties hier geweest zijn als er een briefje achter gelaten was… Een briefje waaruit blijkt, dat de persoon in kwestie een overvaller is die het net van wetshandhavers om zich heen zag sluiten en deze keuze heeft genomen? Of een briefje waaruit blijkt dat de persoon in kwestie pedofiel was en zijn geweten van het misbruiken van kinderen niet langer kon sussen?
  Dat zijn net zulke speculaties als dat de persoon een eenzame kerst had.

  Ook hier weer komt een beetje het gevoel in me op dat ik kreeg toen iemand besloten had zich op een druk kruispunt voor een kraanwagen te gooien. (Het klinkt oubollig maar toch…) Er is nog zoveel om voor te leven! (Ik weet dat het heel persoonlijk is…) Ik kan me niet voorstellen dat alles dusdanig tegen zit dat je geen andere uitweg meer ziet.
  Daar komt nog bij (en dat is iets minder persoonlijk): wat doet zo iemand getuigen aan? In eerdere discussies werd me ook al verweten voorbij te gaan aan het feit dat zo iemand al zo ver heen is niet ook nog eens rekening te kunnen houden met anderen. Maar lijkt mij, dat als je op dat punt staat en zover bent dat je zover bent gekomen juist buiten je eigen macht om. Juist doordat je zelf de grip verliest op alles en er geen invloed meer op kunt uitoefenen besluit je het heft met een laatste actie in eigen handen te nemen. Ik vraag me dan telkens weer af of dat moet gebeuren op een manier waarbij je andere mensen opzadelt met een probleem en dat ook buiten hun macht om.


  Maak melding

 14. Hmmm…ik zie dat ik in een poging mijn tekst ondubbelzinnig te maken juist hier en daar wat warrig ben geworden. Ik denk dat het idee wel duidelijk is. En ook mag vanzelfsprekend zijn dat mijn intentie niet is iemand te kwetsen. (Was ik vergeten te vermelden.)


  Maak melding

 15. Ik persoonlijk vind het nogal ongepast en ongehoord om vanuit de losse pols een oorzaak van dit tragische ongeval te schetsen.Om dit aan te grijpen als promotie van je eigen politieke partij is ver beneden peil.Enige terughoudendheid zou op zijn plaats zijn.

  Wens de nabestaanden sterkte de komende tijd.


  Maak melding

 16. Ook vanaf deze kant wens ik de de nabestaanden en de mensen die er getuige van zijn geweest veel sterkte.

  p.s nu had ik het al niet zo op LWL, maar nu zijn ze toch wel erg diep gezonken.
  Als er verkiezingen zijn maar oproepen tot een massale boycot!!!!


  Maak melding

 17. Zwolse, ik weet niet of je daarmee ook doelt op mijn reactie… Ik wilde enkel aangeven hoe anders de discussie wellicht was geweest als de toedracht wél bekend was. En daarmee ook aangeven hoe zinloos het is over de oorzaak te speculeren.


  Maak melding

 18. Allereerst wil ik de nabestaanden en eventuele getuigen heel veel sterkte wensen.
  weet uit ervaring dat dit erg heftig kan zijn.

  De reactie van Willem Lucht vind ik ver beneden peil. en dat wil de politiek in?? nou mijn stem krijgt hij niet. zeker niet na deze actie.
  ik ga er vanuit dat Willem hier zijn excuses nog voor gaat aanbieden.

  over het hoe en waarom die man dat gedaan heeft kun je alleen maar gissen.
  Je weet niet waarom die man dat gedaan heeft. misschien heeft hij stemmen ofzo gehad of andere oorzaken.
  Zelfmoord is een ongrijpbaar iets maar is zeker niet egoistisch (wat velen denken)


  Maak melding

 19. Inderdaad zijn dit vreselijke ervaringen,als je ziet dat iemand voor je ogen neer knalt,want dat is het toch van zo hoog.Een zelfdoding komt juist in deze dagen veel voor is gebleken.De Peperbus is twee uurtjes per dag open in de winter,dus deze persoon wist heel goed wat hij deed.Dergelijke daden (voor de trein b.v) worden altijd gedaan waarbij andere mensen de dupe zijn.Ik weet dat het een ervaring is die je nooit meer vergeet. Altijd als ik naar Kampen rijdt zie ik nog een bepaalde plek waar ook zoiets gebeurd is.Ook voor die mensen heel veel sterkte.Willem L was te zien als Herder in Man bijt Hond,ik denk dat toen de stoppen een beetje zijn doorgedraaid .Ik hoop niet dat alle negatieve reakties hem nood om ook bokkesprongen te maken.Ik vind wel dat we de mensen die als vrijwilliger onze mooie Basiliek open houden geen schuldgevoelens moeten aanpraten.


  Maak melding

 20. Ik vind wel dat we de mensen die als vrijwilliger onze mooie Basiliek open houden geen schuldgevoelens moeten aanpraten.

  Absoluut mee eens! De toren moet ook niet dicht!

  Je kunt de toren noch de mensen die de boel beheren hier de schuld van geven!


  Maak melding

 21. Allereerst mijn medeleven aan de nabestaanden. En de mensen die getuige waren van deze gebeurtenis wens ik veel sterkte.

  Verder sluit ik mij aan bij de afkeuring die hier wordt uitgesproken over de partijpolitieke opmerkingen van de Lijst Willem (K)Lucht. Die horen hier beslist niet thuis.


  Maak melding

 22. Wat betreft het afsluiten van de Peperbus: ik denk niet dat dat veel uithaalt; het is symptoombestrijding. Als iemand suïcidaal is, vindt hij/zij altijd wel een manier om het leven te beëindigen. Effectiever is het om te herleiden waarom die man tot zijn daad heeft kunnen komen; wat eraan vooraf ging.


  Maak melding

 23. naar bericht…. Daar zijn deze dagen bekend om helaas…

  Trouwens wel mooi wit geworden buiten!
  (verandert snel van onderwerp om kopieergedrag te voorkomen)


  Maak melding

 24. Ah heb je hem weer dat mannetje van man bijt hond! Waar 3 man op ze partij bijeenkomst komen. Die gozer is zo contact gestoord als maar kan, dat die over de rug van zo iemand reclame wilt maken. Ziek figuur >:(


  Maak melding

 25. Was op het moment van de val aan het werk. Ik werk echt letterlijk naast de peperbus als ik buiten ga staan dan zie ik de toren. Eerst dacht ik dat er misschien wel een belangrijk persoon in de peperbus op bezoek kwam ofzo. later hoorde ik van een collega dat er iemand gesprongen was. Toen ik om 21 uur langs fietste vond ik dit toch wel heel vreemd. Is het trouwens bekend of het slachtoffer een man of een vrouw is? iedereen gaat volgens mij uit van een man….
  Gr Anneke  Maak melding

 26. Het is een man Anneke…

  Man van Peperbus gesprongen

  (titel van het bericht)

  Bericht door jaspert, op 30 december 2009 om 13:10
  Dan kun je de flats aan de palestrinalaan ook wel gaan beveiligen, zijn er in de loop der jaren ook verschillenden vanaf gesprongen.

  Precies! Je kunt het toch niet tegenhouden.


  Maak melding

 27. LOL diegene wou de stoep van heel erg dicht bij zien. maar hij was vergeten dat hij op de peperbus stond.

  en VEEL STERKTE AAN DE MENSEN DIE UT HEBBEN ZIEN GEBEUREN.


  Maak melding

 28. @ Willem Lucht
  maar ze hebben er geen weet van dat de eenzaamheid soms bij de buurman aanwezig is en alleen zit!! Als ik dit had geweten dan had ik mijn vakantie geannuleerd en had de man bijgestaan!!

  -> Er zijn nog genoeg eenzame mensen over hoor, dus je kunt je vakantie alsnog annuleren en die anderen bijstaan…  Maak melding

 29. Hallo mensen, welnu hier even een reaktie van mij:
  Ik begrijp geheel niks van de ophef die over mij wordt uitgestrooid als ver beneden peil enz enz.
  wat wij alleen maar gezegd hebben is dat wij ons medeleven betuigen aan de nabestaanden van deze man en vragen ons af hoe zoiets in vredesnaam kan gebeuren!! Verder heb ik inderdaad gezegd dat als we als lwl in de raad gekozen zullen worden dat we dit als een van de eerste dingen is waar we voor willen strijden om meer van dit soort toestanden te voorkomen!! Dit is in mijn ogen ABSOLUUT geen propaganda of reklame, is ook nooit de bedoeling geweest van mij!! Als mensen dit zo hebben gezien dan bied ik mijn terechte excuses aan maar nogmaals het was nooit en te nimmer ook maar de bedoeling geweest om dit voorval aan te grijpen om de lwl te promoten!! Dit is niet het geval en ook nooit de bedoeling geweest van mij!! Wat ik wel moet zeggen is het volgende: men mag mij wel voor gestoord uitmaken dat mag allemaal wel, dus als jullie zulke taalgebruik gewoon vinden dan zou ik maar als eerste wens in 2010 voornemen elkaar niet zomaar uit te schelden, we zijn allemaal mensen hoor en we maken allemaal fouten maar voor gestoord uit te laten maken gaat mij te ver!! Nogmaals voor de laatste maal wil ik nog een keer zeggen dat we alleen ons medeleven wilden betuigen met de familie van het slachtoffer alsmede de mensen die dit hebben zien gebeuren!! En verder dat als wij dit hadden kunnen voorkomen dit gedaan zou hebben en ik hiervoor mijn vakantie zou hebben onderbroken, om de man bij te staan!! Wat is hier verkeerd aan???????????????????
  Als dit bij mensen verkeerd is aangekomen dan spijt me dat echt heel erg maar nogmaals gezegd is het nooit in me opgekomen om reklame oid te maken voor de lwl, dit is een belachelijke beschuldiging die echt nergens op slaat!! Nogmaals ons medeleven aan de familie van het slachtoffer en die mensen die dit hebben zien gebeuren: diep triest mensen!!
  Desondanks wil ik iedereen, wie het ook is, een gezond en voorspoedig 2010 toewensen, ook diegene die mijn bloed wel kunnen drinken! en laten we hopen dat 2010 het jaar van bezinning wordt en dat de eenzaamheid en armoede verder bestreden zal worden en dat er voorspoed zal zijn voor uw allen en ook aan de webmasters van weblog zwolle willen wij u alle goeds toewensen voor 2010 en veel succes met jullie site in de toekomst!! Nogmaals vind ik het vreselijk jammer dat velen mij nu als kwaadwillend persoon zien terwijl dit absoluut niet mijn bedoeling is iemand te kwetsen oid. Ik hoop dan ook dat deze boodschap de zaak zal ontzenuwen en dat we vreedzaam samen het nieuwe jaar in mogen gaan en of U nu voor of tegen de lwl bent: we wensen U alle goeds toe en het mooie van democratie en vrije meningsuiting is een goed recht wat we wel moeten beschermen ook in de nabije toekomst!!
  met de best bedoelde groeten en een fijne jaarwisseling gewenst!!
  willem lucht, lwl nederland.


  Maak melding

 30. Hoeveel adressen wil je Willem???Hier in Westenholte begint de Naboarschap aardig te lopen.Al 20 aanmeldingen van helpers.De eerste kontakten zijn gelegd ook met eenzame mensen,iets voor Willem in Berkum???


  Maak melding

 31. Allereerst wens ik diegene die het heeft zien gebeuren maar natuurlijk ook de naaste familie veel sterkte toe met dit verlies!
  Grapjes en humor over dit gebeuren wijs ik beslist af!!
  Reactie Willem Lucht, bah en nog eens bah, dit ,,lucht” op!!


  Maak melding

 32. Willem,

  Ik denk dat de politiek niks voor jou is. Hoe wil je in vredesnaam al die voorstellen en documenten opstellen als je zelf de Nederlandse taal niet machtig bent.

  ik schrijf geen perfect Nederlands maar zo’n onsamenhangend verhaal zoals jij geschreven hebt is niet te volgend…


  Maak melding

 33. Willem…eerder gaf ik al aan, dat excuses de enige juiste reactie zou zijn. Helaas had ik er bij moeten vermelden, dat ENKEL EXCUSES de enige correcte en gepaste reactie zou zijn!

  Ik kan je bloed niet drinken. Ik heb geen hekel aan jou noch je aanhangers of je partijgenoten. (Daarvoor weet ik simpelweg te weinig van LWL.) Dus mijn reactie komt ook absoluut niet voort uit een aversie tegen jou persoonlijk of je partij. Het is puur een reactie op het stukje dat je schrijft.

  Als je je afvraagt hoe mensen er bij komen dat dit reclame zou zijn. Al eerder quote ik:

  Ik vind dit vreselijk schokkend en mag de hoop uitspreken dat ik wel in de raad kom al is het alleen maar om als eerste de eenzaamheid van de mensen in de grote stad te bestrijden!!

  Vanuit het uitgangspunt, dat de persoon gesprongen is uit eenzaamheid leg je direct verband tussen je eigen partij in de raad en hoe dit dan wellicht voorkomen had kunnen worden. Veel directer kan de reclame niet zijn.

  Nu wil ik niet graag maar één enkel stukje uit een heel verhaal pikken en daar op inhakken… Ik vind namelijk de rest van je stuk ook ERG fout! Je gaat er van uit, dat deze persoon gesprongen is, omdat hij de eenzaamheid niet meer aan kon. Dat is een behoorlijk dappere aanname! Maar het stelt je wel in de gelegenheid aan te geven hoe verschrikkelijk jij (en je partijgenoten) eenzaamheid vinden en hoezeer jullie het belangrijk vinden armoede en eenzaamheid te bestrijden. Dat is ook (zij het iets minder duidelijk) reclame!

  De aanname over de motieven van deze man vind ik bijna net zo fout als de reclame die gemaakt wordt.

  Liever had ik gezien:”Ik zie dat mensen zich storen aan mijn opmerkingen. Na het nog eens nagelezen te hebben zie ik hoe mijn woorden over kunnen komen. Excuses aan eenieder die hier aanstoot aan heeft genomen.”

  Dat was genoeg geweest. Maar je begint al met dat mensen “ophef” maken over je reactie en dat je daar niets van begrijpt. Kun je wel begrijpen dat mensen niet open staan voor een nieuwe aanval?

  Tenslotte: probeer alsjeblieft een beetje te werken aan je manier van schrijven. Zelf heb ik er in mijn eerste reactie (in alle opwinding) ook een potje van gemaakt. Uit jouw reactie lijkt ook naar voren te komen, dat je deze vol emotie gemaakt hebt. (Rijen vraagtekens, lange verhalen zonder even een witregel, uitroeptekens enz.) In dat soort gevallen: wacht dan even met klikken op “Verstuur reactie”. Vooral als je de politiek in wil!


  Maak melding

 34. Ja inderdaad is dit met veel emotionele gevoelens geschreven en had ik de tranen wel even in de ogen staan, ik had nooit verwacht dat de mensen het zo zouden opvatten!! Nogmaals sorry voor al diegenen die ik gekwetst heb maar houd dan ook op mij voor gestoord uit te schelden, dit is ook iets wat niet thuishoord op dit weblog zwolle.
  Verder schrijf ik er niks meer over, mijn dag is vandaag toch al bedorven door al die commotie die door mijn stuk zijn ontstaan en zou heel graag met een schone lei 2010 ingaan en wat meer begripvol op te brengen dat ik niet volmaakt ben en de taal soms niet beheers maar of dat ook betekend dat je geen politiek bedrijven kan betwijfel ik maar goed genoeg erover. Ik zou willen besluiten met mij eens in een ander daglicht te willen plaatsen ipv de gestoorde persoon met zijn handicap. Kijk eens bij de mensen naar de binnenkant!! die ziet er vaak heel anders uit dan de buitenkant neem dat van me aan!! Bij mij leven absoluut geen kwaadwillende gevoelens of ideen om mensen pijn te doen, daar past mijn christelijke overtuiging niet naar. Ik wil alleen maar een rol betekenen voor de maatschappij in de toekomst en niet elke dag achter de geraniums zitten weg te kwijnen daarom probeer ik ook weer een rol
  voor de maatschappij te betekenen en de mensheid ten dienste te zijn, zonder bijbedoelingen oid.
  ik hoop dit hoofdstuk hiermee af te kunnen sluiten door nogmaals te zeggen dat het nooit mijn bedoeling was geweest om mensen te kwetsen en de lwl te promoten ivm die zelfdoding, echt niet!! Maar goed U geloofd natuurlijk dat ik wel de intentie had maar dit is absoluut niet waar! en over taalfouten?? Ja ik geef U volkomen gelijk: mijn nederlands laat vaak te wensen over maar… maakt u zelf nooit fouten????
  Ik ben nog nooit een volmaakt mens tegen gekomen U wel???? Maar alles wat ik zeg en schrijf komt uit een goed hart alleen zien de mensen dit soms niet in.
  hopend op uw begrip en laat er vrede zijn voor alle mensen. met vriendelijke groeten, willem lucht, lwl.

  =========

  Iemand voor gestoord uitmaken hoort inderdaad niet op Weblog Zwolle.
  Dit is dan ook bij de betreffende persoon aangepast.


  Maak melding

 35. Ik dacht dat er nu genoeg over gezegd/geschreven is, het is is droevende gebeurtenis. Maken wij het met zijn allen nu niet te groots.

  ,,Straks heeft Willem Lucht het slachtoffer nog van de Peperbus geduwd!!”

  Dit is voor diegene die als naaste bij het slachtoffer staan misschien wel iets teveel van het goede!


  Maak melding

 36. Nogmaals sorry voor al diegenen die ik gekwetst heb maar houd dan ook op mij voor gestoord uit te schelden, dit is ook iets wat niet thuishoord op dit weblog zwolle.

  Ik neem even aan, dat je voor een groot deel reageert op mijn verhaal. Laat ik dan wel even duidelijk maken, dat ik (of ik moet me vergissen en het vergeten zijn) je niet voor gestoord uitmaak.

  Je schrijft een aantal keren zaken als “genoeg erover” en “ik hoop het af te kunnen sluiten”, maar vervolgens komt er alsnog een heel verhaal. Dat lijkt me overbodig, want er komt niet veel nieuws uit.

  Ik weet niet hoe het voor anderen is, maar ik hoef niet met “U” aangesproken te worden. Een dergelijke (vaak verkapte) vorm van fatsoen is niet nodig. Daarbij hoeven we niet te vervallen in schelden, maar tutoyeren is prima wat mij betreft.

  en over taalfouten?? Ja ik geef U volkomen gelijk: mijn nederlands laat vaak te wensen over maar… maakt u zelf nooit fouten????

  Vrij weinig. Het gaat ook niet zozeer om taalfouten. Het gaat er meer om, dat er een onsamenhangend verhaal komt.
  Zovelen hier kunnen toe met een korte betuiging van medeleven. Laten wij dan ook proberen het kort te houden.

  Maar alles wat ik zeg en schrijf komt uit een goed hart alleen zien de mensen dit soms niet in.

  Nogmaals: ik ken je verder persoonlijk niet en ik reageer ook enkel op de uitspraken hier in dit topic. Ik wil me daarbij niet laten beïnvloeden door meningen en uitspraken van anderen.

  Ik sluit het graag hiermee af. Ik vertrouw erop, dat de intenties goed zijn, maar het er krom uit kwam.
  Graag zou ik nog eens over een luchtiger onderwerp met je verder discussiëren. Je bent vast wel hier op het weblog te vinden. 🙂 De beste wensen voor 2010 in ieder geval.


  Maak melding

 37. Sterkte aan iedereen!

  En LWL. Kom nou. Zet dan eerst je stukken in Word. Dat programma kan minstens de helft van je vele spelfouten eruit halen. En stop met die uitroeptekens!! Het is kinderachtig.
  En je belachelijke imago meet je jezelf aan. Een goed imago vloeit voor uit identiteit. Een identiteit heb je wel, dat zeker. Maar of die nou een positief imago teweeg brengt.  Maak melding

 38. @Willem Lucht.

  Als ik een reactie mag geven op al je bovenstaande berichten. Ik stond praktisch op de plek waar hij viel, en ik verzeker je, je wilt zoiets niet horen, laat staan zien. Als jij op mijn plek had gestaan, denk ik niet dat je het lef in je lazer had zulke uitspraken te doen. Je propageert wel degelijk en geeft zelfs aan dat uitgerekend jij de man had kunnen behoeden van zijn daad mits je het zou worden. Ik kan je op een briefje geven Wimpie: Je wordt het niet. Verder zou ik een kleine cursus Nederlands gaan volgen. Ik neem aan dat je later op de dag wel bijgekomen bent, maar je laatste reactie staat ook barstensvol spelfouten.


  Maak melding

 39. Pffff, Willem, jij bent de zwakke schakel, hoop niet dat jij het ooit voor het zeggen krijgt in onze mooie stad, eerst je lijst promoten en nu huilebalk uithangen…ajuus.


  Maak melding

 40. dacht dat het stukje over zelfdoding ging maar loopt alweer alle richtingen op behalve over de zelfdoding!!!!

  mensen kom zeg……… ga lekker oliebollen bakken ofzoooow!!!!:-*


  Maak melding

 41. willem lucht bedankt gozer je heb helemaal gelijk!!!!

  ps de mensen die hier over politiek zeuren en hem afkraken hoe durfen jullie dat te doen en war zit jullie verstand??????


  Maak melding

 42. kijk naar de kern van het feit dan zie je dat de kerk net een hel op aarde is wat een corrupt zooitje hier in zwolle voor 2 euro per bezoeker max 10 in de week moetten omwoners het risico lopen een baksteen of erger een mens op de kop te krijgen nou bedankt hoor gemeente zwolle !!
  bij deze binnenkort maar verhuizen naar een gemeente waar mensen met verstand in het bestuur zitten


  Maak melding

Reageer