Outdoor fitness wordt primeur voor Proeftuin Zwolle

Zwolle – In 2010 wordt in Zwolle de hipste sportinnovatie van dit moment gerealiseerd: outdoor fitness. Met deze trendy voorziening heeft sportpark De Pelikaan, proeftuin van NOC*NSF, een primeur in handen.

“Outdoor fitness is op dit moment al razend populair in landen als Spanje, Finland en Duitsland”, vertelt Diederik Meijntjes, verenigingsmanager van De Pelikaan. "Logisch ook, want hiermee worden alle voordelen van fitnessen op ideale wijze gecombineerd met de gezonde effecten van het buiten sporten.” De Pelikaan heeft als een van de vijftien NOC*NSF-proeftuinen in ons land de taak om te zorgen voor vernieuwing van het sportaanbod. Met het mogelijk maken van outdoor fitness voldoet De Pelikaan optimaal aan die opdracht. “Wij zijn bovendien de eerste proeftuin die deze vorm van buitensport aanbiedt, onze opdrachtgever NOC*NSF is er heel enthousiast over”, vertelt Meijntjes.

Extra dimensie

Er zijn genoeg enthousiastelingen te vinden voor het concept, daar is de verenigingsmanager van overtuigd. “Uiteraard kunnen de leden van de sportverenigingen zelf aan de slag, voordat en nadat ze gaan korfballen, tennissen, hockeyen of voetballen. Maar het is ook ideaal voor ouders die hun kinderen naar voetbal of hockey brengen en intussen zelf actief willen zijn, die hoeven niet langer verplicht met een kopje koffie in de kantine te zitten."

Jong en oud

Volgens Meijntjes zou outdoor fitness ook uitstekend geschikt zijn als onderdeel van revalidatieprogramma’s van fysiotherapeuten, voor senioren en als leerwerkplek en extra sportaanbod voor het onderwijs. En wat te denken van de mensen die nu al naar het sportpark komen om in de omgeving te wandelen of hard te lopen.

“Zij krijgen de mogelijkheid tot een volledige workout in de buitenlucht”, aldus Meijntjes, die nog even benadrukt dat De Pelikaan ook zorg draagt voor de begeleiding: “Iedereen, van jong tot oud, kan bij ons straks onder toeziend oog van een ervaren instructeur buiten fitnessen.” 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Ik vraag me af of dit buiten de zomermaanden om gaat werken. De ‘echte’ diehards gaan toch al in weer en wind sporten en die gaan vermoedelijk veelal niet naar fitnesscentra. Degenen die daar nu wel binnenzitten, vinden het waarschijnlijk wel prettig behaaglijk en ik vraag me af of die bij 5 graden Celcius – laat staan bij regen – zin hebben om buiten te gaan fitnessen.

    Het wordt mooi gebracht, maar als ze vertellen dat ze vanwege de financiele crisis genoodzaakt zijn buiten te gaan fitnessen, geloof ik het ook. 😉


    Maak melding

  2. Nou, ik ben wel vóór… Ik wil op zich wel graag wat aan fitness doen, maar dat is altijd binnen. En binnen vind ik het (kunstmatige)klimaat altijd vervelend. Ik vind het er altijd te warm en te droog. Een raampje open mag ook vaak al niet…Ideale sporttemperatuur is toch een graadje of 12-15 en binnen is het altijd 20gr of meer.
    Ik hoop iig wel dat het overdekt is en enigszins mogelijke bescherming tegen wind anders zal je idd wel snel de mensen wegjagen 😉


    Maak melding

Reageer