Schaatser Ronald Mulder rekent op Olympische Spelen

Heerenveen – Schaatser Ronald Mulder uit Zwolle rekent op deelname aan de Olympische Spelen die in 2010 in  Vancouver gehouden worden, na de resultaten van Bob de Jong tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen. "Wat kan ik zeggen, dankzij de overwinning van Bob sta ik gewoon op plek tien." Ronald Mulder kon na afloop van de tien kilometer de tegenvallende prestatie van Carl Verheijen meteen relativeren.

"Natuurlijk was het voor mij beter geweest als Carl hier tweede was geworden. De kans dat hij een ticket op de vijf kilometer pakt is immers aanwezig, maar het mocht niet zo zijn. Niettemin voldoe ik momenteel gewoon aan de norm en kan ik mij eigenlijk niet voorstellen dat de KNSB iemand anders aanwijst." Mulder kijkt daarbij naar de door hem behaalde resultaten van dit seizoen. "Ik heb tijdens de World Cups vier keer in de top acht gereden en zelfs een keer op het podium gestaan. Daarmee heb ik aangetoond mee te kunnen strijden met de internationale top." En passant verbeterde Mulder in Calgary ook nog eens het Nederlands record op de kortste sprintafstand.

"De beste tien schaatsers moeten naar Vancouver gaan. De jongens van Control hebben duidelijk aangetoond daar bij te horen en vooralsnog Wouter (Olde Heuvel – red.) en Erben (Wennemars) niet. Die kunnen dan toch niet alsnog aangewezen worden."

Beter

De sprinter van de APPM-ploeg werd daarin meteen bijgevallen door zijn coach Johan de Wit. "Wie kan de schaatsbond aanwijzen die beduidend beter is als Ronald?", vroeg hij zich openlijk af.

"Hij heeft het hele seizoen aangetoond op een hoog niveau te kunnen rijden. Natuurlijk kunnen de hoge heren anders beslissen, maar eigenlijk zou dat belachelijk zijn."

Ploegenachtervolging

Mulder kan geen begrip opbrengen als de KNSB besluit het tiende startbewijs op te eisen ten behoeve van de ploegenachtervolging. "Dat is onzin. Kijk hoe sterk de jongens van Jac Orie hier rijden. Die kunnen ook gemakkelijk in de ploegenachtervolging."

"Daarnaast kan Carl zich nog gewoon op de vijf kilometer plaatsen en dan heb je met Sven Kramer, Mark Tuitert, Stefan Groothuis en Simon Kuipers gewoon vijf man die de achtervolging kunnen rijden."

Bron: nu.nl

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Erben Wennemars zal definitief niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen van Vancouver. De 34-jarige (ex-) Zwollenaar krijgt geen plek in de ploegachtervolging, omdat bondscoach Wopke de Vegt de twee resterende posities wil invullen met specialisten op de vijf kilometer. Dat maakte schaatsbond KNSB donderdag bekend.

  Wennemars, die zich op het kwalificatietoernooi niet op een individuele afstand wist te plaatsen, is vooral een specialist op de 1500 meter.

  Het besluit om nog twee vijf kilometer-specialisten aan de ploeg toe te voegen, leverde nog een slachtoffer op: Ronald Mulder. De sprinter zal niet kunnen starten op de 500 meter. ‘We willen minimaal drie vijf kilometer-schaatsers voor de teampursuit’, sprak directeur sport van de KNSB, Arie Koops, tijdens een persconferentie in Heerenveen. ‘En dat gaat helaas ten koste van Mulder.’

  (ANP)  ⚠️ Meld

 2. Subjectieve a-democratische club ouwe heren (vaak weinig vrouwen) zeker. Die vonden dat ze vrogger héél goed waren >:(

  A’s ’t anders is lees ik het hier wel.


  ⚠️ Meld

 3. slecht besluit!
  mbt de regels. ik doe en poging: Er mogen 10 schaatsers per land. KNSB mag één plek zelf aanwijzen. Obv presetaties afgelopen anderhalf jaar is een volgorde bepaald waarin ‘we’ de meeste kans hebben op een medaille. Mulder (nr3 op OKT, 500m) staat daar na opschoning van dubbele plaatsingen (zoals Kramer op 3 afstanden) op de 10e plek. De eerste negen gaan, nr 10 wordt aangewezen; KNSB kiest voor een extra mannetje op de Teampursuit.
  Laf. TP winnen we zeker met afwezigheid van Shani toch wel. Mulder heeft een kansje, Nederlands record gereden


  ⚠️ Meld

 4. De kans dat Ronald Mulder mee mag doen aan de Olympische Spelen lijkt toegenomen. De internationale schaatsunie (ISU) heeft de KNSB duidelijk gemaakt dat Nederland naar de Olympische Spelen geen schaatser mag sturen die alleen uitkomt op de ploegachtervolging. Dat zei ISU-bestuurslid Jan Dijkema vrijdag.

  De KNSB wil de twee resterende plekken in de achtervolgingsploeg, die tot nu toe bestaat uit Sven Kramer, Simon Kuipers en Mark Tuitert, invullen met specialisten op de 5 kilometer. Een van die plaatsen gaat naar de winnaar van het tweede kwalificatietoernooi op de 5000 meter, eind januari in Thialf. Het vijfde lid van de equipe wil de KNSB aanwijzen. Dat zou ten koste gaan van Mulder, die bij het olympisch kwalificatietoernooi als derde eindigde op de 500 meter.

  De schaatsbond legt zich er niet bij neer en wil op een aantal punten meer duidelijkheid van de ISU, in de hoop toch nog een ‘ontsnappingsroute’ te vinden. Zo wijst Arie Koops, directeur Sport van de KNSB, op enkele uitzonderlijke situaties. Zweden bijvoorbeeld heeft zich met slechts drie schaatsers voor de Spelen gekwalificeerd. Als een van die rijders ziek is wanneer hij zijn individuele afstand moet rijden, zou Zweden daardoor direct niet mee kunnen doen aan de achtervolging.

  Ook noemde Koops het voorbeeld van een schaatser die zich alleen heeft geplaatst voor de 5 km maar ziek is wanneer die afstand verreden wordt. Dat zou voor die rijder direct betekenen dat hij de ploegachtervolging, die pas anderhalve week later op het programma staat, ook kan vergeten.

  Amerika zit in dezelfde situatie. Dat land heeft Jonathan Kuck voor alleen de ploegachtervolging ingeschreven. Nederland heeft inmiddels contact opgenomen met de Amerikanen om de krachten te bundelen. Mocht de ISU voet bij stuk houden, dan schrijft de KNSB Ronald Mulder in voor de Spelen. (ANP/DHE)

  Bron: AD


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.