Brand verwoest drie auto’s in de Aa-landen

Zwolle – In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 december kreeg de meldkamer een melding dat er aan de Biesbosch een auto in brand stond.

Door deze autobrand raakten ook twee andere auto’s in de brand. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Die ene auto is dus van mijnvrouw, zij is gehandicapt en heeft dus nu geen auto meer, hoop dat de daders beseffen wat ze gedaan hebben, zelf de rolstoel die achterin zat is half verbrand.
  Daders bedankt


  ⚠️ Meld

 2. ik wil graag degene bedanken ,die dit op zijn geweten heeft gehad,denken ze er wel bij na ,hoeang ik nu weer moet sparen ,om weer mobiel te worden ,wees een vent ,en doe dat bij jou eigen auto als je die hebt ,,hier hebben wij NIET OM GEVRAAGD,,hoop dat het snel boven water komt ,en het lef hebt om terug te komen met exuus,grote jongens ,,knap werk hoor,,een auto van een gehandicapte,die notabene op de invalideplaats stond ,,ja stond,,,wat er over is gebleven,,NOGMAALS BEDANKT LEFGOZERES


  ⚠️ Meld

 3. Is het al bekend dat er sprake is van brandstichting? Zo ja, dan hoop ik met bovenstaande gedupeerden dat deze gasten snel gepakt worden.


  ⚠️ Meld

 4. Hans en Lucie hoop oprecht dat de daders snel opgepakt zullen worden en de gevolgen zullen moeten dragen voor deze laffe daad.

  Sterkte en hopende dat er snel een vervanging voor vervoer zal komen.


  ⚠️ Meld

 5. de brand is vlgs ons ontstaan door vuurwerk of vuurwerkbom bij de auto die naast die van ons stond, onze auto heeft als laatste vlam gevat. En ik ben bang dat zij zich moet redden zonder auto, hoe moeilijk dat ook voor haar word


  ⚠️ Meld

 6. Kan de weblog Zwolle geen actie op poten zetten waarbij geld wordt ingezameld om de gedupeerde gehandicapte persoon weer aan een nieuw vervoermiddel te helpen.Of zijn er in zwolle nog garagebedrijfondernemers die nog een leuk wagentje hebben staan voor de gedupeerde dat moet toch kunnen dacht ik.


  ⚠️ Meld

 7. garages genoeg ,maar denk toch niet dat iemand zomaar een auto ,,weggeeft,,moet het jammer genoeg zonder doen ,of er moet iemand tussen zitten ,met een beetje gevoel:'(:'(


  ⚠️ Meld

 8. Denk dat ik reeel moet blijven, onze auto is uitgebrand, krijg de dagwaarde misschien vergoed maar daar kan ik geen auto voor kopen.
  Dus dit wordt voor haar alleen nog de scootmobiel en eventueel de taxi


  ⚠️ Meld

 9. De afgelopen weken was ze min of meer gekluisterd aan huis. Sinds haar auto in de nacht voor oud en nieuw in vlammen opging, was ze afhankelijk van haar broer of de regiotaxi. “Maar eigenlijk kun je geen kant op”, aldus Lucie Blok (52), die door een spierziekte niet meer in staat is om haar eigen weg te gaan. “De regiotaxi komt wanneer het de chauffeur uitkomt.

  Ik heb geregeld in revalidatiecentrum De Vogellanden bij de dokter gezeten, terwijl de taxi al voor de deur stond. Je moet dan zo’n afspraak afbreken, want als je niet op komt dagen rijden ze weg en moet je maar afwachten of ze weer terugkomen. Heel vervelend.”

  Lucie Blok is sinds gistermiddag weer de trotse, en vooral gelukkige bezitter van een auto. Dankzij garagebedrijf Oving, want met de dagwaarde van haar afgebrande auto was geen fatsoenlijk karretje te vinden. “Je hebt geen potje voor dat soort dingen. Wie houdt er nou rekening mee dat z’n auto in brand vliegt?”

  De nacht van 30 op 31 december was een heftige voor Lucie en haar man Hans. Net terug van een familiebijeenkomst werden ze in de flat op 1-hoog aan de Biesbosch in de Zwolse wijk Aa-landen opgeschrikt door een enorme knal. Het bleek dat een van de auto’s pal voor hun neus in brand was gestoken. Ze belden onmiddellijk 112, maar voordat de brandweer ter plekke was – die avond hadden ze namelijk ook inzet in het centrum van Zwolle – sloegen de vlammen al over.

  De daders heeft de politie tot nu toe nog niet te pakken gekregen. “We moesten die nacht zelfs ons huis uit vanwege ontploffingsgevaar. De vlammen sloegen door tot aan de negende verdieping”, aldus Lucie, nog zichtbaar ontdaan. “Het was een drama. Alles zat nog in de auto. Ook mijn rolstoel.” “Het was heel bizar”, vult man Hans aan. “De rechterkant was helemaal weg, terwijl de linkerkant onaangetast was. Maar ja, hij was wel total loss.”

  “Ik kon gelukkig nog wel mijn gehandicaptenparkeerkaart redden”, vertelt Lucie, terwijl ze op haar handtas klopt.

  Behalve dat de bestelbusachtige auto die ze zochten eigenlijk te duur was, zijn dit soort wagens tweedehands ook nauwelijks te krijgen. Dus toen Hans zag dat er bij Oving een Berlingo te koop stond, nam hij onmiddellijk contact met de Zwolse garage op.

  “Er waren inderdaad meerdere kandidaten, maar het verhaal van mevrouw Blok raakte ons zo, dat we zonder enige twijfel of discussie haar deze auto hebben gegeven”, aldus verkoper Edwin van Dijken.

  “Je realiseert je pas hoe afhankelijk je van een auto bent als je hem niet hebt”, aldus Hans, die zelf geen rijbewijs heeft en dus afhankelijk is van zijn vrouw. “Nu kunnen we eindelijk weer zelf bepalen waar we gaan en staan”, glundert Lucie vanachter het stuur.


  ⚠️ Meld

 10. @lucie: 3 januari:
  garages genoeg ,maar denk toch niet dat iemand zomaar een auto ,,weggeeft,,moet het jammer genoeg zonder doen ,of er moet iemand tussen zitten ,met een beetje gevoel:'(:'(

  Die was er dus gelukkig wel. Hulde aan garage Oving:D:D:D


  ⚠️ Meld

 11. Hoop dat Lucie en Hans zelf ook nog reageren, zij zijn niet altijd even positief vind ik in hun reactie’s.
  Maar dit garage bedrijf heeft toch een behoorlijk steentje bij gedragen in het terug krijgen van hun bewegings vrijheid.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.