Brand in appartementencomplex Fonteinkruid

Zwolle – In een woning op de begane grond van een appartementencomplex aan de Fonteinkruid in de wijk Stadshagen is vrijdag, 20 minuten na de jaarwisseling, brand uitgebroken. Enkele woningen zijn korte tijd ontruimd geweest.

sized_img_0024.jpg

Om 00.20 uur was er in een woning aan de Fonteinkruid brand uitgebroken. De brandweer van Zwolle schaalde kort daarna de hulpverlening op naar de zogenaamde code GRIP 1. Bewoners van naastgelegen appartementen gingen uit voorzorg naar buiten. De brand is ontstaan bij een CV-ketel. Daarop steeg er rook omhoog naar de andere woningen. Twee personen hadden moeilijkheden met hun ademhaling en zijn door ambulancepersoneel onderzocht.

sized_img_0029.jpg

 
Meer foto’s bij Lees verder…

sized_img_0034.jpg
sized_img_0036.jpg
 sized_img_0056.jpg
Artikel delen:
Reacties 10
 1. Hallo,
  De mensen zijn inderdaad geëvacueerd. Dit gebeurde al voordat de fotograaf aanwezig was en ze zijn opgevangen door een buurtbewoner. Nadat het sein veilig was gegeven mocht iedereen weer naar huis op de eigenaar van het appartement na.
  Wij waren met een paar buurtbewoners snel ter plaatste en hebben zo goed en kwaad als het kon geholpen.  Maak melding

 2. Als het zo is dat de mensen zijn geëvacueerd was dit bij de ovd politie ter plaatse niet bekend. Die heb ik nog gevraagd of er geëvacueerd was. Dit was niet volgens hem niet het geval. Maar goed kan ook een kleine mis communicatie zijn geweest.


  Maak melding

 3. De mensen waren al uit huis voordat de ovdp ter plaats was.
  De rook verplaatste zich via de luchtkanalen naar de andere appartementen.


  Maak melding

 4. Het hele voorval is voor de betrokkenen erg vervelend natuurlijk.
  Wat wel zeer kwalijk is aan het hele verhaal, is dat er en ambulance en twee arrestanten wagens een aantal keren rond moesten rijden om de goede weg naar het appartementen complex te vinden.
  Lang leve de navigatie, vooral in stadshagen raakt deze het spoor gauw kwijt.


  Maak melding

Reageer