22 aanhoudingen tijdens rustige jaarwisseling

Zwolle – De jaarwisseling in Politieregio IJsselland is rustig verlopen. Grote incidenten deden zich niet voor. Bij het opmaken van de balans rond 07.00 uur kon de conclusie worden getrokken dat de nacht van Oud op Nieuw politioneel gezien vergelijkbaar was met een drukke horecanacht.

Tot circa 03.00 uur was het bijzonder rustig in het werkgebied van IJsselland op het gebied van incidententen die gerelateerd kunnen worden aan de jaarwisseling. Met name aan het eind van de nacht werd het wat onrustiger en nam het aantal meldingen toe. Het betrof vooral zaken waarbij sprake was van vernieling, openlijke geweldpleging, openbare dronkenschap en overige horecagerelateerde overtredingen. In totaal werden 22 personen aangehouden. Een keer, rond 06.40 uur, was er sprake van openlijke geweldpleging tegen een politieman. Hij werd door een 19-jarige man geslagen tijdens zijn aanhouding. De man wilde niet vertrekken na een vordering van de politie.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. “Dat de nacht van Oud op Nieuw politioneel gezien vergelijkbaar was met een drukke horecanacht.
  In totaal werden 22 personen aangehouden.”
  ->
  Als op elke drukke horecanacht zo’n 22 mensen aangehouden moeten worden dan vind ik dat toch wel treurig…  Maak melding

 2. Wat een tijdstip ook, 6.40 uur.
  Waarom moeten ze de kroegen in vredesnaam tot 8 uur ’s ochtends open houden? Ze zouden moeten weten dat iedereen tegen die tijd ladderzat is…


  Maak melding

 3. Drank in de man, verstand in de kan…
  Na 3.00 uur werd het onrustig. Tja hoe later in de nacht, hoe meer alcohol men op heeft en hoe meer heibel je krijgt…


  Maak melding

 4. Carola,
  Het is treurig, maar het positieve is dat er aanhoudingen zijn verricht.
  Hopelijk doet de Politie zijn/haar werk en waren het er geen 23 want dan hebben ze er eentje gemist.
  Of de strafmaat afdoende is moeten we aan de overheid overlaten..

  (nb. Ben je toevallig Carola B?)  Maak melding

 5. wat een zakie, ze moeten gewoon om 02:00 uur de kroegen dicht gooien, anders loopt het toch weer uit de hand, ze kunnen toch wel nagaan dat als iemand om 03:00 uur nog een kroeg instapt al behoorlijk zat is en dit alleen maar erger word? ah ja ze moeten het zelf maar uitzoeken, het was maar een ideetje.


  Maak melding

 6. dat helpt niks de kroegen eerder dicht gooien want dan beginnen ze gewoon eerder met drinken, en dan gaan ze daarna lekker rond hangen op straat massaal want om 2uur wil iedereen nog feesten. Zijn allemaal ideeen van mensen die nooit jong zijn geweest schijnbaar. En ja sommige gasten die verpesten het maar daar kan je die gene en dat is het grootste gedeelte niet voor straffen. Die gasten moeten ze gewoon een verbod geven en elke zaterdagavond laten melden bij het politiebureau. Zo haal je de galbakken eruit en de gezellige blijven over, en heeft niemand last ja mensen die altijd overal last van hebben maarja die hebben dan maar pech 😮


  Maak melding

Reageer