Gele kaart voor onruststokers

Zwolle – In de vroege ochtend van 1 januari werd een 20-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje onruststokers op de Melkmarkt.

De man wilde na een vordering van de politie de binnenstad niet verlaten en werd daarom aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kan een gele kaart tegemoet zien. Met een gele kaart wordt een waarschuwing afgegeven. Op twee gele kaarten volgt een rode kaart. De ontvanger mag zich dan een jaar lang niet vertonen in de horecabedrijven in het centrum van Zwolle.

Op de Melkmarkt heeft de politie een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering van de politie om te vertrekken. Dit gebeurde in de vroege ochtend van 1 januari. De man maakte deel uit van een groepje jongens die de politie aan het uitdagen was. De man kreeg een proces-verbaal en kan een gele kaart tegemoet zien.

Een 18-jarige man uit Wezep werd in de vroege ochtend van 1 januari aangehouden voor belediging. Hij schold op de Voorstraat een politiemedewerker uit. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. gele-kaart !! wat een lachertje.
  de knuppel erover dat hij een week lang niet kan werken, met inhouden van loon, maar zal wel weer NIET werken.
  En loopt ook vast wel weer ergens rond om de boel te verzieken.
  GROOTBEKKEN


  Maak melding

 2. Gele kaart het is al net zo als met diegene die nu rotzooi heeft getrapt krijgt volgend jaar een brief en als die het weer doet een dikke boete.Pak toch gelijk aan die zooi.


  Maak melding

 3. Ik denk als je ouders verantwoordelijk en aansprakelijk stelt voor de kosten die hun minderjarige jeugd veroorzaakt, dit meer effect zal hebben dan een foei briefje.

  Als iemand getroffen wordt in hun portemonnee, dan pas wakker wordt.


  Maak melding

 4. O, werkt het zo!!
  Dus je krijgt nog één kans om het goed te doen, doen ze dat ook als je achterlicht het niet doet?
  Mag ik nu één keer inbreken en dan niet meer? Jammer!!
  Net zo als Wichert zeg ,,Aanpakken, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden”


  Maak melding

 5. O, werkt het zo!!
  Dus je krijgt nog één kans om het goed te doen, doen ze dat ook als je achterlicht het niet doet?

  Inderdaad, belachelijk niet? Minister Ter Horst zei zelf op t.v. dat de onruststokers van oud- en nieuw een brief thuis kunnen verwachten waarin staat dat als ze zich eind 2010 nog een keer misdragen het ‘niet te best’ is. Daar zullen ze bang van worden.


  Maak melding

 6. fuck die hele gele kaarten onzin klappen met een knuppel man politie moet eerst maar is gaan trainen voordat ze een stap in de richting van iemand doen er lopen genoeg gekke mensen rond die graag sommige agenten willen slaan dus dat de eed afgelegd en als ze in de stad lopen proforseren ze en gebruikken ze hun macht positie maar jah vroeg of laat komen ze wel weer met een andere aanpak want dan zien ze dat dit ook weer is niet helpt….succses politie


  Maak melding

 7. mijn reaktie is hoe kontroleer je dan of iemand wel dan niet een gele kaart heeft?? wat een giller zeg,

  Geen idee. Misschien dat de politie ‘hun pappenheimers’ wel kennen? Ik hoop het maar in ieder geval. Want anders? Boekje met foto’s bij zich?
  Ik zie het ook niet helemaal zitten en wil me dan eigenlijk ook graag aansluiten bij zij die zeggen: niks waarschuwing, aanpakken die hap.


  Maak melding

Reageer