Dronken jongen geeft bejaarde man kopstoot

Zwolle – Een 75-jarige inwoner van Zwolle heeft vrijdag 1 januari aangifte gedaan van mishandeling. Hij kreeg een kopstoot van een 17-jarige jongen toen hij hem en zijn vrienden aansprak op hun vuurwerkgedrag. Het incident vond plaats aan de Tilligterbeek.

De jongen is door de politie uit zijn bed gehaald en aangehouden. Hij werd in eerste instantie naar het politiebureau gebracht, maar van daaruit al snel overgebracht naar het ziekenhuis vanwege overmatig drankgebruik. Het 75-jarige slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld met een hoofdwond.

Artikel delen:
Reacties 57
 1. Moedig dat die man die jongens aan sprak, maar erg dat hij in het ziekenhuis belandde.
  Zaten ze daar weer naast elkaar op de 1e hulp?


  Maak melding

 2. Wat een mispunt, die 17-jarige. Ik weet wel raad met dat slag: 5 jaar opsluiten in een door Geert opgericht werkkamp, waar hij van ’s morgens 7.00 tot 22.00 uur ’s avonds keihard productiewerk voor de staat mag gaan verrichten. Bij het niet voldoen aan de dagelijkse productienorm, volgt een proportionele hoeveelheid stokslagen door een kampbeul. Hetzelfde lot is wat mij betreft bestempeld voor die smerige Hoek van Holland-hufters.


  Maak melding

 3. opruimen dat tuig….inderdaad.
  opdraaien voor de kosten….door te werken..tot je erbij neervalt.
  maar meneer zal wel weer ergens rondlopen hier…


  Maak melding

 4. Wikipedia zegt het volgende over een kopstoot:

  Kopstoot (alcoholische drank)
  Een kopstoot is een pilsje met een jonge jenever (borreltje) ernaast, dus in aparte glazen.


  Maak melding

 5. Dan zijn er dus twéé met overmatig drankgebruik opgenomen in het ziekenhuis. Hoofdwond van de 75-jarige zal dan wel koppijn geweest zijn?

  Goed, nu even serieus:
  Toch altijd jammer van die gastjes die zulk gedrag vertonen. Maar in m’n gedachten zie ik de plannen van André al helemaal voor me. Cartoon met gast met lawinepijl in z’n uitgang, aansteken en je ziet hem naar de maan vliegen, gevolgd door een klein stofpluimpje op de maan 😀


  Maak melding

 6. @ Gezellig,
  Dat klopt precies, maar naar 20 kopstoten te hebben ingenomen geef je een man van 75 jaar de laatste kopstoot met je hoofd.


  Maak melding

 7. Dit is ronduit schandalig en walgelijk en sluit me geheel aan bij het schrijven van Heerde!! Kan je zien wat er van de moraal overgebleven is nl geen ene donder! ik hoop dat de man geen letsel heeft overgehouden en wens hem sterkte toe de komende tijd, willem lucht.


  Maak melding

 8. Die kopstoot van Wikipedia heb ik tien keer liever als van een puber die teveel gezopen heeft.Alhoewel Tien keer een kopstoot van Wiki kan je ook duur komen te staan,ik krijg ze vandaag niet meer op


  Maak melding

 9. Nederland verloederd met rasse schreden. De jeugd is totaal kapot gesnoven/gezopen/gespoten en zijn een prodrukt geworden van de vrije opvoeding.

  Groot deel van ouders zijn niet meer in staat hun kroost te controleren en te corrigeren,deels omdat ze te druk doende zijn met hun eigen beslommeringen.

  Normen en waarden en bovenal respect naar hun medemens worden ze niet meer aangeleerd.

  De maatschappij kamt met een gevaarlijke tweedeling, waar met name de populist Geert Wilders gebruik /misbruik van maakt, om op de onderbuikgevoelens in te spelen door groepen mensen van een bepaalde religie de oorzaak van de ontstane problemen te geven

  Een trieste constatering, het jaar 2010 is amper 2 dagen oud en de kranten staan alweer bol van de misdaden die gepleegd zijn.

  Een jonge man 28 jaar doodgeschopt omdat hij wat vroeg.
  Ambulance en brandweer personeel gepest en bekogeld bij een poging hun werk te doen.

  En de lijst zal alleen maar langer en langer worden.


  Maak melding

 10. helemaal mee eens!! de opvoeding schiet tekort waardoor de jeugd teveel aan eigen lot overgelaten wordt en slechte dingen leren van andere jeugdgenoten! ahh ja pappie en mammie moeten toch zo nodig werken?? aandacht voor hun kroost is heel ver te zoeken! groeten, willem.


  Maak melding

 11. Ik ben door die aanpak niet minder geworden alleen maar meer zelfstandig mijn ouders werken ook allebei, ligt gewoon aan die gene zelf en niet alleen aan de ouders. Graag een keer met ideeen aankomen en opmerkingen die niet uit 1600 komen aub


  Maak melding

 12. Neem de moeite eens om het onlangs uitgekomen onderzoek wat uitgebracht is over dit onderwerp te lezen.

  De onderzoekers Frits Spangenburg en Martijn Lampert van het onderzoeksburo Motivaction hebben de boeken De grenzeloze generatie en En de eeuwige jeugd van hun opvoeders uitgegeven..

  Deze boeken/onderzoeken geven aan dat ouders niet meer in staat zijn om de jeugd de basiswaarden te leren, wat leidt tot maatschappelijke schade en onvrede.

  En 1600? toen was de slag bij Nieuwspoort, deze boeken zijn uitgegeven anno 2009.


  Maak melding

 13. O ja Willem het komt natuurlijk enkel en alleen maar doordat beide ouders zo nodig WILLEN werken…
  Wat is het leven toch simpel (of is het iets/iemand anders wat/die simpel is?)


  Maak melding

 14. Zeg, Willem Lucht, ga toch even gauw een eind fietsen met je commentaar als:

  ahh ja pappie en mammie moeten toch zo nodig werken??

  Er zullen vast mensen zijn die bewust beiden volledig werken maar tegenwoordig lijkt éénverdienerschap toch vaak wel erg lastig te zijn!

  Wij kunnen het gelukkig doen met de een volledig werken en de ander voor de helft maar dat is krap aan. Als het anders had gekund (minimaal altijd één van beiden thuis), dan hadden we dat graag gedaan.

  Dus ga gauw een eind weg met je commentaar >:(


  Maak melding

 15. Bovendien krijg je ook nog eens gedram van de overheid dat íedereen aan het werk moet en dus ook de vrouwen.

  Ga je populistische geneuzel alsjeblieft op je zielige forumpje neerpleuren.


  Maak melding

 16. Willem is al een aardig eindje weg WF; hij zit in het land van de Balk. Maar komt snel weer terug. Het is even afwachten, maar hij kan hier elk moment nog even op visitie komen

  Ik ga zo even kijken op weblog zwolle, ik weet niet of ik morgen nog verbinding heb met internet, dit loopt op 3 jan. af dus maar anders zie je me maandag wel weer vanuit zwolle op het www!!

  @ Willem, morgen internetten kan toch wel uit de partijkas? Schrijf je toch zo onder “representatie tbv verkiezingen” weg? Paar euri en voor ons ook net zo gezellig.

  Heb je trouwens een definitie van “naasten” bij de hand? Naasten is toch iedereen? Niemand….. uitgesloten?


  Maak melding

 17. @WFvN: (zelfs) als het financieel uit kan om altijd 1 v beiden thuis te zijn, heb je nog het probleem dat veel werkgevers eenvoudigweg geen kleine(-re) contracten toestaan (willen bijv minimale contracten van 24 of 32 uur).
  Oplossing is dan dat de een volledig gaat werken en de ander volledig thuis blijft. Dat heeft echter weer als nadeel dat eigenlijk maar 1 ouder zich ‘echt’/veel met de opvoeding bezig houdt, terwijl ik juist denk dat het heel grote voordelen kan hebben om 2 praktiserende opvoeders te hebben. Twee opvoeders kunnen elkaar vaak aanvullen (de een compenseert de zwakke kanten vd ander).
  (Stel Willem: moeder – die altijd thuis is – vindt het moeilijk stevig op te treden tegen het agressieve gedrag v zoontje, vader lukt dat beter maar is fulltime van huis…)
  Bovendien kan degene die langdurig thuis blijft het ook voor ‘eeuwig’ vergeten op de arbeidsmarkt. Stel je blijft 15 jaar voor de kinderen thuis en je wilt als 45 jarige weer ah werk zonder enige recente werkervaring of recente vakkennis. Nou dan wens ik je veel succes…

  Maar goed, we dwalen wel erg af vh onderwerp af zo…  Maak melding

 18. Het hele probleem zit het in de mate van straffen,
  als die jongen echt pech heeft krijgt hij een klein taakstrafje en dat is het. Die gasten moeten veel zwaarder gestraft worden laat ze maar boeten, met een beetje pech loopt het slachtoffer heel lang met verschillende trauma’s en die jong word als held ontvangen door zijn vrienden.

  groetjes martijn


  Maak melding

 19. Helemaal eens zo pak je alleen de rotte appels aan, gewoon weer een agent met een kaal geslagen gummy lat het centrum in en die gasten die vervelend zijn ff een paar tikken geven en een dikke boete. Dan krijgt misschien de politie ook weereens respect. En word het weer gezellig in de stad, al moet ik zeggen heb het altijd wel gezellig in de stad zonder gezeur. Dus ja ligt volgens mij ook waar je je bevind in het centrum 😉


  Maak melding

 20. Een ding moet me van het hart: als zwolse schrijft dat nederland verloederd en aangeeft dat de ouders de jeugd niet meer in de hand heeft slikt iedereen dit wel, maar zo gauw als ik wat zeg, en een oplossing aandraag, dan krijg ik kritiek! Terwijl wat ik zeg gewoon waar is, maar de waarheid wordt gewoon verdraaid om dat ik bepaalde uitspraken doe die jullie niet bevallen? Waar is de vrije meningsuiting gebleven? en jullie goede voornemens elkaar te respecteren en naastenliefde te tonen voor je medemens??? Het is nu 2 januari en ik merk er al geen flikker meer van van al die goeie voornemens die we elkaar wensen, jullie zoeken gewoon een zondebok voor de rotzooi die er in nederland heerst en dan is het wel heel erg makkelijk een zondebok, ikke dus, te vinden, omdat ik nu eenmaal een beetje anders ben dan anderen wordt ik hier volledig de grond in getrapt en dat staat lijnrecht tegenover de goede voornemens die iedereen hier op dit forum beloofd. Ik merk hier geen ene donder van dus vraag jullie vriendelijk eens een beetje normaal met mij om te gaan en niet, zoals op ons forum wordt geschreven, gelijk over me heen vallen met zijn allen als ik eens wat schrijf! En 1600?? toen waren we er nog niet maar ga er vanuit dat de mensen in die tijd meer respect en naastenliefde hebben dan nu!! En ik blijf bij mijn mening dat de huidige opvoeding tekort schiet en dat wordt ook geschreven door de eigen beslommeringen, maar als ik dat zeg ben ik de gebeten hond, daar hou ik niet van, ben ook een mens met gevoelens, en als ik zo jullie reaktie’s lees, op een paar na, dan zijn jullie nog even hard en is er van de goede voornemens zoals naastenliefde bitter weinig meer over!! Dus als er over het forumpje wordt gesproken dan is het nog altijd forum!! Ik gebruik ook geen neerwaartse taal tegen jullie en verlang ook dat jullie normaal met mij omgaan!!!!
  Ik laat me echt niet wegjagen hier en heb net als iedere nederlander het recht van vrije meningsuiting en houd er niet van om als uitlaatklep gebruikt te worden voor jullie eigen frustratie’s, dit is voor mij maar al te vernederend!! Zouden jullie in zo’n pokkelijf willen zitten als ik???? Wees blij dat jullie nog redelijk gezond zijn!! Ik probeer uit alle macht nog aan de bak te komen en dat met mijn handicap zou dat wel eens gewardeerd mogen worden. Ik heb 33 jaar hard gewerkt en ben door een nekhernia uit het arbeidsproces gekegeld en in de wao beland sinds 2001 dus het hangt me de strot uit nog langer thuis te zitten en wil dolgraag weer aan de slag, dat het bedrijfsleven mij niet wil komt door mijn beperking en leeftijd. En reken maar dat ik me te pletter gesolliciteerd heb zonder succes. daarom is mijn laatste kans een zetel in de raad. wat is hier in vredesnaam verkeerd aan??? ik behandel jullie ook met respect dus ga asjeblieft ook een beetje normaal met mij om ipv mij konstand af te zeiken en de grond in te trappen zoals er op ons forum leesbaar is. Waar zijn al die goede voornemens nu??? Het jaar is nog geen 2 dagen oud en de eerste is al doodgeslagen om niets!! Dat is toch niet menselijk meer?? Hopelijk komen jullie tot inzicht en houden jullie er mee op mij konstant aan te vallen en in de zeik te zetten terwijl ik het goed bedoel, vergeet dat niet!
  Ik mag dan ook de hoop uitspreken dat de webmasters van weblogzwolle al te grove uitspraken in mijn richting onmiddelijk wist!! Het is immers niet leuk om zo behandeld te worden als je het goed bedoeld en op wilt komen voor de kleine man!
  ik hoop dat jullie dan ook wat anders tegen mij aankijken en stoppen met die onzinnige hetze tegen mij!! Toch wens ik iedereen een fijne dag toe en voor de nacht: welterusten, en denk er eens over na wat ik geschreven heb… groeten, willem lucht, lwl


  Maak melding

 21. Willem ik weet niet of je aan de borrel bent maar had die dan laten staan.

  Gebruik nu eens in je tekst alinea’s, hoofdletters en hou eens op met het herhalen van bv ?

  Nu is het niet te lezen!
  Heb je trouwens al geteld hoe vaak je ikke/ik en mij in de tekst geplaatst hebt?


  Maak melding

 22. beste derk, je kan gerust zijn, alle nieuwsbrieven en andere brieven richting wie dan ook worden eerst allemaal op taalfouten nagekeken door onze jurist,dus
  dat zit wel goed. welterusten, ik duik nu de koffer in, morgen vroeg weer op om de spullen in te pakken en ons gereed te maken voor de terugreis maandag.
  doeii willem.


  Maak melding

 23. @Willem:

  Terwijl wat ik zeg gewoon waar is, maar de waarheid wordt gewoon verdraaid om dat ik bepaalde uitspraken doe die jullie niet bevallen? Waar is de vrije meningsuiting gebleven?

  Wat is waar? Alles wat jij zegt? Sorry, grote alwetende, had dat dan eerder gezegd….
  En vrije meningsuiting? Je doet een uitspraak waar ik toch enorm kriegel van word.
  En als we het dan hebben over vrijheid van meningsuiting, dan heb ik die vrijheid ook.

  Bedenk ook: wie kaatst kan de bal verwachten. Van mij heb je hem terug gehad.

  En och, wat ben je snel het gebeten hondje die het zondebokje denkt te zijn voor alle elende in Nederland. Willem jongen, dat is teveel eer voor jou. Het enige waar ik je van beschuldig, is van beschuldigingen doen die wel héél gemakkelijk uit je vingers komen.

  En omdat je anders bent? Nee hoor, wederom teveel eer. Het gaat me niet om het kleine mannetje maar om de teksten die hij nier neerzet. Het ging je toch om de persoon ín het uiterlijke voorkomen? Dat is dus waar ik op reageer.

  Maar even wat inhoudelijker. Jij zegt dat het ligt aan opvoeding. Ik zeg dat zal in sommige gevallen best waar kunnen zijn. Jij zegt dat al die ouders zonodig willen werken. Ik zeg: nee, willen en moeten zijn twee verschillende dingen. Dat het vele werken van ouders een probleem zou kunnen zijn? Ik denk het wel en wat dat betreft zitten we dus ook aardig op één lijn. Maar dat vele werken? Volgens mij ben je van een iets andere generatie dan ik. ‘Vroegâh’ heb ik niet meegemaakt, je weet wel, die tijd dat het vrouwtje thuis zat en de man werkte. Tegenwoordig is dat financiëel vaak bijna niet meer mogelijk. En dáár zit hem dus de crux.

  Wat betreft die frustraties waar je het over hebt. Ik begin meer de indruk te krijgen dat je je eigen frustraties op ons botviert ‘ouders die zonodig WILLEN werken’ terwijl je zelf niet aan de bak komt terwijl je het wel graag wil. Je plaatst het commentaar hier vaker. Vaker heb ik al mogen lezen over je hernia, over je arbeidsongeschiktheid, over je handicap, over het niet aan de bak kunnen komen maar wel willen.

  Willem: serieus, allemaal erg vervelend voor je, echt waar. Maar ga vervolgens de frustraties daarvan dus niet even lopen botvieren op (noodgedwongen) werkende ouders. Die zitten er lang niet allemaal op te wachten dat ze moeten werken net als jij niet zit te wachten op het feit dat je moeilijk aan de bak komt.
  Ik hoop dat je ziet wat ik bedoel.


  Maak melding

 24. Ik ben het totaal niets eens met willem, maar ik moet eerlijk zeggen dat willem hier wel een punt heeft.
  alles lijkt hier geoorloofd, totdat willem zijn zegje doet. het hele forum struikelt over de uitspraken uit de pijp van willem en is van mening willem te moeten schofferen en terecht te wijzen. een makkelijk slachtoffer zou ik zo zeggen. het lijkt wel een hetze tegen de persoon willem lucht. ik denk niet dat hij dat verdiend.


  Maak melding

 25. Ik ben het ook niet altijd eens met Willem.
  Maar daar is een forum voor om meningen te delen en te reageren.

  Wel vind ik als je het niet eens bent met iemands stelling, je daar wel op een normale manier op kunt reageren.

  Daarbij zou Willem deze stelling dan ook moeten handhaven op zijn eigen forum.

  Mensen die daar niet eens zijn met Willem worden met de groots mogelijke bewoordingen beledigd en met leugens bestookt .

  Willem behoort ook met respect behandeld te worden,net zoals zijn gasten op zijn forum dat ook behoren te krijgen, en daar schort het helaas nog weleens aan.  Maak melding

 26. Uiteraard dient óók Willem respect te krijgen. Echter mag hijzelf ook respect laten blijken aan anderen.

  ahh ja pappie en mammie moeten toch zo nodig werken??

  Dit wil je respectvol noemen?
  Leuk kleinerend toontje richting hardwerkende ouders die proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Of gebroken gezinnen waarbij pa/ma er alleen voor staat en met behulp van het eigen salaris uit volle baan (nodig om de centen te krijgen om rond te komen), aangevuld met de alimentatie rond moet zien te komen.

  Dit is waar ik over viel.
  Wat ik verder al aangaf: ik denk dat ik het voor een redelijk deel best eens ben met Willem. De aandacht richting kinderen zou best eens een oorzaak kunnen zijn evenals gebroken gezinnen wat doorgaans ook wel meer of minder negatieve gevolgen heeft voor het gedrag van het kind.

  Maar laat hem de onterechte, kleinerende beschuldigingen achterwege laten.


  Maak melding

 27. Ik heb wel aan de borrel gezeten en morgen ga ik dit allemaal eens op mijn gemak nalezen. Maar zelfs na de nodige grappa van de buurman vind ik het vervelend om te moeten lezen dat een 17 jarige een 75 jarige een kopstoot moet geven.


  Maak melding

 28. “vervelend”?; Triest en zwaar asociaal…maar ze hebben hem

  De jongen is door de politie uit zijn bed gehaald en aangehouden. Hij werd in eerste instantie naar het politiebureau gebracht, maar van daaruit al snel overgebracht naar het ziekenhuis vanwege overmatig drankgebruik.  Maak melding

 29. Willem, je BEGINT de discussie met:
  “ahh ja pappie en mammie moeten toch zo nodig werken?? ”
  Daarna ben je ongetwijfeld beledigd door mijn reactie en schrijft je dat wij elkaar (volgens mij: dat wij Willem) moeten respecteren en kom je op voor JOUW recht op vrije meningsuiting en schrijft je “mag IK misschien zelf weten hoe en wat ik schrijf?” (hoofdletters van mijn hand)

  Willem het is absoluut niet mijn gewoonte naar anderen uit te halen. Ik ben nooit degene die daarmee begint, maar als er naar mij uitgehaald wordt verdedig ik me wel en schop ik terug…

  Ik ben het helemaal eens met het feit dat we elkaar moeten respecteren. Zo zou jij bijv. tweeverdieners kunnen respecteren…
  En ik ben het ook helemaal met je eens dat we recht hebben op vrije meningsuiting. Dat geldt voor IEDEREEN – voor jou, maar bijvoorbeeld ook voor bijvoorbeeld WFvN en mij…

  Tenslotte veel sterkte met je persoonlijke problemen!  Maak melding

 30. Willem, als de redactie het nog goed vindt (we dwalen af vh oorspronkelijke onderwerp, waar we wel allen over eens zijn dat het vreselijk is) dan wil ik je nog wel iets vragen over jouw opvoedingsideeen.

  Als een kind een ander kind een schop geeft en er dan 1 terug krijgt en zielig gaat huilen ga jij hem dan troosten of zeg je dan: “nou niet zielig doen, dat is je eigen schuld!”?  Maak melding

 31. @ ghehe.

  Denk dat er in het verleden wel anders zou zijn opgetreden door medeburgers, als zo n etterbak een 75 jarige iets aandoet.;)


  Maak melding

 32. Je weet ook niet wat die bejaarde deed en misschien deed die jongen dat uit zelfverdediging we waren er niet bij. Dus ja lastig verhaal al vind ik geweld lost weinig op.


  Maak melding

 33. Denk dat het naast een passende straf nut heeft en dat ze die jongeren daarnaast laten zien wat de dader heeft veroorzaakt. Natuurlijk mits het slachtoffer dat ook ziet zitten.
  Dit kan soms ook de eventuele lijdensweg van een trauma helpen te verminderen met een zgn dader-slachtoffer confrontatie.
  Ik denk dat dit een betere oplossing als die jongen 10 jaar nutteloos op water en brood te zetten.


  Maak melding

 34. Waar maken jullie je zo druk om.Als ik zie dat willem L begint met pappie en Mammie moeten zo nodig allebei werken ,lees ik helemaal niet verder dan hoef ik mij ook niet te ergeren.De ruimte die hier aan besteed wordt vind ik jammer.Vooral voor Willem zelf ,hij bedoelt het goed maar het komt hem zo lelijk zijn strot uit,zou Wim Sonneveld zeggen


  Maak melding

 35. Dat is ook waar Carola.

  Maar in mijn jeugd jaren haalde je het niet in je botte hersens om ook maar een vinger naar ouderen uit te steken.

  Je werd gemangeld door je ouders en omgeving.


  Maak melding

 36. @Zwolse:
  Het ZOU best kunnen. Als de knul de gelegenheid heeft gehad om een kopstoot te geven, heeft hij in ieder geval dichtbij genoeg gestaan om eventueel de oudere man de gelegenheid te geven om de ‘snotneus een draai om z’n oren te geven’. Geheel ondenkbaar is het niet.

  Maar hoe dan ook, eerst overlast veroorzaken met vuurwerk en dan met een dronken kop een kopstoot geven (en mogelijk nog wat zaken als grote bek er tussening) ??


  Maak melding

 37. Het gaat er mij nu niet over allerlei als theorieen.

  Er zijn nog altijd fatsoensnormen. Normaal gesproken zou het een must moeten zijn dat er onder geen beding kopstoten of ander lichamelijk geweld op hoogbejaarden gepleegd mag worden.

  Maar als jongeren onder invloed van drugs/drank dit doen, vind ik dat een zorgelijke ontwikkeling.


  Maak melding

 38. Zeg niet dat ik het goedkeur maar de omgeving mag zich wel beinvloeden van jongeren tot een bepaalde hoogte zijn tenslotte geen ouders. Maarja het is sneu


  Maak melding

 39. Tjongejonge het gaat weer lekker hier zeg …

  Iemand al iets gehoord over hoe het nou met die man van 75 is ??
  Ligt hij in het ziekenhuis met een hersenschudding, gebroken kaak oid. Is hij alweer thuis.
  Zwaar aangedaan door het gebeurde, voor de eerste twee jaar bang voor zijn eigen kleinzoon wellicht, want je weet maar nooit …

  Over de non-topic discussie :

  Iedereen die over Willem Lucht heen valt, zou eigenlijk deze man met een overduidelijk aandachtstekort links moeten laten liggen,en je niet meer bekommeren over de dader of zijn opvoeing, maar misschien iets meer aandacht (figuurlijk) aan het slachtoffer, en een beetje nazorg voor de arme man moeten denken.  Maak melding

 40. Bericht door dick, op 3 januari 2010 om 01:24
  “vervelend”?; Triest en zwaar asociaal…maar ze hebben hem

  Ik wil eerst graag even op mijn gemak de reacties allemaal lezen voordat ik er andere uitspraken dan “vervelend” over ga doen…


  Maak melding

 41. Voor de goede orde, mijn

  “vervelend”?; Triest en zwaar asociaal…

  was een reactie op Plantje’s

  Maar zelfs na de nodige grappa van de buurman vind ik het vervelend om te moeten lezen dat een 17 jarige een 75 jarige een kopstoot moet geven.  Maak melding

 42. Zoooo…

  Ik heb alles zo goed en kwaad als het kan doorgelezen.

  Ik moet zeggen, dat de discussie angstvallig begint te lijken op een andere discussie die ik hier op het weblog heb gehad laatst. Ging ook behoooooorlijk off topic!

  Ik vind het idioot dat een jochie van 17 een 75 jarige een kopstoot geeft! Het is in dat opzicht een beetje hetzelfde als kleine kinderen slaan: dat DOE JE NIET! Een 75 jarige kan het moeilijk dermate bont maken dat je hem een kopstoot geeft. (Ik vind een kopstoot sowieso een vreemde vorm van mishandeling.)

  Dat zo’n joch dat doet ligt lijkt me voor een deel wel aan de opvoeding. Ergens heeft hij toch het punt gemist dat dat not done is. Of dat er aan ligt dat de ouders van zo’n joch werken? Weet ik niet. Inderdaad: lang niet alle ouders hebben het voor het kiezen of ze wel of niet gaan werken. Vaak is het bittere noodzaak!
  Mijn moeder is in mijn basisschool jaren wel thuis geweest en toen ik naar de middelbare school ging is ze wel weer aan het werk gegaan. Dat heb ik altijd bijzonder gewaardeerd. Maar ik heb nooit het idee gehad dat DAT de reden is dat ik niet in wilde weg bejaarden kopstoten ga geven.

  En dan nog even off topic: Willem, trek het je niet te zeer aan. Net als iedereen mag jij hier ook je mening vrij uiten. Maar dan kun je daar ook zeker wel reactie op verwachten.
  Reden dat mensen vallen over je lange weinig samenhangende verhalen is niet om je te pesten of wat dan ook. Ik heb er ook moeite mee om het te lezen. Hoe meer je in één reactie probeert te proppen hoe meer verbitterd het overkomt.

  En dan even om het luchtig te houden: als je een jurist een tekst op taalfouten laat checken heb je er aardig wat geld voor over! Microsoft Word doet het net zo goed wellicht. En je weblog vriendjes hier doen het nog veel beter en we doen het ook nog voor niets als je wil! 🙂

  Het lijkt me het beste dat we enige verdere discussie over hoe we met elkaar omgaan naar het algemene log trekken.

  Bericht door degi, op 3 januari 2010 om 13:46
  Tjongejonge het gaat weer lekker hier zeg …

  Iemand al iets gehoord over hoe het nou met die man van 75 is ??

  DAT is nou nog eens een goede vraag! Weten de admins wellicht iets?


  Maak melding

Reageer