Waarschuwing voor sneeuwval in regio Zwolle

Zwolle – Het KNMI waarschuwt voor aanzienlijke sneeuwval in het noordoosten van Nederland. De verwachting is dat de sneeuw daar diep in de nacht begint te vallen. De regio Zwolle komt ook hiervoor in beeld.

winter_in_zwolle.jpg

De sneeuwval zal vervolgens aanhouden tot overdag. Volgens het KNMI kan er ongeveer tien centimeter vallen. Het weerstation raadt mensen aan eerst de weer-en verkeersberichten te raadplegen voordat ze zaterdag de weg op gaan. De sneeuw wordt verwacht in het gebied ten noordoosten van de lijn Harlingen, Emmeloord en Apeldoorn.

ijsdikte.jpg

Bovenstaande grafiek geeft een ijsverwachting van de komende dagen. Hiermee kunt u zien wat de ijsdikte kan worden om bijvoorbeeld te schaatsen.

Het ijsgroeimodel berekent de watertemperatuur of (als de temperatuur onder nul komt) de ijsdikte in centimeters. Bij de berekening worden 50 scenario’s doorgerekend (de groene lijntjes). Men start dus 50 keer met een ander uitgangpunt. Dit resulteert 50 keer in een andere ijsverwachting. Het gemiddelde van deze 50 verwachtingen is de blauwe lijn. Hoe dichter de groene lijntjes tegen elkaar aan liggen hoe betrouwbaarder de lange termijn is.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Hier in .attem krijgen we komende week een witte container van de gemeente (voor de sneeuw):D

  Kan mij niet genoeg vallen, er zijn mensen die er 1000km voor rijden en Koko heeft het in z’n voortuin


  Maak melding

 2. Van mij mag er ook best weer wat vallen. Maar, inderdaad, voor veel mensen is het niet gemakkelijk om dan de boodschapjes te halen en dergelijke.  Maak melding

 3. Ik heb veel plezier van mijn snow-steps; rubberen zooltjes met stalen pinnetjes die onder elke schoen passen (niet mee op je parket lopen). Grip gegarandeerd zodat een slee getrokken kan worden, zelfs de heuvel op 😉

  En mijn stoepje zal ik gewoon vegen voor de buuf een paar deuren verderop die slecht ter been is 😀


  Maak melding

 4. Kijk dat is nou de mentaliteit, marieke de tweede! Dat we de mensen die het allemaal wat lastig vinden in de sneeuw gewoon een handje helpen!


  Maak melding

 5. ze moeten eens gaan bekeuren als ze de stoepen of paden voor de huizen niet schoonmaken,ik doe t tot nu toe steeds ook voor mn buur,die nu niet de deur uit kan.
  ik laat haar hond uit omdat er toch nog stukken tussen zitten die niet schoon zijn omdat dat teveel werk is,ik woon in berkum dus misschien ligt t daar aan,de goeden uitgezonderd zijn ze toch erg gemakzuchtig.  Maak melding

 6. @bobby, dat is toch geen doen met deze winters. Ik probeer dat ook wel maar als ik mijn balkon net sneeuwvrij heb en ik word de volgende dag wakker dan ligt er weer wat van die witte zooi.


  Maak melding

 7. Een paar jaar terug had je in bijna ieder wijk bakken staan waar zout in zat. Wij halen de meeste sneeuw om ons huis wel van de stoep weg en dat is een heel stuk omdat we op een hoekhuis wonen, maar om het echt weg te krijgen is zout een handig hulpmiddel, in de supermarkten is sinds halverwege geen zout meer te koop (schappen zijn steeds leeg) Weet iemand waarom die bakken zijn weggehaald.


  Maak melding

 8. Bericht door ASSENDORPER, op 1 januari 2010 om 23:18
  @bobby, dat is toch geen doen met deze winters. Ik probeer dat ook wel maar als ik mijn balkon net sneeuwvrij heb en ik word de volgende dag wakker dan ligt er weer wat van die witte zooi.

  Wat gij niet wil dat u geschiedt… 😉


  Maak melding

 9. @Larry,
  Ik heb er geen hekel aan, van mij mag er een mooi pak vallen hoor.
  Ik heb niet voor niets winterbanden onder m’n scoot:D;)


  Maak melding

 10. Bij ons op het Petuniaplein stond ook altijd een zoutbak,maar als er sneeuw kwam en wij wilden het Plein schoonvegen voor de markt was het zout er al uit.Dit gebeurde ook in de binnenstad.Wij stonden in de Korte Ademhalingssteeg,kwamen om 6 uur in de morgen op de plek van bestemming.Zout weg.Zo zal het overal wel zijn geweest Ingrid.


  Maak melding

 11. Maar dit is toch dan een kwestie van bijvullen door de gemeente in de winterperiode, iets vakend dan zo af en toe, vind dit jammer.


  Maak melding

 12. Ingrid ben het met je eens.Vooral als ik zie bij de Verzorgingshuizen en senioren.Wij speelden b.v bij de Fermate maar konden door de gladheid nauwelijks de instrumenten naar binnen krijgen,maar ook bij andere instellingen zie je het.Spiegel gladde parkeerplaatsen.Nieuwjaarsdag is toch een dag met heel veel bezoekers aan dergelijke instellingen.Dus terug met die zoutbakken.


  Maak melding

 13. Waar ik mij mateloos aan erger: heel veel winkels in het centrum hebben hun duren wijd open staan bij deze temperaturen. Waarom kan de gloeilamp wel verboden worden en dat niet?


  Maak melding

 14. Het is een prachtig gezicht en nu ook in zeeland sneeuw te over! maar voor mensen met een handicap of die slecht ter been zijn is het geen pretje, alsook voor de ouderen onder ons, veel succes mensen en ja kijk een beetje om naar elkaar, en wees behulpzaam.
  groeten; willem lucht bruinisse=witisse!


  Maak melding

 15. Echt belachelijk dat de gemeente zo laks is. de oudtjes van de rivierenhof konden afgelopen donderdag geeneens in winkelcentrum de Aalanden komen omdat er geen sneeuw was geruimd terwijl die sneeuw er toch al even lag!
  De fietspaden waren bij het winkelcentrum ook al ijsbanen!


  Maak melding

 16. Bericht door jaspert, op 2 januari 2010 om 17:12
  vervelend h?, die global ‘warming’.

  Daar hoor je nu inderdaad bijna niemand over!

  En het mooie is, dat iedereen zijn/haar CO2 uitstotende verwarming wel wat hoger zet 🙂


  Maak melding

Reageer