Het weer: kans op sneeuw

Zwolle – Zaterdag is het overwegend bewolkt. In het noorden en westen komen winterse buien voor. Gaandeweg de dag neemt ook elders de kans op buien toe. Vooral in het binnenland is er kans op sneeuw. De middagtemperatuur komt op een graad of 2 uit. In de avond krijgt het hele land met winterse neerslag te maken, waarbij vooral de oostelijke helft rekening moet houden met sneeuw.

Zondag verloopt bewolkt en overwegend droog. De maxima komen in het binnenland niet boven het vriespunt uit. Aan zee kan het nog 1 à 2 graden worden. Na het weekend neemt de kans op neerslag tijdelijk af. Het kwik zet een verdere daling in en minima van -10 en lager komen in zicht.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ik zal nooit meer zeggen dat er in zeeland geen sneeuw is! ongelofelijk wel 20 cm sneeuw gevallen in een nacht. Ik heb hier foto’s van gemaakt en die zijn in een later tijdstip te bezichtigen op het lwl forum.
  wij hebben onze portie nu dus duidelijk OOK gehad..
  doeiii willem.


  Maak melding

 2. Nederland begint de eerste dagen van het nieuwe jaar met ijskoude nachten. Het KNMI voorspelt de komende week nachtelijke temperaturen die lokaal tussen de min 10 en min 15 graden Celsius.

  Een woordvoerder van het KNMI zegt dat het vooral koud wordt op de plaatsen waar een sneeuwdek ligt:

  ‘Boven het sneeuwdek kunnen de nachtelijke temperaturen dan flink dalen.’ En er komt nog meer sneeuw bij, is de voorspelling.

  Later zaterdagmiddag gaat het sneeuwen in het noorden en noordoosten van het land. Daar moet het verkeer dan ook rekening houden met gladheid.

  Oud ijs

  De woordvoerder noemt het opvallend dat we in Nederland nu een relatief lange periode van kou kennen. Dat betekent nog niet dat de ijzers uit het vet kunnen.

  De ijskwaliteit is volgens de woordvoerder slecht. ‘Oud ijs is op zich al een slechte basis voor een mooie ijsvloer. Daar komt nu nog meer sneeuw bij. De kou is er wel, maar de ingrediënten niet.’

  Drenthe

  Door de sneeuwval en gladheid rijden er zaterdagmiddag steeds minder bussen in de provincie Drenthe. De bussen die nog wel de weg op gaan, rijden met enorme vertraging.

  Ook in Groningen en Friesland moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd. Dat heeft vervoerder Qbuzz bekendgemaakt.

  Vertraging

  Volgens een woordvoerder van Qbuzz is het vooral in de buurt van Emmen en Stadskanaal erg glad.

  ‘De bus van Emmen naar Groningen rijdt daardoor met drie kwartier vertraging. Wij raden reizigers aan die nog de bus willen nemen dit zo snel mogelijk te doen aangezien we niet weten hoeveel bussen er in het begin van de avond nog rijden.’

  ANP


  Maak melding

 3. Ha gelukkig. Het ziet er serieus uit. Volgens de buienradar komt er nog veel meer. Mag ik morgenochtend toch nog sneeuwruimen!


  Maak melding

 4. bitterkou staat ons te wachten, wellicht een klein lichtpuntje voor 11 stedentocht fanaten? Ik gun het ze van harte, wees eerlijk, je kan toch beter een beetje heldere vrieskou met een zonnetje dan de hele dag die druilerige regen??


  Maak melding

 5. Ben net klaar met werken, er lag heel veel sneeuw.
  Wel wat angst overwonnen doordat ik moest rijden.
  Het is wel prachtig, morgen maar weer vroeg op en lekker lopend door de sneeuw banjeren:)


  Maak melding

Reageer