Zwolle International van start gegaan

Zwolle – In de IJsselhallen van Zwolle is zaterdag het internationale paardenevenement Zwolle International van start gegaanl. Ruim twee weken lang zijn de IJsselhallen in Zwolle het domein van de vijftiende editie van het internationale paardensportfestijn. De eerste dag stond het programma in het teken van de tuigpaarden en een menavond. Bij de tuigpaarden brak er een paard los dat na een paar rondjes galopperen uiteindelijk toch gevangen werd. Het paard heeft nog iemand omvergelopen, maar die persoon is er zonder kleerscheuren van afgekomen.

img_1496_copy.jpg

Overdag vond de KWPN tuigpaardkeuring plaats, met aansluitend een verkooppresentatie en diverse shows. Zaterdagavond staat de menavond op het programma, met deelname van de bekende vierspanrijders IJsbrand Chardon en Mark Weusthof. Zondag 3 tot en met dinsdag 5 januari zijn er internationale springrubrieken voor ponyruiters, Junioren en Youn Riders. Donderdag 8 tot en met zaterdag 9 januari staat Zwolle geheel in het teken van de dressuur tot en met Grand Prix niveau. Maandag 11 en dinsdag 12 januari vinden de Zwolse Handelsdagen plaats. Donderdag 14 januari is het de feestavond met het populaire onderdeel de ‘Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar’. Bezoekers krijgen 50 % korting op de toegangsprijs als ze op klompen naar de IJsselhallen komen. Tot en met 17 januari zijn er verschillende internationale springrubrieken.

img_1476_copy.jpg
Gevaarlijke situatie nadat er een paard is losgebroken…. 

img_1667_copy.jpg

img_1573_copy.jpg

img_1475_copy.jpg

img_1527_copy.jpg

img_1807_copy.jpg

img_1863_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Tuigpaardhengst Manno ontving gisteren tijdens Zwolle International het predikaat preferent. Nadat Henk Rootveld, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, dit bekendmaakte, kreeg Manno een staande ovatie van het publiek.

  De zestienjarige Manno heeft al veel overwinningen op zijn naam staan. Zo was hij Tuigpaard van het jaar 2002, KWPN-paard van het jaar 2005 en werd hij in 2006 keur verklaard.

  Fokker Jopie Verweij uit Geldermalsen werd ook gehuldigd. De huldiging van Manno werd gecomplementeerd met zijn goedgekeurde zonen Unieko, Vaandrager HBC en Victory. Ook de Topsportmerrie 2009, Taunita, en de ereklassekampioen 2009 Sunlight hoorden hierbij.

  Bron: KWPN  Maak melding

 2. Hendrik Jan Schuttert won zondag de internationale springrubriek over 1.35 meter voor young riders. Schuttert reed Undiamo (v. Andiamo) foutloos rond in een tijd van 32,07 seconden. Hiermee was hij de overige 24 deelnemers te snel af.

  De tweede plaats was ook voor Nederland. Rob van Grunsven reed Utopia (v. Namelus R) ook foutloos rond. Zijn tijd bedroeg 32,79 seconden. De Finse Eline Blom eindigde op de derde plaats. Blom liet met Paloma Blanca (v. Corrado I) een tijd noteren van 35,45 seconden.  Maak melding

Reageer